Ammattitason apulaiset kodin vesitöihin – puhdas- ja likavesiuppopumput Trotec-merkkilaatuna

Tehokas pumppu kuuluu käytännössä talon ja puutarhan perusvarustukseen. Mutta ”pumppu kuin pumppu” ei päde tässä – kastelu- ja tyhjennystehtävien asettamat vaatimukset ovat hyvin erilaisia veden puhtausasteesta riippuen. Siksi löydät Trotecilta laajan valikoiman tehokkaita ja toimintavarmoja ”vedenalaisia” pumppuja – puhtaaseen ja likaiseen veteen tarkoitetut TWP-E-sarjan uppopumput. Ennen mallin valitsemista sinun tulisi kuitenkin huomioida kaikki vaatimuksiin liittyvät kriteerit. Vain näin veden ottaminen kaivosta ja purosta, veden pumppaaminen uima-altaasta, lammesta tai vesisäiliöstä sekä tulvivien kellarien tyhjennys sujuvat kitkattomasti.

Uppopumpuiksi nimitetään sellaisia pumppuja, jotka ovat käytön aikana upoksissa pumpattavassa vedessä. Niiden suuri etu muihin pumppuihin nähden on siinä, että nesteeseen johtavaa pumppujohtoa ei tarvita. Ja mikä parasta: Voit säilyttää hyvälaatuista uppopumppua – kuten TWP-E-sarjan ”vedenalaisia” pumppuja – jatkuvasti niiden käyttöpaikassa ilman, että joudut pelkäämään kosteuden aiheuttamia vaurioita. Kaikkien jännitteisten osien eristys takaa toimintavarmuuden. Mutta mitä muuta sopivaa uppopumppua valittaessa sitten pitäisi ottaa huomioon?

Puhtaan veden uppopumppu vai likavesiuppopumppu?

1. TWP-E-sarjan uppopumput puhtaalle vedelle

hoitavat tehokkaasti puhtaan tai vain vähän likahiukkasia sisältävän nesteen pumppaamisen. Niillä voidaan pumpata kotitalouden likavesiä, sade- ja tihkuvesiä, tyhjentää altaita ja poistaa pesukoneen vuotovesiä kodista. Puhdasvesipumput suoriutuvat nimestään huolimatta noin 5 mm:n kokoisista hiukkasista. Trotecin TWP-E-sarjan puhtaan veden uppopumput tarjoavat seuraavat edut:

 • Ihanteellinen veden poistoon tasaisilta pinnoilta sekä veden siirtoon ja poistoon esim. uima-altaiden, kellaritilojen, pesukonevuotojen tapauksessa
 • Pumppaa ongelmitta puhdasta vettä, jossa on enintään 5 mm:n kokoisia hiukkasia
 • Äärimmäisen pitkäikäinen keraamisen liukurengastiivisteen ansiosta
 • Huoltovapaa moottori ja integroitu lämpösuojakytkin ylikuumenemisen varalta
 • Automaattinen päälle ja pois kytkentä portaattomasti säädettävät uimurikytkimen ansiosta
 • Kuivakäyntisuoja automaattikäytössä
 • Uimurikytkin lukittavissa jatkuvaa käyttöä varten
 • Pintaimu 3 mm:iin asti – melkein kuin kuivaksi pyyhitty

2. TWP-E-sarjan likavesiuppopumput

pumppaavat voimakkaasti likaantunutta vettä esimerkiksi puutarhalammista, altaista tai vesisäiliöistä, sopivat rakennus- ja likavesimonttujen tyhjennykseen, veden ottamiseen järvistä, lammista ja joista sekä hätätyhjennyksiin tulvien jälkeen. Likavesipumppujen sallittu hiukkaskoko on siksi 25 mm eli selvästi suurempi. Korkealaatuisen tekniikan ansiosta nämä pumput ovat korvaamaton apu rakennus- ja likavesimonttujen tyhjennyksessä sekä tulvien jälkeisissä hätätyhjennyksissä. Näin hyödyt Trotecin TWP-E-sarjan likavesiuppopumpuista:

 • Ihanteellinen veden ottamiseen sekä veden kierrättämiseen tai tyhjentämiseen esim. uima-altaista, kellaritiloista, sadevesitynnyreistä, puutarhalammista, pienistä rakennuskuopista ja tulvivista tiloista
 • Pumppaa ongelmitta puhdasta vettä ja likavettä, jossa on enintään 25 mm:n kokoisia lika- ja leijuhiukkasia
 • Äärimmäisen pitkäikäinen keraamisen liukurengastiivisteen ansiosta
 • Huoltovapaa moottori ja integroitu lämpösuojakytkin ylikuumenemisen varalta
 • Automaattinen päälle ja pois kytkentä veden korkeutta seuraavalla uimurikytkimellä
 • Kuivakäyntisuoja automaattikäytössä
 • Uimurikytkin lukittavissa jatkuvaa käyttöä varten

