Uusi Harvard-tutkimus: Onko omikron sittenkin yhtä vaarallinen kuin delta? Miksi huipputehokkaat TAC-ilmanpuhdistimet ovat edelleen välttämätön apuväline paremman ilmahygienian takaamiseksi.

Trotecin huipputehokkaat TAC-ilmanpuhdistimet suodattavat huoneilmasta tarttuvia viruksia (esim. SARS-CoV-2- ja influenssavirukset), bakteereita, terveydelle haitallista hienojakoista pölyä, homeen itiöitä, allergeeneja ja muita haitallisia aineita. Siirrettävät ilmanpuhdistimet auttavat vähentämään koronaviruksen leviämistä koronapandemian aikana ja suojelevat koululaisia opetuksen aikana, eläkeläisiä ja hoidon tarpeessa olevia henkilöitä vanhainkodeissa ja toimistotyöntekijöitä sekä julkisissa tiloissa oleskelevia ihmisiä epäsuoralta Covid19-tartunnalta.

Useampia kymmeniä tuhansia huipputehokkaita TAC V+ -ilmanpuhdistimia on ollut käytössä terveyden suojelussa pandemian alusta lähtien esimerkiksi Nordrhein-Westfalenin parlamentissa, Kölnin ATOS-klinikalla tai Saksan Teheranin suurlähetystön koulussa. Hyvästä syystä!

Ilmahygieniatoimenpiteet suojaavat koronatartunnalta ja taudin leviämiseltä

Koronapandemia on tehnyt selväksi, kuinka ehdottoman tärkeää hygieenisen puhdas hengitysilma on meidän kaikkien yhteiselämän kannalta. ”Aikana ennen koronaa” pidettiin terveydelle haitallista hienojakoista pölyä pitkään paremman ilmahygienian vaatimien toimenpiteiden suurimpana haasteena. SARS-CoV-2-virus leviää johtavien aerosolitutkijoiden mukaan yli 99-prosenttisesti ilman kautta riittämättömästi ilmastoiduissa sisätiloissa, ja se on muuttanut täydellisesti tapaamme tarkastella ilmanlaatua. Nykyään vallitsee tieteellinen yksimielisyys siitä, että korkea ilmanlaatu tarjoaa paljon tehokkaamman suojan ilmassa olevia tarttuvia virushiukkasia vastaan kuin tiukat etäisyyssäännöt ja tehostetut desinfiointitoimenpiteet.

Suodatinluokan H14 HEPA-suodattimilla varustetut TAC-ilmanpuhdistimet (sertifioitu standardin EN 1822 mukaisesti) poistavat sisäilmasta yli 99,995 prosenttia ilmassa leviävistä taudinaiheuttajista ja estävät niiden leviämisen ja hengittämisen. Tämä ei ole hyödyllistä vain nykyisen pandemian olosuhteissa. Allergioista ja astmasta kärsivien ihmisten määrä on kasvanut jo vuosien ajan. Näille ihmisille parempi sisäilman laatu merkitsee oireiden huomattavaa lievenemistä. Amerikkalaisten Harvard-tutkijoiden mukaan SARS-CoV-2-viruksen aiheuttamia vaaroja ei kuitenkaan ole vielä torjuttu – vaikka omikron-muunnoksen tällä hetkellä aiheuttama lievempi tautimuoto saa meidät uskomaan niin.

Harvard-tutkimus: Omikron on aivan yhtä tappava kuin delta ja muut muunnokset

Tuoreessa tutkimuksessa Harvardin tutkijat olettavat, että omikron-muunnos on yhtä tappava kuin delta- ja muut SARS-CoV-2 -viruksen muunnokset.

Massachusetts General Hospital -sairaalan, Minervan yliopiston ja Harvardin lääketieteellisen tiedekunnan tutkijat tutkivat tietoja yli 130 000 Covid19-potilaasta, jotka olivat saaneet koronaviruksen joulukuun 2020 ja helmikuun 2022 välisenä aikana. He halusivat selvittää, aiheuttaako omikron-muunnos todella lievemmän tautimuodon kuin muut muunnokset. Tulkittuaan tietonsa tutkijat tulivat seuraavaan lopputulokseen: Riski sairastua vakavaan, sairaalahoitoa vaativaan, tautimuotoon ja kuolleisuus olivat ”lähes identtiset” analysoituna ajanjaksona.

