Juo parasta vettä

banner_wassersommelier_banner

Viinien ja muiden jalojen juomien kohdalla on selvää, että valitset ensin tietyn laadun, testaat ja maistelet. Yllättävää kyllä, nyt voit menetellä samalla tavoin suosikkijuomasi, puhtaan veden kanssa. Tämä trendi lyö läpi Euroopassa. Koulutetut asiantuntijat kutsuvat itseään vesisommeliereiksi. He näyttävät asiakkaille, miten hiilihapotetut ja hiilihapottomat vedet eroavat toisistaan ja mikä laatu sopii mihinkin ruokaan. Koe sinä oma vesitasting edullisesi kotonasi. Suomen vesijohtovesi lyö laudalta pullotetut mineraalivedet mennen tullen. Trotecin SecoSan Stickin avulla vesi säilyy raikkaana myös karahvissa.

Erilaisia makuja – useita eri laatuja

Vesitrendi on luonut ammatin Euroopassa: vesisommelier. Vesisommelier huolehtii korkeatasoisissa ravintoloissa ja hotelleissa hyvästä veden mausta. Sommelier voi todistaa, että vesissä on eroja. Tässä eräs nyrkkisääntö meille maallikoille: veteen lisätty hiilihappo neutraloi makuja. Siksi hiilihapotettu kivennäisvesi sopii erittäin mausteisten ruokien kanssa. Hiilihapoton vesi on sitä vastoin hienostunutta ja antaa keveiden, varoen maustettujen ruokien maun tulla täydellisesti esiin. Hiilihapoton ja enintään kevyesti hiilihapotettu vesi soveltuvat myös hyvien viinien seuraksi.

Vesisommelier kävi Suomessa

Mm. Helsingin Sanomat kirjoitti artikkelin saksalaisesta vesisommelierista Arno Steguweitista, joka oli vieraana helsinkiläisessä Soda Bar – vesibaarissa tammikuun lopulla. Steugweit testasi seitsemää eri vesijohtovettä eri kaupungeista. Hän kertoo Hesarin artikkelissa, että sommelier ei maista vettä, sillä puhdas vesi ei maistu eikä tuoksu. Hän tunnustelee vettä kielen eri osissa. ”Aistimuksiin vaikuttavat esimerkiksi veden ph-arvo ja mineraalipitoisuus” hän kertoo Johanna Sjöholmin kirjoittamassa artikkelissa.

Laatuvettä edullisesti

Steugweit on myös sitä mieltä, että paras janojuoma on tavallinen vesi, jota tulisi juoda noin 2 litraa päivässä eikä mielellään jääkylmänä. Koska vesijohtovesi Suomessa on niin korkealaatuista, kannattaa siis valuttaa karahviin raikasta vesijohtovettä ja juoda sitä päivän mittaan. Lisää karahviin yksi SecoSan Stick. Silloin vesi pysyy pitkään raikkaana ja sen puhdas maku pääsee esiin. Steugweitin kärkikolmikon voit lukea Hesarin artikkelista.

Sellaiselta vesi maistuu

SecoSan Stickin hopeaionit pitävät veden kirkkaana ja puhtaana ja suojaavat jatkuvasti esimerkiksi bakteerikasvustoilta. Vesi maistuu ihanan raikkaalta. Voit tilata SecoSan Stickin Trotecin verkkokaupasta. Stickejä on saatavana eri kokoja, tarpeesta riippuen. Huomaa: meillä on aivan erityisiä säästötarjouksia sinua varten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*