Heinsbergissa toimiva Trotec haluaa auttaa saksalaiset hotellinomistajat ulos kriisistä ja kumota 50–60 % kapasiteettirajat

Ensimmäiset hotellit saivat avata ovensa tällä viikolla! Kaikissa hotelleissa on kuitenkin noudatettava turvaetäisyyksiä ja tiukkoja hygieniamääräyksiä työntekijöiden ja asiakkaiden suojaamiseksi tartunnalta. Ihmiset pelkäävät koronavirusta niin paljon, että monet huoneet sekä seminaari- ja kokoustilat pysyvät tyhjinä myös avaamisen jälkeen. Tilannetta vaikeuttavat myös osavaltiosta toiseen erilaiset määräykset. Hampurissa hotellit saavat vuokrata vain 60 prosenttia huoneistaan. Niedersachsen ”sallii” jopa vain 50 prosenttia. Näitä määräyksiä täydentävät turvaetäisyyksiä koskevat säännöt, maskipakko ja tehostetut desinfiointitoimenpiteet. Näkymät eivät ole ruusuiset muutenkin vaikeuksissa olevalle hotelli- ja ravintola-alalle.

Huoneiden ei tarvitse pysyä tyhjinä! On olemassa toimenpiteitä, jotka suojaavat tartunnalta.

Rajoitusten purkamista harkittaessa keskusteltiin myös matkustajamäärien rajoittamisesta lentoliikenteessä. Kansainvälinen lentokuljetusliitto Iata on kuitenkin onnistuneesti vastustanut ehdotusta pitää lentokoneiden keskirivit vapaina matkustajien suojelemiseksi. HEPA-suspensioainesuodattimella varustetut ilmastointilaitteet suodattavat matkustamon ilmaa niin hyvin, että vastaavia suodattimia on muutoin käytössä vain sairaaloissa. Lisäksi pystysuuntainen tuuletus, joka suuntautuu katosta lattiaan, vähentää tartuntavaaraa entisestään. Ensimmäiset lentoyhtiöt, kuten Lufthansa tai Ryanair, ovat jo ilmoittaneet, että heidän lentokoneensa on varustettu tämän konseptin mukaisesti.

Trotec kehittää siirrettävän ilmanpuhdistimen, joka suodattaa 99,995 % viruksista

Uudenlaisen TAC V+ -ilmanpuhdistimen myötä Trotec on nyt kehittänyt ensimmäistä kertaa siirrettävän version tästä ilmanpuhdistustekniikasta. TAC V+ kierrättää ja puhdistaa huoneilman suljetuissa tiloissa yhtä tehokkaasti kuin se muutoin puhdistetaan vain puhdastiloissa ja leikkaussaleissa, joita koskevat tiukimmat hygieniamääräykset. Tämän mahdollistaa ilmanpuhdistimen äärimmäisen suuri ilmamäärä sekä uudenlainen HEPA-suurtehosuodatin, jonka suodatusteho on 99,995 %.

Tämä saattaa kuulostaa teoriassa hyvinkin tekniseltä, mutta on käytännössä erittäin yksinkertaista. Huoneilma imetään laitteeseen lattian läheisyydestä, HEPA-suodatin puhdistaa sen bakteereista ja viruksista, minkä jälkeen se päästetään mikrobittomana puhdasilmana pystysuunnassa takaisin huoneeseen. ”Plug & Play” -pystytys! Ilman asennustoimenpiteitä ja monimutkaisia liitäntöjä. Työnnä pistoke seinään ja hyödy saman tien parhaasta mahdollisesta tartuntasuojauksesta!

Riittääkö tämä voittamaan takaisin lomalaisten ja liikeasiakkaiden luottamuksen?

