Heiluripistosahat – kaikki Trotecin uusista PJSS-malleista!

Heiluripistosahat

Trotecin uudet PJSS-heiluripistosahat ovat todella monikäyttöisiä. Ne näyttävät kykynsä, kun on leikattava kuvioita tai kaarteia. Nämä pistosahat leikkaavat yksinkertaisiakin kohteita nopeasti ja luotettavasti. Mitä on otettava erityisesti huomioon niitä käytettäessä ja milloin niitä on huollettava – kolmeosainen pistosahasarjamme vastaa näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

Kysymme tänään ensimmäisessä osassa heiluripistosahan edusta verrattuna tavalliseen pistosahaan. Tärkeät erot selitetään selkeästi käyttäen esimerkkinä Trotecin uusia PJSS-malleja. Toisessa osassa vastaamme kysymykseen ”Onko jokainen terä samanlainen?” Tässä voinemme kertoa etukäteen, että ei ole: Lähes jokaiselle työkappaleelle on sopiva terä. Leveä ja pitkä tai kapea tai lyhyt – valikoima on valtava. Lue tästä artikkelista miksi niin on ja mitä valittaessa pitäisi ottaa huomioon. Sarjamme päättyy arvokkaisiin vihjeisiin näistä teemoista: Miten sahanterä vaihdetaan ja miten säädän heiluriliikkeen? Miten sahaan pistosahalla suoraan, kaarteita tai kaltevasti? Ja lopuksi: Miten voin puhdistaa ja huoltaa pistosahani helpoimmin.

Heiluripistosahat – PJSS-mallit sahaavat tarkasti

Normaalin pistosahan moottorin pyörimisliike muutetaan ylös-alasliikkeeksi, niin kutsutuksi terän iskuksi. Toisin kuin puhtaat pistosahat voivat heiluripistosahat liikuttaa sahanterää sekä pystysuunnassa että lisäksi vaakasuorassa, sillä pistoliikkeen lisäksi pistosaha saa aikaan heiluriliikkeen. Heilurirulla liikuttaa sahanterää edestakaisin. Sahaamisen tarvitaan huomattavasti vähemmän voimaa, jolloin työ sujuu keveämmin. Trotecin PJSS-pistosahojen ominaisuuksiin kuuluvat helpompi alkusahaus ja paremmat kaarresahausominaisuudet.

Jokainen PJSS-pistosahan, akkukäyttöisen, kahvallisen kaapelimallin ja nupillisen kaapelimallin, sahaussyvyys on puuhun 80 mm asti, alumiiniin 12 mm:iin ja metalliin 5 mm:iin asti. Kaikki PJSS-mallit vakuuttavat portaattomalla iskunopeuden säädöllä ja turvakatkaisimella sekä neliportaisesti säädettävällä heiluriliikkeellä ja hienoleikkaussäädöllä. Tämä yhdistelmä tekee mahdolliseksi edellä mainitun helpomman alkusahauksen ja samalla nopeamman etenemisen ja paremman kaarteiden sahauksen. Läpinäkyvä repimisssuoja merkintäkärkineen varmistaa tarkan, repeilemättömän sahauksen. Integroitujen LED-valojen valaisema työkohde näkyy selvästi, sillä käytännöllinen puhallustoiminto poistaa lastut.

Kun sisätiloissa on työskenneltävä pölyttömästi, puhallustoiminto voidaan muuttaa poistoimuksi ja pölynimuri voidaan liittää monipuolisen pistosahan poistoimuliitäntään. Pihoissa on terän pikakiinnitys, joten terän vaihto sujuu muutamassa sekunnissa ilman työkaluja.

Kaikki PJSS-mallit ovat erittäin ergonomisia

Jatkuvaan ammattikäyttöön ergonomisesti optimoitujen PJSS-mallien painopiste sijaitsee ihanteellisesti, ja rungossa on lisäksi pehmustet pinnat (Softgrip). Sahoista saa mukavan varman otteen pitkäänkin käytettäessä eikä työskentely väsytä. Mallit tärisevät sahattaessa vain vähän ja kulkevat tarkasti kestävän teräsjalkalevyn varassa. Jalkalevy voidaan kääntää kulmaan sahattaessa 15° portain ilman työkaluja enintään 45° kulmaan. Arat työkappaleet voidaan suojata mukana toimitettavalla muovisella liukukappaleella.