”Vakavan akuutin hengitystieoireyhtymän koronavirus 2 (SARS-CoV-2) muunnoksen B.1.1.529 (omikron) raportoitiin aiemmin olevan tarttuvampi mutta vähemmän vakava kuin muut SARS-CoV-2- SARS-CoV-2-muunnokset”, tutkijat kirjoittavat alustavasti koevedoksena Researchsquare-alustalla julkaistussa tutkimuksessaan. Tämä oletus saattaa kuitenkin olla väärä: ”Saimme selville, että sairaalahoitoon joutumisen riskit ja kuolleisuus olivat lähes identtiset kyseisinä ajanjaksoina. Analyysimme viittaa siihen, että omikron-muunnoksen luontainen vakavuus voi olla yhtä vakava kuin aiempien muunnosten.

Neljä ulkoista olosuhdetta on heikentänyt omikron-aaltoa

Epidemiologisten prosessien mallintamiseen erikoistunut tutkija Kristian Schneider on tulkinnut Harvardin tutkijoiden tutkimustuloksia FOCUS Online -portaalin toimeksiannosta. Uutisportaalin mukaan ”tutkimuksessa on periaatteessa jotain perää”. Schneider huomauttaa kuitenkin myös, että tietojen arvioinnissa oli tiettyjä ”ongelmia”. Hänen mukaansa tutkimuksessa on kuitenkin neljä tärkeää havaintoa siitä, miksi omikron-aalto oli lievempi kuin delta-aalto.

  1. Tartunnan saaneissa oli enemmän nuoria ihmisiä: Omikron-tartunnan ovat saaneet erityisesti lapset ja nuoret, joilla ei ole ennestään sairauksia tai riskitekijöitä. Siksi myös sairaalahoidon tarve on paljon vähäisempää.
  1. Tehosterokotus vaikuttaa: Koska omikron-aalto ilmaantui vasta, kun suuri osa ihmisistä oli jo rokotettu ja saanut tehosterokotteen, vakavia tapauksia on esiintynyt vähemmän kuin edellisessä delta-aallossa.
  2. Paremmat hoitomahdollisuudet: Koronapandemian alussa Covid-19:n hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä oli vain vähän, mutta omikron-aallon aikana lääkäreillä on ollut käytössään tehokkaita lääkkeitä sairaiden ihmisten tarpeiden mukaiseen hoitoon.
  3. Omikron vaatii vähemmän hoitoa: Muistamme varmasti kaikki pelottavat kuvat hengityskoneisiin kytketyistä korona-potilaista. Nämä hoitotoimenpiteet vaativat paljon henkilökuntaa, kun samalla oli luotava riittävästi kapasiteettia hyvin lyhyessä ajassa. Koska omikron-muunnos ei leviä keuhkoihin yhtä helposti kuin delta-muunnos, sitä on paljon helpompi hoitaa.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

On varmasti olemassa ulkoisia olosuhteita, joiden vuoksi omikron-aalto on tällä hetkellä lievempi kuin edellinen delta-aalto. Delta-aallosta tiedämme myös sen, että tartuntaluvut laskivat ulkolämpötilan noustessa. Nämä seikat eivät kuitenkaan ole todiste siitä, että omikron-muunnoksen aiheuttama tartunta olisi vähemmän tappava kuin delta-muunnoksen aiheuttama.

On myös edelleen hyvinkin mahdollista, että tulossa on uusia koronaviruksen mutaatioita, joiden ominaisuuksia on tällä hetkellä vaikea ennustaa. Jos haluat pelata varman päälle ja suojella itseäsi ja ympäristöäsi parhaalla mahdollisella tavalla ilmateitse leviäviltä riskeiltä, huipputehokkaat TAC-ilmanpuhdistimet tarjoavat korkeatasoisen suojan ilmateitse leviäviä riskejä vastaan myös uusien virusmuunnosten kohdalla ja muuttuvissa olosuhteissa – ja niiden tehokkuus on tieteellisesti testattu.