Niin kauan kuin asiakkaiden koronavirustartuntaa kohtaan tuntema pelko on suurempi kuin hotellin tarjoaman mukavuuden houkutus, he tulevat perumaan tai siirtämään yöpymisiä, jotka eivät ole välttämättömiä. Myöskin hotellin koko tuoton kannalta tärkeät seminaari- ja kokoustilojen vuokrauksesta saatavat tulot palaavat kriisiä edeltäneelle tasolle vasta, kun hotelli voi taata lomalaisille ja yritysasiakkailleen parhaan mahdollisen suojan tartunnalta. Eli siis ”todellisen suojan”, joka on huomattavasti eri maiden asettamien määräysten noudattamista parempi. Tällaisen suojan hotellit voivat tarjota asiakkaalleen ylimääräisen ilmanpuhdistuksen avulla, joka suojaa ilmassa leviäviltä viruksilta.

Nyt on lukuisien hotellialan järjestöjen ja liittojen vuoro

Hotellialan yhdistysten, liittojen ja järjestöjen on nyt puolustettava jäsentensä etuja samaan tapaan kuin lentoalan liitto Iata on tehnyt. Lentoliikennettä koskevien sääntöjen on koskettava myös hotelleja ja ravintoloita. Liittohallitus harkitsee tosin ravintoloiden ja hotellien tukemista, mutta samalla osavaltioissa voimassa olevat kapasiteettirajoitukset estävät yritysten taloudellisen selviytymisen.

Miksi ylipäätään puhdistaa ilmaa? Tartuntavaara vaanii hotellien ilmassa!

Virologit ja epidemiologit ovat yksimielisiä: Turvaetäisyydet, desinfiointitoimenpiteet ja ”sylkiroiskeilta suojaavat seinät” eivät yksistään tarjoa riittävää suojaa koronavirustartunnalta. ”Suurin osa koronavirustartunnoista saadaan pisaroista ja aerosoleista”.

Puolet koronavirustartunnoista saadaan pisaroista ja lähes yhtä moni huoneilman sisältämistä infektiokykyisistä aerosoleista.

Hengittäessämme, puhuessamme tai yskiessämme ilmaan purkautuu eräänlaisena ”tihkusateena” suurten näkyvien pisaroiden lisäksi myös paljon suurempia määriä pienen pieniä aerosoleja. Kun suuret pisarat laskeutuvat painostaan johtuen jo noin 1,5 metrin päästä maahan (tästä on johdettu 1,5 metrin etäisyyssääntö), taudinaiheuttajia sisältävät aerosolit, joiden koko on vain millimetrin tuhannesosa, pysyvät ”tosiasiassa ilmassa useita tunteja”. Tästä syystä turvaetäisyydet, asiakkaiden lukumäärän rajoittaminen ja suurempi määrä desinfiointiaineannostelijoita eivät yksin suojaa virukselta. Jopa puhuttaessa vapautuvat aerosolit leviävät huomaamatta kiertävän huoneilman mukana ja muut henkilöt hengittävät niitä tietämättään vielä senkin jälkeen, kun yskivä henkilö on jo poistunut huoneesta.

Miten hotellit voivat suojata asiakkaitaan taudinaiheuttajia sisältäviltä aerosoleilta?

Tähän kysymykseen Heinsbergissa sijaitsevan Trotecin, jota asia koskee suoraan, insinöörit ovat perehtyneet yhdessä tutkijoiden ja epidemiologien kanssa. He ovat kehittäneet uudenlaisen HEPA-suspensioainesuodattimella varustetun korkeataajuus-ilmanpuhdistimen TAC V+ taudinaiheuttajia sisältävien SARS-CoV-2-aerosolien suodattamiseksi suoraan huoneilmasta – ennen kuin ihmiset hengittävät niitä!

”Olemme aina olleet huoneilman suodatuksen asiantuntijoita ja heinsbergiläisenä yrityksenä aloimme heti ensimmäisten tapausten ilmi tultua etsimään ratkaisua, joka todella auttaa, eikä ei vain tarjoa mahdollista suojaa”, kertoo Trotecin toimitusjohtaja Joachim Ludwig. ”Maskit ja sylkiroiskeilta suojaavat lasit ovat oma lukunsa. Kaikki asiantuntijat ovat kuitenkin nykyään yksimielisiä siitä, että aerosolit, jotka saattavat säilyä jopa useita tunteja ilmassa, muodostavat suurimman tartuntariskin. Tavoitteena on siis oltava niiden suodattaminen pois huoneilmasta.”

