Autotarvikkeet ja työkalut Trotecilta – varmista onnistunut kauden alku – Osa 3: Renkaan vaihto ja rengaspaineen tarkastus

Oldtimerien, youngtimerien ja cabrioiden omistajalla on periaatteessa vain kaksi vuodeaikaa – mutta aina riittävästi tekemistä. Kevät ja kesä ovat tietenkin parasta aikaa, cabrion kuljettajien ja oldtimer-ystävien huippukausi. Kun aurinko paistaa ja lämpötilat ovat miellyttäviä, lähdetään ajelulle ja kokoontumisiin. Kostean ja kolean syksyn/talven aikana, kun sää on huono ja lämpötilan kylmiä, rakas ajoneuvo saa osakseen erityistä huomioita ja hoitoa. Silloin on optimaalinen tarvittaville ajoneuvon korjauksille tai hoitotöille.

Autotallissa tarvitaan oikeita varusteita, jotta ajonautinto on täydellinen heti kauden alkaessa keväällä, ajoneuvo käynnistyy varmasti talvitauon jälkeen ja maali kiiltää auringossa.

Auton rakastajat löytävät Trotecilta kaiken, mikä saa autoilijan sydämen sykkimään nopeammin:

Esittelemme blogisarjassamme ”Autotarvikkeita kauden täydelliseen aloitukseen” kestäviä, pitkäikäisiä ja monikäyttöisiä Trotec-työkaluja – hinnaltaan edullinen vastaus kaikkiin ajon huollon, hoidon ja korjauksen tarpeisiin.

Osa 3: Renkaan vaihto ja rengaspaineen tarkastus

Vaikka siellä täällä on vielä kylmää – kevät lähestyy. On aika vaihtaa talvirenkaat varastoituihin kesärenkaisiin, jotta pito asfaltilla on optimaalinen, kun lämpötilat nousevat. Kun valmistaudut hyvin ja oikeat työkalut ovat käytettävissä, voit vaihtaa renkaat itse ja siten säästää vaihto- ja säilytyskustannukset.

Sopivia työkaluja renkaiden vaihtoon ja paineilmakompressoreita rengaspaineen tarkastukseen on Trotec-verkkokaupassa.

Renkaiden vaihto sujuu Trotec Powertools -työkaluilla

Jos et tiedä varmasti, milloin talvirenkaat on vaihdettava kesärenkaiksi, viimeinen ajankohta on yleensä pääsiäinen. Talvirenkaat poistetaan pääsiäisenä ja asennetaan marras-joulukuussa. Tästä syystä pääsiäisen tienoilla on lähes mahdotonta saada renkaanvaihtoaikaa nopeasti. Onneksi voit vaihtaa renkaat nopeasti ja helposti myös itse, kun sopivat Trotec-kalut ovat käsillä.

Helppo renkaiden vaihto Trotecin iskevillä akkuruuvinvääntimillä

Iskevä akkuruuvinväännin PIWS 10-20V yhdistää kaiken, mitä ruuvinvääntäjä arvostaa. Tehokkaasta Flexpower-akusta (20 V/4 Ah) riittää virtaa pitkään. Akku sopii myös muihin Trotec-välineisiin, esimerkiksi kiillotuskoneeseen PPOS 10-20V tai painepesuriin PPWS 10-20V. Niillä sujuu muukin kuin renkaiden vaihto. Iskevä ruuvinväännin ja sen portaaton nopeuden säätö, suuri vääntömomentti ja neljä momenttiasetusta näyttää kyntensä muutenkin auton parissa työskenneltäessä.

Avainsana vääntömomentti: Iskevän ruuvinvääntimen vääntömomentti on turvallisuustekijä, kun pyöriä vaihdetaan. Momentti vaihtelee vanteen ja ajoneuvotyypin mukaan. Kysy siksi suositeltu arvo ajoneuvon tai vanteen valmistajalta. PIWS 10‑20V:n 4 valittavaa momenttiporrasta 100–400 Nm varmistavat riittävä tehon jokaiselle ajoneuvolle ja rengasyhdistelmälle. Laitteen mukana toimitetaan yleisimmille pyörän pulteille sopiva hylsysarja. Vannelukoille saatetaan tarvita sopiva adapteri.

