CO₂-ilmanlaadun tiedonkeruulaite BZ30: ”CO₂-liikennevalot” ja varoitusääni muistuttavat tuulettamisen välttämättömyydestä suljetuissa tiloissa.

Huonetilojen johdonmukainen tuulettaminen pienentää koronavirustartunnan vaaraa arvostettujen epidemiologien neuvojen mukaisesti. Vihdoinkin jälleen saatavissa oleva CO₂-ilmanlaadun tiedonkeruulaite BZ30 ilmaisee luotettavasti, milloin on perusteellisen tuuletuksen aika koulu- ja toimistotiloissa. Laite ilmaisee selkeästi CO₂-liikennevalojen avulla huonetilan CO₂-pitoisuuden ja siten raittiin ilman puutteesta mahdollisesti aiheutuvan kohonneen tartuntariskin. Tämän lisäksi laite varoittaa kohonneesta pitoisuudesta myös selvästi kuuluvan äänimerkin avulla.

Selvästi tai pitkäaikaisesti yli 1 000 ppm:n CO₂-pitoisuudet ovat merkki riittämättömästä ilmanvaihdosta ja siten myös mahdollisesti kohonneesta korovirustartunnan riskistä. CO₂-ilmanlaadun tiedonkeruulaitteen BZ30 avulla on mahdollista valvoa luotettavasti koulutilojen ja lastentarhojen ilmanlaatua CO₂-pitoisuuksien osalta. Tämän lisäksi laite ilmaisee myös huonetilan ilmankosteuden ja lämpötilan. Näiden arvojen samanaikaisen keräämisen avulla laite mahdollistaa tuuletuksen toteuttamisen optimaalisesti. Laitteessa on lisäksi CO₂-symbolinäyttö (verrattavissa CO₂-liikennevalonäyttöön), joka ilmaisee pitoisuuden selkeästi ja luotettavasti. Lisäksi BZ30-laitteessa on varoitusäänellä varustettu hiilidioksidihälytystoiminto, jonka raja-arvot voidaan asettaa vapaasti. Viimeistään hälytyksen kuuluessa tulisi käydä käskyn: ”ikkunat auki!”

Näin se käy

BZ30:n suuri taustavalaistu näyttö ja selkeät mittausarvot mahdollistavat CO₂-arvon, huonelämpötilan, ilmankosteuden, päivämäärän ja kellonajan samanaikaisen näyttämisen. CO₂-ilmanlaadun tiedonkeruulaitteessa on lisäksi suuri, enimmillään 50 000 mittausarvon pitkäaikaistallennukseen tarkoitettu datamuisti, jonka tallennusvälit ovat määriteltävissä vapaasti 1 sekunnin ja 12 tunnin välille. Kerätyt tiedot voidaan siirtää mukavasti nopean USB-yhteyden kautta yhdistettyyn tietokoneeseen, jossa ne voidaan arvioida ja kirjata muistiin mukana toimitetun analyysiohjelmiston avulla.

BZ30 − CO₂-tarkkailulla tuuletussuosituksia

CO₂-pitoisuus 1000 ppm:iin asti ilmaisee normaalioloissa, että ilmanvaihto on hygieenisesti riittävällä tasolla. Jo CO₂-arvon 1500 ppm kohdalla keskittymiskyky kärsii tuntuvasti ja saattaa ilmetä päänsärkyä sekä väsymystä ja jopa uneliaisuutta. Jos arvo on suurempi kuin 1000 ppm, tila tulisi tuulettaa niin, että arvot asettuvat takaisin alueelle 400-500 ppm. Näin CO₂-ilmanlaadun tiedonkeruulaite BZ30 ilmaisee luotettavasti tarvitaanko tuuletusta, milloin pitää tuulettaa ja ennen kaikkea miten pitkään tuuletuksen tulee kestää. CO₂-anturin käyttö ei merkitse kuitenkaan sitä, että alle 1000 ppm:n CO₂-pitoisuus suojaisi koronavirustartunnalta. Tämä johtuu siitä, että CO₂-pitoisuus ja viruskuormitus eivät riipu toisistaan.

BZ30 – tärkeä tuuletustarpeen ilmaisin

Sisäilman kohonnut hiilidioksidipitoisuus (CO₂) on varma merkki siitä, että ilman pitäisi vaihtua. Näin pystyt tarvittaessa parantamaan sisäilman laatua tuulettamalla tai käyttämällä tehokkaasti ilmanpuhdistimia, ilmankostuttimia tai ilmankuivaimia.

  • Helpotusta ja tukea

BZ30:n ansiosta sinun ei tarvitse enää miettiä jatkuvasti, milloin on seuraavan tuuletuksen aika. Voit siis keskittyä paremmin opetukseen tai työhön.

  • Parempi infektiosuoja

Oikea-aikaisella tuuletuksella estät sisäilman liian suuresta aerosolihiukkasmäärästä johtuvan kuormituksen.

  • Suorituskyky säilyy

Olet jatkuvasti selvillä sisäilman CO₂-pitoisuudesta, lämpötilasta sekä suhteellisesta ilmankosteudesta ja voit tuulettaa tilan väsymyksen, hengitystieärsytyksen tai allergisten reaktioiden estämiseksi.

CO₂-ilmanlaadun tiedonkeruulaite BZ30 – Trotecin merkkilaatua

Trotecin merkkilaatu takaa arvon, turvallisuuden ja käytettävyyden. Tilaa jo tänään CO₂-ilmanlaadun tiedonkeruulaite BZ30 ajankohtaiseen tarjoushintaan 203,05 €, sis. alv. – nyt Trotec-kaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*