Korkeataajuus-ilmanpuhdistin TAC V+ suodattaa taudinaiheuttajia sisältävät aerosolit huoneilmasta

Hotelleissa on lukuisia alueita, joilla ylimääräinen suojaus koronavirustartunnalta ei ole vain toivottava, vain käytännössä välttämätön:

  • Sisääntuloaula: ”Bussikuormallinen” uusia asiakkaita saapuu ja kokoontuu vastaanottotiskin luo kirjautuakseen sisään. Mutta myös uloskirjautumisen ruuhka-aikoina asiakkaat törmäilevät toisiinsa ahtaassa tilassa.
  • Ravintola: Hyvä päivä alkaa aina hyvällä aamiaisella. Hotellien ravintolat ovat suosittu ja usein myös vilkas oleskelualue. Valitettavasti niissä viihtyvät myös puhuessa vapautuneet aerosolit, jotka leviävät pöytärajojen ulkopuolelle.
  • Kuntosali: Erityisesti kestävyysharjoittelussa tai muuten intensiivisessä harjoittelussa huoneilmaan vapautuu runsaasti mikrobeja sisältäviä aerosoleja.
  • Kokous- ja seminaarihuoneet: Näissä osallistujat hengittävät usein tuntikausia samaa huoneilmaa.

Näillä ja monilla muilla alueilla on vain yksi asia, joka voi auttaa estämään virusten leviämisen huoneilman välityksellä: jatkuva ilmanpuhdistus taudinaiheuttajia sisältävien aerosolien suodattamiseksi ilmasta ennen kuin huoneessa olevat ihmiset hengittävät niitä.

Pleksilasit vastaanottotiskeillä, pöytien välinen 1,5 metrin etäisyys ravintolassa, asiakkaiden lukumäärän rajoittaminen sekä tehostetut siivous- ja desinfiointiprosessit – kaikki järkeviä toimenpiteitä! Mutta ne eivät tarjoa tehokasta suojaa taudinaiheuttajia sisältäviä aerosoleja vastaan, koska ne nousevat toisinaan kuin savu useita metrejä ilmaan ja laskeutuvat vasta useiden tuntien päästä lattiaan laajalla alueella – eli myöskin näennäisesti suojaavien pleksilasien takana. Lisäksi taudinaiheuttajia sisältävät aerosolit voivat pienen kokonsa johdosta läpäistä myös niin kutsutut suu-nenäsuojat.

Maksimaalinen tartuntasuoja korkeataajuuksisen ilmanpuhdistuksen avulla

Vain kaikista mahdollisista suojatoimenpiteistä koostuva kokonaisratkaisu – korkeataajuuksinen ilmanpuhdistus mukaan lukien – vähentää luotettavasti ja pysyvästi asiakkaan tartuntavaaraa hänen koko oleskelunsa ajan. Huoneilmassa leijuvat aerosolit eivät noudata turvaetäisyyksiä – mahdollisina viruksen kuljettajina ne muodostavat todellinen vaaranlähteen! Kaikkien hotellinomistajien ylin tavoite pitäisi siis olla estää hengitysilman sekoittuminen ja leviäminen mahdollisimman tehokkaasti kaikissa tiloissa, joissa on paljon ihmisiä. Ja tämä onnistuu käyttämällä TAC V+ -ilmanpuhdistinta muiden toimenpiteiden lisäksi.