 • Akkupistosaha PJSS 10-20V

  Kaapeliton heiluripistosaha on kätevä työvälinen kaikkialla – myös pistorasian puuttuessa. Trotecin PJSS 10-20V:n tehokas moottori saa virtansa vaihdettavasta 20 V akusta. Sen litium-ioniteknologia estää muisti-ilmiön ja purkautumisen itsestään, joten pistosaha on aina toimintavalmis, vaikka se olisi pitkään käyttämättä. Mukana toimitettava pikalatauslaite lataa tyhjän akun täyteen vajaassa tunnissa, ja laitteen kolmen merkkivaloa näyttävät aina akun varaustilan.

 • Pistosaha PJSS 10-230V, kaapeli ja sanka

  PJSS 10-230V sisältää monia käytännön ominaisuuksia, joita tuskin on muissa tämän luokan heiluripistosahoissa. Tasaisesti käyvän, tehokkaan 850 W moottorin, 4-portaisen heiluriliikkeen, iskuluvun elektronisen esivalinnan ja monen muun harkitun yksityiskohdan yhdistelmä tekevät tästä pistosahasta ihanteellisen työkalun ammattilaisten jatkuvaan käyttöön vaativissa projekteissa ja monimutkaisissa kunnostustöissä.

  PJSS 10-230V:ssä on lisäksi erikseen kytkettävä innovatiivinen laserohjausvalo. Laser projisoi punaisen linjan työkappaleelle ja näyttää tarkasti sahauslinjan, mikä helpottaa sahan ohjaamista vapaalla kädellä sahattaessa pitkin suoraa merkintää. Poikkeamat sahauslinjasta voidaan havaita heti ja korjata.

 • Pistosaha PJSS 11-230V, kaapeli ja nuppi

  Mallissa PJSS 11-230V on myös tärinätön 850 W moottori, 4-portainen heiluriliike, iskuluvun elektroninen esivalinta ja erikseen kytkettävä laserohjausvalo. Trotecin tyypilliseksi nuppipistosahaksi suunnittelema malli on ammattilaisten, kuten puuseppien vanha suosikki. Perinteinen sauvamalli ja nuppi sekä alhaalla sijaitse ohjauskohta helpottavat tämän pistosahan erittäin tarkkaa ohjausta kaarissa, sillä käsi voidaan sijoittaa alas runkoon ja lähelle terää. Nuppimallia ohjataan optimaalisesti kahdella kädellä, mikä tekee mahdollisesti paitsi tarkan kaarien sahauksen myös pitkäaikaisen väsyttämättömän työskentelyn. PJSS 11-230V on kätevä erityisesti sahattaessa pään yläpuolella tai alapuolelta, koska häiritsevää kahvaa ei ole.

Valitse ’oma’ PJSS-pistosahamalli – TÜV-tarkastettua laatua

Jokaisen PJSS-heiluripistosahan TÜV-tarkastettu laatu on tae luotettavuudesta, turvallisuudesta ja toimivuudesta. Tilaa valitsemasi malli siksi jo tänään.

 • Akkupistosahan PJSS 10-20V mukana saat rinnakkaisohjaimen, liittimen pölynimurille, repimissuojan, liukukappaleen, kuusiokoloavaimen, kaksi terää puun sahaukseen, yhden terän metallin sahaukseen ja kuljetuslaukun normaalisti 79,94 €, nyt vain 49,94 €,
 • Akkupistosahan PJSS 10-230V mukana saat rinnakkaisohjaimen, liittimen pölynimurille, repimissuojan, liukukappaleen, kuusiokoloavaimen, kolme terää puun sahaukseen ja yhden terän metallin sahaukseen normaalisti 39,95 €, nyt vain 24,95 €,
 • Akkupistosahan PJSS 11-230V mukana saat rinnakkaisohjaimen, liittimen pölynimurille, repimissuojan, liukukappaleen, kuusiokoloavaimen, kolme terää puun sahaukseen ja yhden terän metallin sahaukseen normaalisti 49,94 €, nyt vain 29,95 €,

sis. alv. – nyt Trotec-kaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*