Kun virukset joutuvat tekemisiin otsonin kanssa, ylimääräinen happiatomi tuhoaa virukset täydellisesti.

Otsoni on hapen kolmiatominen muoto, ja ihmiset hengittävät kaksiatomista happea. Otsoni on maailman toiseksi tehokkain desinfiointiaine, joka tuhoaa bakteereja, viruksia ja hajuja. Kaasumainen otsoni tunkeutuu minuuttien kuluessa tasaisesti kaikkialle, myös luoksepääsemättömiin paikkoihin.

Mitä otsoni oikeastaan on?

Otsonia kutsutaan usein myös ”aktivoiduksi hapeksi”. O³ on hapen kolmiatominen muoto. Vaikka useimmat sitä eivät tiedäkään, otsonia on luonnossa usein, esimerkiksi salaman iskiessä ukkosella. Tämä ”raikkaan, puhtaan kevätsateen” tuoksu, jonka aistimme ukkosmyrskyn jälkeen, on itse asiassa tulos luonnollisesta otsonin muodostumisesta. Vesiputouksetkin tuottavat otsonia luonnollisesti.

Miten otsoni toimii?

Otsoni on erittäin voimakkaasti hapettava aine, joka on hämmästyttävästi vain erittäin lyhytikäinen. Kun virukset joutuvat tekemisiin otsonin kanssa, ylimääräinen happiatomi tuhoaa virukset täydellisesti. Ylimääräinen happiatomi käytetään samalla ja jäljelle ei jää mitään, ei hajua, ei bakteereja, vain puhdasta happea. Otsoni on paitsi tehokas, myös bakteereja turvallisesti hävittävä aine.

Onko otsoni vaarallista ihmisille?

Vaarallisuus tai vaarattomuus riippuu pitoisuudesta. Pienillä otsonipitoisuuksilla, alle 0,1 ppm, ei nykytiedon mukaan ole vaikutusta terveyteen lukuun ottamatta otsonin epämiellyttävää hajua. Otsonin käyttö pieninä pitoisuuksia on siksi vaaratonta, koska voimme haistaa otsoni jo erittäin vähäisinä pitoisuuksina. Otsonin haju on pieninäkin pitoisuuksina niin vastenmielinen, että emme viihtyisi sellaisessa ympäristössä edes viittä minuuttia. Aivan kuin menisimme savun täyttämään huoneeseen. Hammaslääketieteessä käytetään otsonia epiteelin pinnan muutosten sekä tulehdusten, esimerkiksi haavaumien ja aftan sekä tukikudostulehdusten hoitamiseen. Otsonikäsittely on kariesterapiassa tehokas pinnan dekontaminaatiomenetelmä hoidettaessa alkavaa reikiintymistä, äskettäin ilmaantunutta kariesaffisiota ja maitohammaskariesto, koska otsoni vähentää todistetusti patogeenisia mikro-organismeja. Otsoni on suurina – esimerkiksi virusten torjuntaan tarvittavina – pitoisuuksina sitä vastoin vaarallista ja terveydelle haitallista. Tästä syystä vain koulutetut ammattihenkilöt saavat käyttää otsonointilaitteita.

Tilojen desinfiointi otsonilla torjuttaessa koronaviruksia

Pinnat voidaan dekontaminoida tehokkaasti ja ennen kaikkea nopeasti otsonilla tarvitsematta muita desinfiointiaineita. Kaasumainen otsoni tunkeutuu minuuttien kuluessa tasaisesti kaikkialle, myös luoksepääsemättömiin paikkoihin. Myös paikkoihin, joihin desinfiointiaine ei pääse lainkaan tai vain erittäin huonosti. Desinfiointiaine tarjoaa kuitenkin nykytilanteessa ”lisäturvallisuutta”. Kokonaisten lentokoneiden, bussien, junien, tuotantohallien, verstaiden tai koronatestausyksiköiden desinfiointi on siten mahdollista. Työlästä ja kallista kemikaalien käyttöä tai sumuttamista ei myöskään tarvita. Tutkimukset osoittavat nimittäin, että jo lyhyt käsittely suurella otsonipitoisuudella tekee 99 % viruksista vaarattomiksi.

Airozon 5000 ja Airozon Supercracker – kaksi koronavirusta vastaan

Trotecilla on tällaiseen desinfiointitehtävään tarvittava otsonointilatteita – tai vain väliaikaiseen käyttöön vuokrauskeskuksellamme TKL: Airozon 5000 sekä Airozon Supercracker – kumpikin tuottaa tarvittavan suuren otsonipitoisuuden. Suurin otsonikuormitus, jolle ihminen saa EPA:n (Yhdysvaltojen ympäristövirasto) altistua (0,1 ppm 8 tunnin ajan tai 0,3 ppm 15 minuutin ajan) ei riitä virusten, esimerkiksi sars-CoV-2-virusten torjuntaan.

Laite vakuuttaa, vaikka on kevyt ja mitoiltaan kompakti – varusteisiin kuuluvat käyttötuntilaskuri ja ajastin, joka ohjaa automaattisia puhdistusintervalleja aina 30 käyttötunnin ajan. Helposti käsiteltävä laite tuottaa vakuuttava 5 000 milligrammaa otsonia tunnissa ja soveltuu siten mitä erilaisimpiin käyttötarkoituksiin.

Supercrackerin innovatiivinen otsonointimenetelmä tuottaa erittäin reaktiokykyisen otsonipitoisuuden sisäilmaan. Siirrettävässä otsonointilaitteessa on lisäksi erityisen hapen regenerointitoiminto, jotka nopeuttaa aktiivisesti otsonin hajoamista, kun tila on käsitelty.

Supercrackerin voi konfiguroida helposti ohjaustaulun valikko-ohjauksella, ja laitteessa on – manuaalisestin säätömahdollisuuksien lisäksi – lukuisia automaattiohjelmia eri vaatimusprofiileja varten.

Vähennä koronariskejä – Trotecin innovatiivisten ratkaisujen avulla

Tutustu perusteellisesti etuihin, joita ilmanlaadun hallintalaitteemme sinulle tarjoavat. Ja hyödy lisäksi myös ajankohtaisista tarjoushinnoistamme, sillä saat Trotec-merkkituotteet huippuhintaan:

sis. alv. – nyt Trotec-kaupassa!

Ota huomioon:Trotexc-otsonointilaitteet on tarkoitettu yrityskäyttöön, ja vain koulutetut ja käyttöön valtuutetut henkilöt saavat käyttää niitä! Jos sinulla on kysyttävää, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen info@trotec.de tai soita meille numeroon +49 2452 962-400.

Voit tietenkin myös vuokrata kumpaakin laitetta. Lähetä silloin sähköpostia info@tkl-rent.net vuokrauskeskukseemme TKL tai soita numeroon +49 2452 962-160.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*