Huipputehokkaat TAC-ilmanpuhdistimet – tehokkaita kaikkia tunnettuja SARS-CoV-2-viruksen muunnoksia vastaan

Tutkimuslaitokset, yliopistot, kuten Goethe-yliopisto Frankfurtissa, ja ennen kaikkea liittovaltion puolustusvoimien yliopisto Münchenissä, testasivat siirrettävien huipputehokkaiden TAC V+ -ilmanpuhdistimien tehokkuutta jo koronapandemian varhaisessa vaiheessa ja osoittivat tieteellisesti niiden tehokkuuden koronatartunnalta suojaamisessa.

Trotecin tehokkaat ilmanpuhdistimet poistavat huoneilmasta 99,995 prosenttia viruksia sisältävistä aerosoleista, jotka ilman teknistä ilmanpuhdistusta ja ilmanvaihdon ollessa riittämätön leijuisivat tuntikausia huonosti tuuletetuissa tiloissa. Huipputehokkaalla Trotec-ilmanpuhdistimella kestää vain 6–15 minuuttia puolittaa virusmäärä 80 neliömetrin kokoisella alueella. Pienemmissä tiloissa puolittaminen tapahtuu jo 3 minuutissa!

TAC-sarja: Viisi mallia, kaksi laitetyyppiä – erittäin tehokas suoja virusten ja hienojakoisen pölyn aiheuttamia vaaroja vastaan

Viisi mallia kahdessa laitetyypissä – kaikissa todistetusti tehokas suodatin, joka suojaa ilmassa kulkeutuvilta taudinaiheuttajilta ja epäpuhtauksilta – tekevät TAC-sarjasta joustavan ja skaalautuvan ilmanpuhdistusratkaisun kaikentyyppisiin ja -kokoisiin sisätiloihin.

  • Erittäin kestävä rakenne ammattikäyttöön
  • Siirrettävyys mahdollistaa joustavan käytön; laite tarvitsee vain asentaa sinne, missä tarvitaan hyvää suojausta ilmateitse leviäviltä riskeiltä
  • Ilmamäärä jopa 2 100 m³
  • Standardin EN 1822 mukainen H14 suurteho-HEPA-suodatin
  • Jatkuva ilmavirtaama, myös suodattimen likaantuessa
  • Täysin automaattinen käyttö joustavan ohjelmoinnin ansiosta
  • Anturiohjattu suodattimenvaihdon näyttö (esi- ja pääsuodatin) suodattimen käyttöiän pidentämiseksi
  • Hiljainen ääni
  • Made in Germany

TAC-sarjan huipputehokkaiden ilmanpuhdistimien myötä Trotec tarjoaa ammattimaisia ratkaisuja puhtaan ilmanlaadun takaamiseksi sisätiloissa. TAC-ilmanpuhdistimet tuottavat hygieenisesti puhdasta ilmaa ja suojaavat siten tehokkaasti terveyttä. Ne suojaavat asukkaita, työntekijöitä, asiakkaita ja vieraita parhaalla mahdollisella tavalla hemmotellen heitä lisäksi puhtaalla ilmalla.

Kaikki tietämisen arvoinen, tekniset tiedot ja tieteelliset tutkimukset huipputehokkaiden TAC-ilmanpuhdistajiemme erinomaisesta tehosta löytyvät 20-sivuisesta oppaasta ”Puhdasta, terveellisempää sisäilmaa tehokkaaseen terveyden suojeluun”.

Ilmanpuhdistuksen asiantuntijamme neuvovat sinua mielellään henkilökohtaisesti ilmanpuhdistimien hyödyistä ravintola-alalla:

Puhelin: +49 2452 962-400 info@trotec.de

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*