TAC V+, joka on saatavana se osto- että vuokralaitteena, on kehitetty ja testattu heinsbergiläisen tutkimuksen puitteissa. Trotec suosittelee laitteen käyttöä tartunnalta suojaamiseen seuraavilla alueilla:

  • Vastaanottohallit
  • Ravintolat
  • Neuvottelu- ja seminaarihuoneet
  • Kuntosali
  • Lasten leikkihuoneet
  • Kauneudenhoito- ja wellness-alueet

Korkeataajuuksinen ilmanpuhdistus suodattaa 99,995 % taudinaiheuttajia sisältävistä aerosoleista huoneilmasta

Vaara saada koronavirustartunta hotellin huoneilmasta noudatettaessa kaikkia turvallisuus- ja hygieniatoimenpiteitä vähenee huomattavasti käytettäessä virussuodattimella varustettua TAC V+ -ilmanpuhdistinta! TAC V+ suodattaa huoneilmasta taudinaiheuttajia sisältävät aerosolipilvet lähes missä vaan muutamissa sekunneissa. Minne ikinä sijoitatkaan siirrettävän TAC V+ -ilmanpuhdistimen, se muodostaa ympärilleen puhtaita ja viruksista suodatettuja ”puhdasilma-alueita”. Näillä alueilla ilma pysyy pitkälti puhtaana viruksista ja muista mikrobeista. Asiakas on suojattuna ilman kautta leviävältä tartunnalta.

Enempää ei voi tehdä ja vähempää ei tulisi tehdä ihmisten suojaamiseksi:

  • Kaikkien ohjeiden ja hygieniamääräysten noudattaminen (maskit, desinfiointi jne.)
  • Turvaetäisyydet ja sylkiroiskeilta suojaavat seinät suojaksi pisaratartunnalta
  • Ilmanpuhdistus ilmateitse tapahtuvan tartuntariskin pienentämiseksi

Tietämisen arvoista H14 HEPA-suspensioainesuodattimesta, jonka läpäisyaste on ≤ 0,005 %

Trotecin erityisesti TAC V+ – sekä TES 200 -ilmanpuhdistimia varten kehitetyt H14virussuodattimet vakuuttavat ensiluokkaisella suodatustehollaan ja innovatiivisella suorituskyvyllään. Vain 0,005 % läpäisyasteensa ja 99,995 % erotuskykynsä ansiosta ne tarjoavat 10 kertaa tehokkaamman erotuskyvyn kuin tavanomaiset H13-suodattimet. H14-suurtehosuodattimia käytetään näiden ensiluokkaisten ominaisuuksien vuoksi puhtaan ilman tuottamiseen jopa leikkaussaleissa ja vastaavissa hygieenisesti vaativissa tiloissa. Ne tarjoavat siis parhaat edellytykset hotellin asiakkaiden suojaamiseksi tartunnalta epidemioiden riehuessa.

Kaikki Trotecin tarjoamat H14-suodattimet täyttävät korkeimmat laatuvaatimukset, jotka ovat pakollisia suodatettaessa erityisesti bakteereja ja viruksia:

  • Jokainen H14-suurtehosuodatin tarkastetaan erikseen ja saa oman sarjanumeron.
  • Tarkastuspöytäkirjasta on kaksi kopiota todistuksena jokaisen H14-suodattimen mukana.
  • Alkuperäinen tarkastustodistus voidaan arkistoida ja kopio kiinnittää tarvittaessa ilmanpuhdistimeen.
  • H14-HEPA-suurtehosuodattimet on tarkastettu standardien EN 1822 ja DIN EN 60335-2-69 mukaisesti.

Trotec on kehittänyt suurtehoilmanpuhdistimet lähes kaikkiin työsuojelun käyttösovelluksiin.

TAC V+ -suurtehoilmanpuhdistimen lisäksi saat Trotecilta myös muita ilmanpuhdistimia, kuten TES 200 tai TAC 6500. Toimitamme tarvittaessa erilliset ilmanpuhdistusratkaisut mutta myös ilmanpuhdistimet, jotka voit integroida olemassa olevaan huoneilmajärjestelmääsi.

Asiantuntijamme selvittävät mielellään kanssasi henkilökohtaisessa tapaamisessa, mikä laite vastaa parhaiten tarpeitasi.

Laitteen ostaminen: Jos sinulla on kysyttävää, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen info@trotec.de tai soita numeroon +49 2452 962-400.

Laitteen vuokraus: Käänny suoraan vuokrauskeskuksemme TKL puoleen osoitteeseen info@tkl-rent.net tai soita numeroon +49 2452 962-160.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*