CO₂-ilmanlaatunäyttö BZ25: sisätilan ilmanlaadun luotettavaan mittaukseen, varustettu ”CO₂-liikennevaloilla” ja varoitusäänimerkillä

Kohonneet hiilidioksidipitoisuudet voivat johtaa väsymykseen, keskittymiskyvyn heikentymiseen ja suorituskyvyn puutteeseen. Tämän lisäksi tällaiset pitoisuudet voivat varoittaa riittämättömästä ilmanvaihdon hallinnasta, mikä merkitsee koronapandemian aikana myös mahdollisesti kasvanutta tartuntariskiä. BZ25-näyttö on luotettava ja erittäin yksinkertainen tapa valvoa sisätilojen ilmanlaatua, sillä ilmanlaatunäytön symbolit ilmaisevat, onko hiilidioksidipitoisuuden taso hyvä, normaali vai huono. Soveltuu erinomaisesti työ-, olo- ja lastenhuoneisiin, koulutiloihin, lastentarhoihin sekä toimisto- ja tuotantoympäristöihin.

Arvostetut epidemiologit kehottavat säännöllisesti huolehtimaan suljettujen tilojen asianmukaisesta ilmanvaihdosta, sillä selvästi tai pitkäaikaisesti yli 1 000 ppm:n CO₂-pitoisuudet ovat merkki riittämättömästä ilmanvaihdosta ja siten myös mahdollisesti kasvaneesta koroviruksen aiheuttamasta tartuntariskistä. Yleensä riittää ikkunoiden avaaminen 20 minuutin välein muuttamaksi minuutiksi. Koulu- ja toimistotilojen kaltaisissa herkissä ympäristöissä ei ole kuitenkaan syytä luottaa pelkästään omaan näppituntumaan, vaan ilmanlaadun yksiselitteisesti ilmaiseviin mittausarvoihin. CO₂-ilmanlaatunäyttö BZ25 antaa käyttöösi juuri tällaisia arvoja.

Tämä mittauslaite on luotettava tapa valvoa sisätilojen ilmanlaatua, sillä ilmanlaatunäyttö kerää hiilidioksidipitoisuuden lisäksi myös tiedot sisäilman lämpötilasta ja suhteellisesta kosteudesta. Yksinkertaisiin symboleihin perustuva CO₂-tason näyttö ilmaisee ilmanvaihdon tilan ”CO₂-liikennevalojen” avulla. Liikennevalot näyttävät tällöin luotettavasti, onko tilan hiilidioksidipitoisuuden taso hyvä, normaali vai huono. Näyttö varoittaa myös yksilöllisesti määritellyn CO₂-hälytysrajan ylittämisestä äänimerkin avulla.

Näin se käy

Tarkan ja pitkällä aikavälillä vakaan NDIR-mittausmenetelmän ansiosta BZ25 mittaa hiilidioksidipitoisuuden lisäksi myös huoneilman lämpötilan ja suhteellisen kosteuden sekä näyttää tiedot 1 ppm:n portain helposti luettavassa näytössä. Laite näyttää myös päivämäärän ja kellonajan.

CO₂-pitoisuus 1000 ppm:iin asti merkitsee normaalioloissa sitä, että ilmanvaihto on hygieenisesti riittävällä tasolla. Jos arvo on suurempi kuin 1000 ppm, tila tulisi tuulettaa niin, että arvot asettuvat takaisin alueelle 400–500 ppm. Näin CO₂-ilmanlaadun tiedonkeruulaite BZ25 ilmaisee luotettavasti tuuletuksen tarpeen ja ennen kaikkea tarvittavan tuuletuksen keston. CO₂-anturin käyttö ei merkitse kuitenkaan sitä, että alle 1000 ppm:n CO₂-pitoisuus suojaisi koronavirustartunnalta. Tämä johtuu siitä, että CO₂-pitoisuus ja viruskuormitus eivät riipu toisistaan.

CO₂-ilmanlaatunäyttö BZ25 – Trotecin merkkilaatua

Trotecin merkkilaatu takaa arvon, turvallisuuden ja käytettävyyden. Tilaa CO₂-ilmanlaatunäyttö BZ25 jo tänään ajankohtaiseen tarjoushintaan 170,98 €, sis. alv:n. – nyt Trotec-kaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*