Trotec-puutarhapumput – Täydellinen ratkaisu lammen ja kahluualtaan veden nopeaan vaihtoon

Kevään lämpenevät päivät ja lisääntyvät auringonpaiste herättävät paljon uutta elämää puutarhassa. Kevään tavallisiin huoltotöihin, joilla pidetään kasvit ja koko puutarha terveenä ja kukoistavana, kuuluu myös lammen puhdistaminen ja veden tarkastus.

Trotec-uppopumput pitävät puutarhalammen raikkaana ja terveenä

Jos puutarhalammen vesi on keväällä sameaa tai vihertävää, haisevaa tai sisältää paljon ammoniakkia tai nitriittiä, on aika vaihtaa vesi osittain tai kokonaan. Veden vaihto onnistuu erityisen nopeasti ja helposti puhdasvesi- ja likavesiuppopumpuilla Trotecilta. Niiden suuret jopa 20 000 l/h nopeuttavat tuntuvasti veden vaihtoa osittain tai myös kokonaan.

Sopiva pumppu jokaiseen lampeen: TWP-sarjan uppopumput

Suuri tai pieni lampi, puhdas tai erittäin likainen vesi: TWP-sarjan Trotec-uppopumput ovat vankkarakenteisia, ja niissä on monipuoliset varusteet halkaisijaltaan erilaisten letkujen, putkien ja pikaliitinten liittämiseen. Siksi ne vastaavat puutarhaan suuriinikin haasteisiin

Päätöksen tueksi: Puhdasvesi- tai likavesipumppu?

Puhdasvesiuppopumput TWP 4005 E, TWP 4006 E, TWP 7505 E, TWP 7506 E sekä TWP 9005 E soveltuvat puhtaan tai vain vähän likahiukkasia sisältävän pumppaamiseen, esimerkiksi puhdistettaessa puutarhan kahluuallasta. Veden sisältämien likahiukkasten halkaisija on enintään 5 mm.

Trotec-puhdasvesiuppopumput kevään tarjoushintaan:

 

Likavesiuppopumput TWP 4025 E, TWP 4036 E, TWP 7025 E, TWP 7536 E, TWP 9000 ES, TWP 11000 ES sekä TWP 11025 E erittäin likaisen veden pumppaamiseen, erityisesti tyhjennettäessä puutarhalampia syksyllä. Vedessä kelluvat levät, puun kappaleet tai sammaleen palat, joiden halkaisija on enintään 25 mm, imeytyvät vaivattomasti mukaan eivätkä alenna tuottoa.

Trotec-likavesiuppopumput kevään tarjoushintaan:

Päätöksen tueksi: Veden vaihto osittain tai kokonaan?

Puutarhalammesta, uimalammesta tai kahluualtaasta pois pumpattavan veden määrä riippuu likaisuusasteesta ja mittaustuloksista.

Veden laadun arviointi:

  • Ulkonäkö: Hyvän veden tulee olla kirkasta, läpikuultavaa ja pitkälti puhdasta.
  • Konsistenssi: Optimaalinen vesi on kirkasta eikä kellertävää tai liejuista.
  • Haju: Onko haju epämiellyttävä tai tunkkainen? Silloin tarvitaan käsittelyä.

Lammen veden pH-arvokin on mitattava siitä riippumatta, vaihdetaan koko vesi vain osittain tai kokonaan. Lammen optimaalinen pH riippuu lammessa elävien kasvien ja eläinten nimenomaisista tarpeista. Yleensä pH:n tulisi olla 7–8, neutraalista hieman emäksiseen. Arvo pH 7 on neutraali, yli 7 emäksinen ja alle 7 hapan.

Peukalosääntö: Liian suuri tai pieni pH voi aiheuttaa lukuisia ongelmia. Liian pieni pH voi johtaa myrkyllisen ammoniakin kertymiseen, mikä haittaa kasvien ja eläinten kasvua. Liian suuri pH voi johtaa ravinteiden kerrostumiseen lampeen, mikä edistää leväkasvua ja huonontaa veden laatua.

BW10 pH-mittari – puutarhalammen laadukkaan veden hyväksi

pH-mittarilla BW10 voit mitata tarkasta ja luotettavasti, onko vesi hapanta, emäksistä tai juuri oikeaa.

Kätevällä mittarilla määrität napin painalluksella tarkasti pH:n ph 0–pH 14 sekä lämpötilan 0–50 °C. Unohda hankalat värikentät ja testiliuskat. Jos et haluat luottaa pH:n mittauksessa epätarkkoihin vesiesteihin, joiden tulokset ovat usein vääriä käyttövirheiden seurauksena, elektroninen vesitesteri BW10 on helppokäyttöinen laite veden laadun tarkkaan määrittelyyn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*