Ilmankuivaimet soveltuvat erinomaisesti pyykin kuivaamiseen

Luftentfeuchter_Waeschetrockner

Pyykki ripustetaan sisällä kuivattaessa naruille samoin kuivattaessa ulkona. Nyt on ilmankuivaimen vuoro: Laitteessa on joko oma tekstiilienkuivaustoiminto, kuten Trotecin kätevissä ilmankuivaimissa. Tai suhteellinen ilman kosteus esivalitaan ja laite kuivaa ilman sekä pyykin automaattisesti. Saavutettu ilmankosteus voidaan vaihtoehtoisesti mitata mittauslaitteella, kuten lämpö-kosteusmittari BZ05 Trotecilta …

Pyykin todella hellävaraista kuivattamista ilmankuivaimella voidaan parhaimmillaan verrata kuivattamiseen leppeässä kesäsäässä – mutta pyykit ripustetaan asuntoon, tai ullakolle tai kellariin. Ilmankuivain lämmittää kiertävän ilman, joka puhalletaan kohti pyykkiä, jolloin lämmennyt ilma poistaa kosteutta pyykistä. Ilma virtaa sitten takaisin ilmankuivaimeen, jossa kosteus kondensoituu ja kertyy säiliöön.

Kokeile pyykin kuivausta ilmankuivaimella kerran itse

Älä tunge pyykkiä ahtaaseen kuivausrumpuun, vaan kuivaa se hellävaraisesti lämpimässä ilmavirrassa. Voit ripustaa jokaisen vaatekappaleen huolettomasti narulle – on materiaali sitten villaa tai hienoa silkkiä. Hyödy näistä eduista:

  • Suuri energian ja sähkön säästöpotentiaali: Ilmankuivaimen energiatehokkuus on yleensä parempi kuin tavallisen kuivausrummun.
  • Sopii kaikille materiaaleille: Tekokuitu-, villa- ja silkkivaatteita voidaan kuivattaa yhdessä lämpöä kestävien kuitujen kanssa.
  • Hellävarainen kuivatus: Pyykit kuivuvat hellävaraisemmin, menettämättä värejään, eikä niihin kerry siitepölyä tai pölyä.
  • Hygieeninen ilmankuivain: Homeella ja bakteereilla ei ole mahdollisuuksia pyykissä eikä koko pyykinkuivatushuoneessa.

Siitä riippumatta, onko ilmankuivaimessa erityinen pyykinkuivaustoiminto tai ei, voit valita ilmankuivaimesta seuraavat arvot sen mukaan, kuinka kuivaksi haluat pyykin:

  • Kaappikuiva        suhteellinen ilmankosteus 46 %
  • Silityskuiva          suhteellinen ilmankosteus 58 %
  • Kuivunut              suhteellinen ilmankosteus 65 %

Onko sinulla ilmankuivain, jossa ei ole näitä säätömahdollisuuksia? Käytä silloin ilmankosteuden mittauslaitetta, kuten lämpö-kosteusmittari BZ05 Trotecilta.

Lämpö-kosteusmittari BZ05 – apuväline pyykin kuivatukseen

Lämpö-kosteusmittari BZ05 mittaa ja näyttää jatkuvasti kaki henkilökohtaiseen hyvinvointiin ja pyykin kuivatuksen vaikuttavaa tekijää – ilman lämpötilan ja ilmankosteuden. Tilaa lämpö-kosteusmittari BZ05 ajo tänään ajankohtaiseen tarjoushintaamme normaalisti 20,78 €, nyt vain 12,95 € sis. alv – nyt Trotec-kaupassa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*