Autotarvikkeet ja työkalut Trotecilta – varmista onnistunut kauden alku – Osa 7: Jarrunestetesti – aloita kevät täydellä jarrutusvoimalla

Oldtimerien, youngtimerien ja cabrioiden omistajalla on periaatteessa vain kaksi vuodeaikaa – mutta aina riittävästi tekemistä. Kevät ja kesä ovat tietenkin parasta aikaa, cabrion kuljettajien ja oldtimer-ystävien huippukausi. Kun aurinko paistaa ja lämpötilat ovat miellyttäviä, lähdetään ajelulle ja kokoontumisiin. Kostean ja kolean syksyn/talven aikana, kun sää on huono ja lämpötilan kylmiä, rakas ajoneuvo saa osakseen erityistä huomioita ja hoitoa. Silloin on optimaalinen tarvittaville ajoneuvon korjauksille tai hoitotöille.

Autotallissa tarvitaan oikeita varusteita, jotta ajonautinto on täydellinen heti kauden alkaessa keväällä, ajoneuvo käynnistyy varmasti talvitauon jälkeen ja maali kiiltää auringossa.

Auton rakastajat löytävät Trotecilta kaiken, mikä saa autoilijan sydämen sykkimään nopeammin:

Esittelemme blogisarjassamme ”Autotarvikkeita kauden täydelliseen aloitukseen” kestäviä, pitkäikäisiä ja monikäyttöisiä Trotec-työkaluja – hinnaltaan edullinen vastaus kaikkiin ajon huollon, hoidon ja korjauksen tarpeisiin.

Osa 7: Jarrunestetesti – aloita kevät täydellä jarrutusvoimalla

Autonsa itse huoltavien ja hoitavien tulisi ehdottomasti testata jarruneste keväällä. Se on paitsi tärkeää ajoneuvon liikenneturvallisuudelle, myös pidentää jarrujen kestoikää. Jarrunesteen laadun tarkastus onnistuu helposti ja ilman korjaamokäyntiä kynämallisella jarrunestetesterillä BW05.

Miksi jarrunesteen laatu on tarkastettava säännöllisesti?

Erittäin yleisesti uskotaan virheellisesti, että pelkkä jarrunesteen määrän tarkastaminen riittää. Jarrunesteen laatu on yhtä tärkeä kuin määrä. Jarruneste vaikuttaa nimittäin ratkaisevasti jarrutusmatkaan.

Tärkeää tietää: Jarruneste hygroskooppinen neste, joka sitoo ajan mittaan vettä. Vesi alentaa jarrunesteen kiehumispistettä. Jos jarrunesteessä on liikaa vettä, jarrutusteho voi alentua tuntuvasti.

TÜV Rheinlandin asiantuntijat neuvovat, että jarrunesteen kiehumispisteen tulisi olla 280 astetta. Jos vesipitoisuus nousee vain kaksi-kolme prosenttia, neste alkaa kiehua jo noin 180 asteessa. ”Jarruneste on vaihdettava viimeistään tällöin. Kiehuva neste johtaa jarrujen täydelliseen toimimattomuuteen”, TÜV Rheinlandin ajoneuvoasiantuntija Steffen Mißbach sanoo.

Siksi on tärkeää testata jarruneste säännöllisesti ja tarvittaessa vaihtaa tai vaihdattaa se. Siten varmistat, että jarrujärjestelmä toimii aina moitteettomasti ja jarrutusteho on hätätilanteessa maksimaalinen. Kevät on oikea aika testata, sillä talvikuukaudet ovat usein kosteampia ja siten on suurempi vaara, että jarrunesteeseen kertyy vettä.

Vihje: tarkasta jarruneste samalla, kun vaihdat renkaat keväällä. Siten varmistat turvallisen kevään alun!

Näin helposti testaat jarrunesteen Trotecin BW05:llä

Kolme tärkeintä jarrunestelaatua DOT3, DOT4 ja DOT5 voidaan tarkastaa jarrunestetesterillä BW05 erittäin helposti:

  1. Avaa ajoneuvon moottoritila jarrunestesäiliö.
  2. Poista mittalaitteen suojatulppa ja upota BW05:n mittauskärki jarrunesteeseen.
  3. Paina mittauspainiketta. Kolme liikennevaloja muistuttavaa värillistä lediä ilmaisevat vesipitoisuuden (katso kaavio) muutamassa sekunnissa Vihreä tarkoittaa tässäkin ajolupaa, sillä vesipitoisuus on alle 1,5 %.

Kuulostaako helpolta? Sitä se onkin! Jarrunestetesterin BW05 pitäisikin sisältyä jokaisen autotallin varusteisiin. Tarpeellinen mittalaite on nyt saatavana Trotec-verkkokaupasta kevään tarjoushintaan vain 7,95 € (ovh 20,78 €).

Jarrunestetesteri BW05 – aloista kevät turvallisesti:

  • Soveltuu henkilöautolle, moottoripyörälle ja kuorma-autolle.
  • Jarrunestelaatujen DOT3, DOT4 ja DOT5.1 vesipitoisuuden tarkastus vain muutamassa sekunnissa.
  • Tulos näytetään selvästi kolmella erivärisellä ledillä
  • Helppokäyttöinen
  • Ei vaati erityisiä tietoja
  • Kompakti kynämalli, taskukiinnike
  • Pariston ilmaisin
  • Automaattinen virran katkaisu

https://de.trotec.com/shop/bw05-bremsfluessigkeitstester.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*