Huono ja kuiva ilma terveysriski

ilmankostuttimilla ja ilmanpuhdistimilla

Kuivasta huoneilmasta puhutaan, kun ilmassa on liian vähän vesihöyryä. Kun ihmiset ja eläimet hengittävät ulos, ilmaan vapautuu kosteutta, ja kasvitkin ovat arvokas kosteuden tasapainottaja, mutta silti kuiva lämmitysilma johtaa juuri talvella liian pieneen ilmankosteuteen. Sen seurauksena uhkaavat terveysriskit, esimerkiksi hengitysvaikeudet, vuotavat silmät ja keskittymisvaikeudet, ja infektion vaara kasvaa.

Tehokas lämmitys, mutta myös väärä tuulettaminen johtaa usein pieneen ilmankosteuteen. Kun tuuletat liian usein, korvaa lämmityksen lämmittämän ja hengityksen kosteuttaman ilman kylmällä talvi-ilmalla. Kylmä ilma voi sitoa vähemmän vesihöyryä kuin lämmin, joten vähintään 40 prosentin ilmakosteuden kriittinen alaraja saavutetaan nopeasti.

Silloin nenän liian kuivat limakalvot heikentävät vastustuskykyä ja vilustumisen riski kasvaa. Varsinkin vauvat ja lapset reagoivat erittäin herkästi kuivaan ilmaan, koska iho ja nenä kuivuvat nopeammin ja hengitystiet ovat vielä alttiimpia.

Liian kuiva ilma vaikuttaa myös puulattioihin ja kalusteisiin – ne vääntyvät nopeammin ja saattavat jopa halkeilla. Sopiviin vastatoimenpiteisiin on ryhdyttävä viimeistään, kun ilmankosteus on jatkuvasti alle 30 prosenttia. Joka tapauksessa kannattaa ensin mitata huoneen ilmankosteus esimerkiksi lämpö-kosteusmittarilla BZ05 Trotecilta.

Pääasia – terveenä talven lämmityskaudella

Eri vaihtoehtoja on runsaasti huonekasveista vesikulhoihin ja automaattisiin ilmankostuttimiin, joiden eri mallit höyrystävät, sumuttavat tai haihduttavat. Varmista kuitenkin, että asuin- tai työtiloihin ei leviä haitallisia bakteereita kostean ilman mukana. Trotec tarjoa siksi haihdutinilmankostuttimia, kuten B 400 ja B 25 E  – jotka kumpikin kuluttava verrattain vähän energiaa. Ne luovuttavat kosteuden huoneilman suodatinmattojen tai suuripintaisten levyjen kautta haihtumalla. Bakteerit jäävät tällöin laitteeseen, ja ne hävitetään puhdistettaessa. Myös Trotecin ilmanpuhdistimet, esimerkiksi AW 10 S ja HEPA-suodattimen sisältävä AW 20 S kosteuttavat ilma kylmähaihduttamalla. Kumpikin laite pesee lisäksi ilman ja suodattavat pois eläinten karvat, huonepölyn ja siitepölyn sekä epämiellyttävät hajut.

Trotec tarjoaa ratkaisuja – ilmankostuttimista ilmanpuhdistimiin

  • Ilmankostutin B 25 E – tehokas ilmankostutin, jonka muotoilu hivelee silmiä. Siinä on niin kutsuttu kennosuodatin, joka suurentaa suodatinpintaa huomattavasti. Kuiva ilma vedetään sisään, kostutetaan ja puhalletaan neljällä valittavalla nopeudella jälleen kosteana ulos – optimaalinen ratkaisu enintään 24 m² tiloihin.
  • Ilmankuivaimessa B 400 – yhdistyvät suuri haihdutusteho ja taloudellinen jatkuva käyttö. Sen hygrostaattiohjattua ilmankosteuden säätöä täydentää pyörivä haihdutushuopa, joka lisäksi puhdistaa ilmaa. Laitteen käyntiääni on miellyttävä hiljainen ja se kuluttaa vähän energiaa.
  • Ilmanpuhdistin AW 10 S – helppohoitoinen 3-in-1 -laite ilman kostutukseen ja puhdistamiseen. Ilmanpuhdistin puhdistaa ja kostuttaa huoneilman ilman suodatinmattoja. Ilmanpuhdistin sitoo myös esim. siitepölyä, eläinten karvoja, huonepölyä ja integroidulla plasmatoiminnollaan lisäksi epämiellyttäviä hajuja. Vähän huoltoa tarvitse laite voidaan avata helposti täyttöä ja puhdistamista varten.
  • Ilmanpuhdistin AW 20 S – on 3-in-1 -laite, joka yhdessä kombianturin ja HEPA-suodattimen kanssa varmistaa hyvälaatuisen huoneilman optimaalisen kosteuden. Laite soveltuu erinomaisesti allergikoille Ilmapuhdistimen aktivoitava HEPA-suodatin poistaa ilmasta luotettavasti huonepölyn, siitepölyn tai eläinten karvat, mutta myös pienimmät pölyhiukkaset, allergeenit tai homesieni-itiöt.

Aina oikea ilmankosteus – innovatiivisilla ratkaisuilla Trotecilta

Tutustu laajasti kaikkiin etuihin, joita Trotecin ilmanlaadun hallinta lämpökosteusmittareilla, ilmankostuttimilla ja ilmanpuhdistimilla tarjoaa. Käytä hyväksesi ajankohtainen huipputarjouksemme ja tilaa valitsemasi laite jo tänään

sis. alv. – nyt Trotec-kaupasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*