Tehoa ja varusteita riittää:

  • Tehokas 20 V -litium-ioniakku – ei muisti-ilmiötä eikä itsestään purkautumista
  • Tehokas iskevä vääntö pulttien ja mutterien kiinnittämiseen ja irrottamiseen
  • Suuri momentti soveltuu pyörien vaihtoon
  • 4 momenttiasetusta plus iskumekanismin automaattinen kytkentä (kiristettäessä ja irrotettaessa)
  • Luja ½” nelikulmavääntiö
  • Portaaton nopeuden säätö ja Quickstop
  • Erityinen iskumekanismi suojaa rannetta vääntövoimilta – ihanteellinen vaivattomaan työskentelyyn
  • Integroitu LED-työvalo
  • Pikalaturi ja automaattinen virran katkaisu: latausaika vain 1,5 tuntia
  • Akussa kolmiportainen kapasiteettinäyttö
  • Mukava pyörimissuunnan vaihto ja varmistin
  • Kumimaisista softgrip-pinnoista saa pitävän otteen
  • Asennettava vyökiinnike nopeuttaa käyttöä ja kuljettamista
  • Mukana 4 yleistä hylsynkokoa 17, 19, 21, 23 mm

Renkaan vaihto edullisesti

Talvirenkaiden vaihto kesärenkaiksi maksaa huollossa (säilytyksineen) noin 80 euroa. Iskevä akkuruuvinväännin PIWS 10-20V maksaa Trotec-verkkokaupassa 74,95 €. Hankintahinta kuoleutuu jo yhdellä renkaiden vaihtokerralla.

Rengaspaineen tarkastus: Tärkeää turvallisuudelle ja kulutukselle

Kun olet jo päässyt vauhtiin, tarkista ehdottomasti rengaspaineet renkaiden vaihdon jälkeen, sillä paine vaikuttaa ajomukavuuden lisäksi turvallisuuteen.

Oikea rengaspaine on auton suuntavakauteen ja jarrutusmatkaan vaikuttava tärkeä tekijä. Liian pien rengaspaine voi saada auton kulkemaan epävakaasti. Liian pieni rengaspaine voi myös lisätä polttoaineen kulutusta, koska renkaiden vierimisvastus on suurempi. Asiantuntijat neuvovat tarkastamaan rengaspaineen 14 päivän välein.

Rengaspaineen tarkastus sujuu helposti paineilmakompressorilla PCPS 10-1100, eikä lähimmälle huoltamolle tarvitse ajaa. Kompaktin kompressorin 1 110 watin moottori ja 8 baarin paine tekee rengaspaineen tarkastuksessa lasten leikkiä. Liitä kaapeli pistorasiaa, pura 3 metriä pitkä paineilmaletku pikaliittimineen, paine paineilmapistooli venttiiliin, siinä kaikki. Näet paineen heti painemittarista ja voit lisätä ilmaa tarvittaessa.

Käytännöllistä: PCPS 10-1100:n mukana toimitetaan 9-osainen adapterisarja, joten ilmaa voidaan täyttää myös polku- ja moottoripyörän renkaiseen sekä muihin ilmatäytteisiin kohteisiin.

Optimaalinen säännölliseen rengaspaineen tarkastukseen:

  • Kevyt ja kestävä laukkumalli – ihanteellinen siirrettävään käyttöön
  • Tehokas 1 100 W moottori, paine enintään 8 baaria
  • Öljytön, ei huollon tarvetta
  • Kompakti kokonaisratkaisu mahdollistaa helpon kuljetuksen ja tilaa säästävän säilytyksen
  • 3 metrin paineilmaletku pikaliittimineen
  • Mukana 9-osainen adapterisarja kaikille yleisille venttiileille
  • Kumipintainen 5 metriä pitkä kaapeli ulottuu
  • Luistamattomat kumijalat pitävät varmasti pystyssä
  • Paineilmaletku, liitäntäjohto ja tarvikkeet mahtuvat tilaa säästävästi koteloon

Ilma on maksullista yhä useammalla huoltamolla

Yhä useampi huoltamoketju alkaa rahastaa rengaspaineen mittaamisesta. Aikarajoitettu paineiden tarkastus ja ilman lisääminen renkaisiin maksaa euron. Tästä näennäisesti pienestä maksusta itsepalvelusta kertyy iso summan vuosien mittaan. Säästät kustannuksia, kun mittaat rengaspaineet omalla kompressorilla. Pysähtymättä erikseen ja ilman pitkiä odotusaikoja Paineilmakompressori PCPS 10-1100 maksaa nyt vain 59,95 € (normaalisti 104,15 €) im Trotec-verkkokaupassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*