Trotec-ilmanjäähdytin: Perinteisen ilmastoinnin jääkylmä sähköä säästävä vaihtoehto

Miten vietit aurinkoisen viikonlopun? Toivottavasti hyvin viilentyneenä, sillä vuoden ensimmäinen helleaalto piti suuria osa Saksasta viikonloppuna tiukasti otteessaan. Cottbusissa mitattiin lähes 40 astetta – uusi Saksan lämpötilaennätys. Silloin kesä vasta alkaa!

Onnellinen se, joka voi viilentää asunnon tai toimiston kuumina päivinä jääkylmällä ilmavirralla tarvitsematta hikoilla räjähdysmäisesti kallistuvan sähkön takia. Tämänvuotinen kesä on vieläkin kuumempi, sillä jatkuvasti nouseva kaasu- ja energiakustannukset nostavat hien otsalle. Eikä energian hintoihin ole näkyvissä helpotusta. Monet energian toimittajan ilmoittavat lisää hinnankorotuksia. Silloin on mietittävä kahteen kertaan, hankkiako ilmastointilaite, jossa on paljon sähköä kuluttava kompressori, tai ottaako jo hankittu laite käyttöön.

PAE-sarjan tehokkaat Trotec-ilmanjäähdyttimet takaa jääkylmän viilennyksen kuluttamatta paljon sähköä.

Siirrettävät PAE-sarjan ilmanjäähdyttimet alentavat sisälämpötilan nopeasti, viilentävät ja raikastavat – nostamatta sähkön kulutusta merkittävästi. Sen mahdollistaa erityisen energiaa säästävä ja ympäristöystävällinen hunajakennojäähdytysteknologia.

Siirrettävät Trotec-ilmanjäähdyttimet, esimerkiksi muotoilustaan palkittu PAE 50 erottuvat ulkonäöltään vain hieman siirrettävistä ilmastointilaitteista. Puuttuvat letkut kiinnittävät huomion heti, ja ne tekevät PAE-ilmanjäähdyttimen käytöstä todella helppoa. Trotec-ilmanjäähdyttimet eivät tarvitse poistoilmaletkua, joka johtaa lämpimän sisäilman ulos ikkunasta.

Jäähdytystekniikka erottaa laitteet toisistaan. Ilmastointilaitteissa käytetään paljon sähköä kuluttavaa kompressoria sisäilman lämpötilan alentamiseen, mutta ilmanjäähdyttimien hunajakennotekniikka perustaa haihdutusjäähdytykseen. Tunnet sen luonnosta. Kun tuuli puhaltaa iholle, miellyttävä viilentyminen tuntuu heti. Kosteuden haihtuminen saa aikaa ihoa viilentävän vaikutuksen. Tarvittava lämpöenergia otetaan sisäilmasta, jolloin lämpötila laskee havaittavasti.

Kaikki kylmällä vedellä tai jäävedellä täytetyt PAE-sarjan Trotec-ilmanjäähdyttimet käyttävät hyväksi tätä luonnollista jäähdyttävää vaikutusta. Malleja on ilmanjäähdyttimestä PAE 11, jonka lähtöhinta on vain 49,95 € suurten tilojen ilmanjäähdyttimeen PAE 80, joka maksaa vain 299,95 €. Kosteiden kennosuodatinten läpi virtaavaa sisäilmaa jäähdytetään poistamalla ilmasta lämpöenergiaa, ilma kostutetaan kylmällä tai jäiltä sisältävällä vedellä, ilmansuodattimessa poistetaan pöly, nukka tai eläinten karvat, ja ilma puhalletaan jäisen raikkaana takaisin huoneeseen. Ei kemiaa, ei energiaa syövää kylmäkompressoria eikä häiritseviä poistoilmaletkuja.

Jäähdytysteholla ei ole rajoja. Tavallisten ilmastointilaitteiden tehoraja tulee kesäkuumalla jossain vaiheessa vastaan, mutta ilmanjäähdyttimen jäähdytysteho kasvaa, kun lämpötila nousee. Mitä korkeampi sisälämpötila on, sitä nopeammin kosteus haihtuu kennosuodattimessa ja sitä enemmän ilmasta poistetaan lämpöä. Voit siis luottaa siihen, että ilmanjäähdyttimen jäähdytysteho pysyy ulkolämpötilojen tahdissa.

PAE-ilmanjäähdytys viilentää näin sähköä säästäen

Kun sähkön kulutusta verrataan suoraan, käy selväksi miten edullisesti vedellä täytetty Trotec-ilmanjäähdytin viilentää sisäilman lämpötilaa verrattuna kylmäaineita sisältäviin perinteisiin ilmastointilaitteisiin:

Perusta grafiikka Strom-Reportin kuvaan, ota ilmastointilaitteiden arvot, täydennä PAE ja jätä tarpeettomat arvot (jäähdytysteho, hyötysuhde…) pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*