Muita uppopumppuasi koskevia vaatimuskriteereitä

 • Muovi- vai jaloteräspumppu? Uppopumput, joiden runko on ruostumatonta jaloterästä, kestävät paremmin säävaikutuksia, iskuja ja töytäisyjä ja niitä suositaan kaivojen ja sadevesisäiliöiden yhteydessä. Muoviset pumput ovat siirrettäviä moniosaajia, joiden paino on suhteellisen pieni ja joiden kuljettelu on siksi helppoa ja mukavaa. Normaalissa jokapäiväisessä käytössä korkealaatuinen muovirunkoinen uppopumppu on riittävästi suojassa iskuilta ja muilta vaikutuksilta.
 • upotussyvyys vastaa laitteen yläreunan ja vedenpinnan välistä etäisyyttä. Korkealaatuisen matalajännitepumpun upotussyvyys on tyypillisesti seitsemän metriä.
 • nostokorkeus tarkoittaa pumppauspaikan ja kohdepaikan korkeuseroa, jonka verran nestettä johdetaan ylöspäin. Tehokas puhtaan veden uppopumppu kuten Trotec TWP 9005 E yltää esimerkiksi yhdentoista ja puolen metrin nostokorkeuteen ja likavesiuppopumppu kuten Trotec TWP 11025 E yhdentoista metrin nostokorkeuteen.
 • pumppausteho ilmaistaan litroina tunnissa. Tehokkaammat pumput pumppaavat 1000 – 15000 litraa. Kun pumppausteho on yli 10000 litraa tunnissa, uppopumppua voidaan käyttää myös erittäin kovia vaatimuksia asettavissa kohteissa, esimerkiksi tulvatapauksessa.
 • hiukkaskoko tai raekoko ilmaisee pumpattavassa aineessa olevien kiintoaineiden maksimihalkaisijan. Puhtaan veden uppopumput suoriutuvat 5 mm:n hiukkaskoosta, likavesiuppopumput 25 mm:n raekoosta.
 • jäännösvesikerros ilmaisee, miten paljon vettä lattialle tai tyhjennettävään säiliöön jää pumppaamisen jälkeen. Pintaimuun kykenevien uppopumppujen jäännösvesikerros on vain muutamia millimetrejä, mikä on pyyhittävissä pois. Pintaimukyky on tärkeä ostokriteeri, kun kyseessä on rakennuksessa tapahtunut vesivahinko.
 • uimurikytkin huolehtii siitä, että uppopumppu kytkeytyy päälle ja pois päältä, kun tietty vedenkorkeus saavutetaan. Erityisen käytännöllisiä ovat lukittavalla uimurikytkimellä varustetut uppopumput, joilla haluttu täyttö- tai vedenkorkeus voidaan säätää yksilöllisesti. Lukittavalla uimurikytkimellä varustettuja uppopumppuja voidaan käyttää joko manuaalisesti päälle- ja poiskytkentäautomatiikan avulla tai jatkuvatoimisina lukitun uimurikytkimen avulla.

Valitse ”oma” uppopumppusi TWP-sarjasta – Trotec-merkkilaatua

Tutustu heti puhtaan veden uppopumput ja likavesiuppopumput kattavaan laajaan TWP-E-sarjaamme:
Vaatimuksista ja yksilöllisistä toiveista riippuen hommat hoitaa Trotecin puhtaan veden uppopumppu TWP 4005 E, TWP 4006 E, TWP 7505 E, TWP 7506 E tai TWP 9005 E – nostokorkeus jopa 11,5 metriä ja pumppausteho jopa 14000 litraa tunnissa. Likavesille sopii Trotecin likavesiuppopumppu TWP 4025 E, TWP 4036 E, TWP 7025 E, TWP 7536 E, TWP 9000 ES tai TWP 11025 E – nostokorkeus jopa 11 metriä ja pumppausteho jopa 15000 litraa tunnissa.
Tartu ajankohtaisiin edullisiin tarjouksiimme ja hyödy Trotecin merkkilaadusta, joka takaa arvon, turvallisuuden ja käytettävyyden. – nyt Trotec-kaupasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*