10 kevennysvihjettä grillaajille

diaetpreise

Rasvan vähentäminen ruoista on hieno tavoite, mutta houkutuksia on aivan liikaa. Grillatut herkut ovat listan järjessä. Jos et ajattele pelkkiä makkaroita ja suunnittelet hieman, huomaat, että mahdollisuuksia on: Grillaaminen ja vähärasvaiset ruoat sopivat jopa hyvin yhteen. Kerromme, miten voit nauttia ruoista potematta huonoa omaatuntoa. Tässä 10 vihjettämme – rasvaton grilli-ilta, jota ei tarvitse katua!

Vihje nro 1: Lihaa kyllä, mutta vähärasvaista

Valitse ensisijaisesti vähärasvaista lihaa, kuten kalkkunaa, broileria, nautaa tai naudan jauhelihasta valmistettuja frikadelleja. Tavalliset grillimakkarat, samoin kuin vatsaliha, pihvit, kotletit tai pyörykät on sen sijaan jätettävä pois.

Vihje nro 2: Kalaa

Pidä kalakin mielessä, kun grillaat – se on nimittäin erinomaista grillattavaa. Aseta kala alumiinifoliolle tai alumiinivuokaan. Suosittujen lohen, jättikatkarapujen ja kirjolohen lisäksi voit grillata miltei kaikkia muitakin kaloja. Kysy tarvittaessa kalakauppiaaltasi.

Vihje nro 3: Ryhdy varrastajaksi

Vartaat ovat hyvää vaihtelua: lävistä vuorotellen kalkkunaa, kasviksia ja sipulia. Lisäksi on pakastettuja katkanhäntävartaita, joita sulatetaan hieman ja pannaan sitten alumiinifoliolle.

Vihje nro 4: Kasvis on uusi liha

Sienet, tomaatit, sipulit, paprikat, munakoisot ja kesäkurpitsat sopivat myös erittäin hyvin ritilälle. Aseta yksitellen alumiinifoliolle, mausta, lisää hieman öljyä ja valmis

Vihje nro 5: Perunoiden vuoro!

Keitä perunat ensin kuorineen kypsiksi. Kääri grilli-iltana alumiinifolioon ja lämmitä grillissä. Tarjoa lisäksi hapankermaa tai tsatsikia.

Vihje nro 6: Silmät auki leipäostoksilla

Vältä valkoista leipää. Tarjoa mieluummin täysjyväleipää tai -sämpylöitä.

Vihje nro 7: Kauniin vihreää – herkullisia salaatteja

Niin kuin italialaiset: Yksinkertainen vihreä salaatti ja etikka-öljykastike. Määrää yleensä tarjottavat nuudeli- ja perunasalaatit tauolle

Vihje nro 8: Sinappia kastikkeiden tilalle

Punaiset kastikkeet sisältävät yleensä paljon makeutta ja vaaleat puolestaan paljon rasvaa. Pyri käyttämään vain vähän niitä ja yksinkertaisesti sinappia vaihtoehtona.

Vihje nro 9: Iloa myös ilman alkoholia!

Mitä hyötyä on vähärasvaisesta ruoasta, kun nautit säästyneet kalorit juomalla? Ole johdonmukainen: juo vettä tai alkoholitonta olutta ja enintään lasillinen viiniä tai kuohuviiniä.

Vihje nro 10: BT40 grillilämpömittarimme – nyt kevyempään hintaa

Uudella grillilämpömittarillamme BT40 grillaat liharuoat juuri sellaisiksi, kuin niiden pitäisi olla. Se mittaa yhteensä kahdeksasta elintarvikkeesta niiden sisälämpötilan ja näyttää kypsyysasteen viisiportaisesti. Tilaa grillilämpömittari BT40 jo tänään ajankohtaiseen kevyempään hintaan, normaalisti 31,21 €, nyt vain 14,95 € sis. alv – nyt Trotec-kaupasta!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*