Trotec-opas ’Infrapunalämpömittari’: Näin mittaat terraarion lämpötilan

Infrapunalämpömittarit ovat täydellinen ratkaisu terraarion lämpötilan mittaamiseen. Ne mittaavat koskettamatta terraarion kohteiden, esimerkiksi sisustuksen, kuten kivien, lämpömattojen, suositun paistattelupaikan tai juoma- ja kylpyastian veden pintalämpötila. Matelijoiden ja kumppanien tilat voidaan tarkastaa pyrometrilla häiritsemättä eläinten levon tarvetta.

Laserosoitin suunnataan terraariossakin mittauskohteeseen, kohteen pintalämpötila mitataan ja luetaan suoraan mittauslaitteesta. Kun terraariossa on eläimiä, laserosoitin kannattaa kuitenkin sammuttaa, jotta eläimet eivät kiihotu tarpeettomasti. Se on muuten ongelmitta mahdollista Trotecin infrapunalämpömittaria BP15 käytettäessä, sillä sen optinen kohdistuslaser voidaan sytyttää vain tarvittaessa – esimerkiksi mittauskohdan nopeaan tunnistamiseen.

Infrapunalämpömittarien käyttö terraariossa

Terraarioharrastajat käyttävät yleensä erilaisia sisustusesineitä kasvien ja eläinten elintilan somistamiseen. Erilaiset materiaalit varastoivat kuitenkin lämpöä hyvin eri tavoin – esimerkiksi keräävät sitä ja vapauttavat jälleen nopeammin tai hitaammin. Silloin kannattaa pitää käsillä monipuolinen infrapunalämpömittari, esimerkiksi BP15, jolla voi mitata nopeasti esimerkiksi kivien, lämpömattojen, vesiastioiden ja suosittujen paistattelupaikkojen lämpötilan.

Usein muuten oletetaan, että perinteisellä infrapunalämpömittarilla voi mitata myös eläinten ruumiinlämmön luotettavasti. Se on kuitenkin mahdollista vain rajallisesti, koska infrapunalämpömittarit mittaavat kohteen – myös eläinten – pintalämpötilan. Voit toki mitata ihon lämpötilan, joka voi antaa arvokkaita osviittoja eläinten hyvinvoinnista.

Käytännön etuja lyhyesti

  • Infrapunalämpömittarilla voidaan nopeasti koskettamatta terraarion eri pintojen lämpötiloja.
  • Mittaaminen koskettamatta ei häiritse eläimiä. Sammuta laserosoitin silloin.
  • Monipuoliset toiminnot, esimerkiksi Max-/Min-näyttö ja lämpötilan pitotoiminto mahdollistavat kuumien pisteiden mittauksen infrapunalämpömittarilla.
  • Infrapunalämpömittarilla mittaat eläinten nopeasti pintalämpötilan. Saat tärkeitä tietoja eläinten yleiskunnosta.

Ammattilaisten infrapunalämpömittari BP15 Trotecilta

Suosittu pistoolimallinen IR-standardilämpömittari BP15 on täydellinen lämpösäteilyn etsijä. Mittaa halutun aineen – esimerkiksi kivien, lämpömattojen ja vesikulhojen – pintalämpötila nopeasti, luotettavasti ja koskettamatta.

  • BP15:n mittausalue on -30 °C – 260 °C ja tarkkuus ±2 °C.
  • Kätevät toiminnot, kuten pitotoiminto sekä minimi- ja maksimiarvon näyttö tekevät BP15:stä korvaamattoman apuvälineen myös terraarion kuumien pisteiden mittaukseen.
  • Integroidun laserosoittimen voi sammuttaa tai sytyttää eläinten levon tarpeen mukaan.

BP15 maksaa normaalisti 24,95 €, nyt vain 19,94 € – nyt Trotec-kaupasta!

Trotec-opas ‚Infrapunalämpömittarit‘

1/5 Huomioon otettavaa, kun lämpötila on mitattava tarkasti

2/5 Näin mittaa elintarvikkeiden lämpötiloja

3/5 Näin mittaat nesteiden lämpötiloja

4/5 Näin mittaat terraarion lämpötilan

5/5 ’Mini-malli‘ – pieni, kätevä ja nopea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*