Hiilimonoksidi on hengenvaarallista – BG20 tunnistaa uhan

häkämittari

Kaasu on näkymätöntä, hajutonta ja mautonta – mutta se tunkeutuu tappavana vaarana kaikista raoista ja ovista. Ihmiset hengittävät edelleen normaalisti, mutta hapen puute aiheuttaa ensin väsymystä, sitten tajuttomuuden ja avuttomuuden. Vain 1,28 % CO-pitoisuus huoneilmassa johtaa tukehtumiskuolemaan vain minuutissa tai kahdessa. Mittauslaite BG20 mittaa hiilimonoksidiarvot tarkasti – ja hälyttää nousevista kriittisistä arvoista.

Petollisen kaasun vaikutus perustuu elintärkeän hapen syrjäyttämiseen verenkierrosta. Keuhkoista kuljetetaan soluille hapen sijasta CO:ta – usein henkeä uhkaavin seurauksin. Hiilimonoksidia (häkää), lyhyesti CO, vapautuu hiiltä sisältävien materiaalien kuten hiilen, bensiinin ja kaasun palaessa epätäydellisesti, mikä johtaa aina silloin tällöin häkämyrkytykseen. Esimerkiksi grillattaessa autotallissa tai asunnossa tai lämmitettäessä vanhalla ja ajat sitten tiiviytensä menettäneellä hiiliuunilla: Alafrankkilaisessa Arnsteinissa kuusi teiniä menetti traagisesti henkensä häkämyrkytyksen seurauksena, kun he käyttivät sisätiloihin sopimatonta bensiiniaggregaattia. Saksalaisen riskiarvioinneista vastaava Bundesinstitut für Risikobewertung varoitti aivan äskettäin suurten puupellettimäärien varastoinnista suljetuissa tiloissa, koska niistä voi vapautua CO:ta vielä kuukausien kuluttua valmistuksesta – vaikka ne eivät pala!

BG20:lla mittaat tarkasti ympäristön ilman CO-pitoisuuden

BG20-mittarilla voidaan varmistaa esimerkin työsuojelulain mukaisten työpaikan raja-arvojen noudattaminen.– sillä tuotantotilojen, käsityöverstaiden tai korjaamojen CO-kuormitus aliarvioidaan usein. BG20 on toimintavalmis jo muutama sekunti virran kytkemisestä. Kädessä pidettävä laite mittaa luotettavasti CO-arvot 0 … 1 000 ppm ja tulos näytetään heti ± 10 ppm tarkkuudella suuressa, selkeässä näytössä. Kun lukema on ylittää 35 ppm, laite hälyttää automaattisesti äänimerkillä, jonka väli lyhenee pitoisuuden kasvaessa, kunnes se soi jatkuvasti pitoisuuden saavuttaessa 200 ppm. Hälytysraja-arvo voidaan säätää yksilöllisesti mittauksen mukaan.

Hämärässä ympäristössäkin mitattaessa arvot näkyvät taustavalaistusta näytöstä. Voit myös tallentaa kymmenen mittaustulosta ja käyttää maksimiarvo- ja pito-toimintoja. Selkeästi sijoitellut toimintonäppäimet mahdollistava käytön yhdellä kädellä.

BG20 häkämittari – auttaa välttämään tarpeettomat riskit

Tilaa BG20 häkämittari jo tänään ajankohtaiseen tarjoushintaamme, normaalisti 199,94 €, nyt vain 139,94 € sis. alv. – nyt Trotec-kaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*