Geokätköily – etsi ja löydä taskulampulla UV Torchlight 5F

geocaching

Lämmin! Lämpimämpi! Kuuma! Koskee tämänhetkistä säätilaamme – mutta myös aarteiden etsintää geokätköistä. Salaisia kätköjä paikannetaan maantieteellisten koordinaattien perusteella käyttäen GPS-vastaanotinta tai tarkkoja maastokarttoja. Kätkössä on ”lokikirja” ja yleensä pieniä vaihtoesineitä, siis jännitystä ja yllätyksiä parhaimmillaan. Nauti aurinkoisesta säästä ja lähde mukaan – helpot ohjeet ovat tässä …

Löydät valitsemasi kätkön Internetistä

Syötä Googleen hakutermi ”geokätköily” ja saat tulokseksi lukuisia kätköilysivustoja. Sivustoissa on lukuisia kätköjä paikan koordinaatteineen, joita voit etsiä GPS-vastaanottimella.

Perusvarusteita ovat GPS-vastaanotin ja taskulamppu

Voit käyttää GPS:n sisältävää älypuhelinta. Appsit, kuten ”c:geo” tai ”Geocaching” mahdollistavat älypuhelimen käytön geokätkön etsintään. Jos sinulla on tarkkoja maastokarttoja, kätköä voi etsiä myös täysin ilman GPS-vastaanotinta. Varusteet kannattaa valita geokätköilyretken vaativuuden mukaan. Ota mukaan aina hyvä taskulamppu, esimerkiksi meidän Torchlight 5F, mutta tarvittaessa myös kiipeilyvarusteet.

Lokikirjan ja vaihtoesineiden käsittely

Geokätkö on yleensä vedenpitävä säiliö, jossa lokikirja on. Ilmoita onnistuneesta etsinnästä kirjoittamalla tunnuksesi, päiväys ja kellonaika. Monet geokätköt sisältävät vaihtoesineitä. Voit ottaa jotain mukaan, kunhan jätät itse jotain muuta. Koska lapsetkin ovat innostuneita aarteenetsijöitä, esineiden olisi sovittava kaiken ikäisille. Tärkeää: älä jätä ruokaa tai esineitä, jotka voivat haukutella eläimiä. Piilota geokätkö jälleen paikkaan, josta löysit sen.

Varovaisuutta etsittäessä ja piilotettaessa

Etsintää ja vaihtamista ei satunnaisesti seuraavat ohikulkijat ovat osa huvia. Kätkö on siis pidettävä piilossa geojästeiltä (geomuggles). Näin kätköilijät kutsuvat henkilöitä – ”Harry Potter” -perusteella – joilta puuttuvat maagiset ominaisuudet.

Noudata geokätköilyn sääntöjä

Ennen kuin lähdet etsimään ensimmäistä geokätköä, perehdy kätköilysivustoissa esiteltäviin sääntöihin. Kätköjä ei esimerkiksi saa haudata.

Ota selvää myös tärkeimmistä lyhenteistä

TFTC tai KK on lokikirjaan merkittävä tervehdys ”Kiitos kätköstä”. DNF tarkoittaa, että kätköä ei löytynyt. ”huti”. Ja mitä FTF tarkoittaakaan?

Ryhmässä vielä hauskempaa

Ota ystäviä ja tuttuja mukaan ja yhdistä kaikkeen ihana picknick – sää suosii sitä! Tai hae keskusteluryhmistä ja geokätköilysivustoista samanhenkisiä.

Ilmoita, että olet geokätköilemässä

Geokätköily on vain pieni seikkailu – mutta seikkailu kuitenkin. Ilmoita ystävälle tai perheelle jokaisesta retkestä – ja kuinka kauan se kestää.

Valoa pimeyteen – UV Torchlight 5F

Jos haluat löytää kätkön piilopaikastaan onton kannon pimeydestä, luolasta tai illan hämärässä – ultrakompakti UV Torchlight 5F antaa aina lisää valoa. Valaisin sisältää 1 watin High Power UV-mustavaloledin, joka säteilee erittäin intensiivistä UV-valoa. Titaaninmusta kotelo on lisäksi roiskevesisuojattu ja valmistettu erittäin kovasta ja naarmuuntumista kestävästä alumiiniseoksesta – ja siten ihanteellinen ulkoaktiviteetteihin.

Hyödy ajankohtaisesta tarjouksestamme: Tilaa UV-Torchlight 5F normaalisti 20,78 €, nyt vain 15,95 € sis. alv – nyt Trotec-kaupassa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*