4/4 Koronavirus: Pieni ilmankosteus edistää hengitystiesairauksia

Hengitystievaivat voivat syntyä kotona

Uuden koronaviruksen Sars-CoV-2 aiheuttamia oireita kutsutaan nimellä ’Covid-19’. Kysymyksessä hengitysteiden sairaus, joka oli yksi yleisimmistä sairauspoissaolojen syistä jo ennen tämän uuden viruksen ilmaantumista. Hengitystieinfektiot yleistyvät varsinkin talvella. Tutkimusten mukaan virusten elinaika, leviäminen ja vastustuskyky riippuvat suoraan ilmankosteudesta, ja monissa rakennuksissa ja toimistoissa on juuri talvella aivan liian kuivaa.

Sars-CoV-2:n aiheuttamalla hengitystiesairaudella ’Covid-19‘’(Coronavirus-Disease-2019) on silloin ihanteelliset olosuhteet. Energiatehokkaiden rakennusten ja niiden ilmatiiviiden vaippojen kysyntä on johtanut sisäilmaston jatkuvaan kuivumiseen, ja me tiedämme, että virukset ja bakteerit säilyvät alle 40 %:n ilmankosteudessa tuntikausia infektiokykyisinä – ja ne leviävät koko rakennukseen ja niitä hengitetään sisään. Työntekijät kärsivät lisäksi ’Dry Building Syndromin’ oireista, jotka sairastuttava yhtä enemmän toimistorakennuksia oleskelevia: Limakalvot kuivuvat ja silmät ärtyvät, iho kiristyy ja ääni pettää.

Asiantuntijat suosittelevat ilman lisäkostuttamista

Saksalainen Fraunhofer-Institut für Arbeitswirtschaft und Organisation IAO on selvittänyt monivuotisessa Office 21 -tutkimuksessa toimistorakennus ilmankosteuden merkitystä ja vaikutusta. Tulos on yksiselitteinen: Jos ilmankostutusta ei aktivoitu tai se puuttui kokonaan, yli 40 % toimiston käyttäjistä tunsi liian kuivan ilman häiritsevän. Kun ilmankostutus oli aktiivinen, ilmankosteus ei tuntunut koskaan liian pieneltä. Ilmankosteuden lisääminen vaikutti toimiston käyttäjistä positiivisesti ja tyytyväisyys työympäristöön oli suurempi. Tämä sopii yhteen muiden amerikkalaisten tiedemiesten tutkimustulosten kanssa. Tulosten mukaan optimaalinen yli 40 %:n ilmankosteus saa ulos aivastetut influenssa- ja nuhavirukset kuolemaa muutamassa minuutissa.

Käytä Trotecin ammattimaisia ilmankostuttimia

Trotecin sähköisistä ilmankostuttimista voit valita B-sarjan haihduttavien ilmankostuttimien ja AW-S-sarjan ilmanpesureiden väliltä. Tärkeimmät valintakriteerit oikealle laitteelle ovat huoneen koko ja laitteen kostutuskyky.

Ilmankostutin B 400

Suurille tiloille tarkoitetun levyilmankostuttimen haihdutusteho on suuri ja se on taloudellinen jatkuvassa käytössä. Sen hygrostaattiohjattua ilmankosteuden säätöä täydentää pyörivä haihdutushuopa, joka lisäksi puhdistaa ilmaa. Laitteen käyntiääni on miellyttävän hiljainen ja se kuluttaa vähän energiaa.

Haihduttavat ilmankostutin B 24 E ja ilmankostutin B 25 E

Tämän lisäksi tarjoamme kattavan valikoiman erilaisilla toiminnoilla varustettuja ja modernisti muotoiltuja sähköisiä ilmankostuttimia. Kompakteista peruslaitteista malleihin, jotka soveltuvat myös suuriin tiloihin tai joiden avulla voit levittää huoneilmaan miellyttäviä tuoksuja tuoksuöljyä käyttäen. Tarjoamme joka tarpeeseen sopivan haihduttavan ilmankostuttimen.

Ilmapesuri AW 10 S

Helppohoitoinen 3 in 1 -laite ilman kostuttamiseen ja puhdistamiseen. Ilmanpuhdistin puhdistaa ja kostuttaa huoneilman ilman suodatinmattoja. Ilmanpuhdistin sitoo myös esim. siitepölyä, eläinten karvoja, huonepölyä ja integroidulla plasmatoiminnollaan lisäksi epämiellyttäviä hajuja. Vähän huoltoa tarvitseva laite on erittäin helppo avata täyttöä ja puhdistamista varten.

Ilmapesuri AW 20 S

Yhdistelmäanturin ja HEPA-suodattimen 3 in 1 -laite varmistaa aina hyvän huoneilman optimaalisen kosteuden. Laite soveltuu erinomaisesti allergikoille:Ilmapuhdistimen aktivoitava HEPA-suodatin poistaa ilmasta luotettavasti huonepölyn, siitepölyn tai eläinten karvat, mutta myös pienimmät pölyhiukkaset, allergeenit tai homesieni-itiöt.

Vähennä hengitystiesairauksia – Trotecin innovatiivisten ratkaisujen avulla

Tutustu perusteellisesti etuihin, joita ilmanlaadun hallintalaitteemme sinulle tarjoavat. Ja hyödy lisäksi myös ajankohtaisista tarjoushinnoistamme, sillä saat Trotec-merkkituotteet huippuhintaan:  

sis. alv. – nyt Trotec-kaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*