TAC V+ -ilmanpuhdistimella turvalliset ja tartuntasuojatut vierailualueet hoitokoteihin

 Kuinka suuri koronavirustartunnan vaara edelleen on, näkyy tällä hetkellä erityistä suojelua vaativissa hoito- ja vanhainkodeissa.  Vain muutamia päiviä sen jälkeen, kun yleinen vierailukielto hoitokodeissa kumottiin, 31 henkilöä sai koronavirustartunnan eräässä düsseldorfilaisessa hoitokodissa. Toisessa, Langerwehen kunnassa sijaitsevassa, vanhainkodissa (Dürenin hallintopiiri) todettiin viimeisten viikkojen aikana virustartunta 33 asukkaalla ja 19 henkilökunnan edustajalla. Muissa kaupungeissa testataan parhaillaan kaikkien hoitokotien asukkaat, koska satunnaisissa testeissä paljastui aluksi myös oireettomia tartuntoja. Vierailukieltoja on jälleen otettu käyttöön, ja hoitohenkilöstöä koskevat lisäksi tiukat hygieniamääräykset ja -toimenpiteet.

Lukuisat uudet tartunnat rajoitusten purkamisen jälkeen tekevät selväksi, että jotain on tehtävä

Tämä koronaviruksen uusi tuleminen ja lukuisat uudet tartunnat osoittavat selvästi, että aikaisemmin turvallisina pidetyt hygienia- ja suojatoimenpiteet eivät tarjoa täydellistä suojaa hoitokotien asukkaille, jotka yleisesti ottaen kuuluvat riskiryhmään. Asiantuntijat ja epidemiologit ovat yhtä mieltä siitä, että tartuntojen määrän väheneminen viime viikkoina on pääosin ollut seurausta virallisesti määrätystä kontaktien välttämisestä. Jos nämä rajoitukset poistetaan, kuten esimerkiksi parhaillaan on suunnitteilla Thüringenin osavaltiossa, tartuntaluvut tulevat jälleen nousemaan ennen pitkää. Lihateollisuudessa, postinjakelu- ja pakettikeskuksissa, Ala-Saksin osavaltiossa sijaitsevassa ravintolassa tai jumalanpalveluksen aikana Frankfurtin alueella syntyneiden uusien koronavirustartuntojen syynä ovat niin kutsutut aerosolit (pienenpienet sylkihiukkaset), joita vapautuu huoneilmaan pääasiassa ihmisten hengittäessä, mutta myös puhuessa ja laulaessa.

Maksimaalinen suojaus tartunnalta on enemmän kuin ”hyvä tuuletus”

Jotta omaisten vierailut hoitokodeissa voitaisiin jälleen mahdollistaa pysyvästi ja suojata samalla niiden asukkaita taudinaiheuttajia sisältävältä huoneilmalta, tarvitaan tehokasta tartuntasuojausta – johon sisältyy myös suojaus ilman välityksellä leviäviä viruksia vastaan. Vanhimpien asukkaiden ei voida olettaa käyttävän hiukkassuodattimella varustettua kasvosuojainta. Lisäksi päivittäinen hoito vaatii lähikontaktia hoitohenkilöstön kanssa, niin että turvavälien noudattaminen on mahdotonta.

Siirrettävän TAC V+ -ilmanpuhdistimen avulla hoitokodit voivat täydentää hygieniakonseptiaan ja saavuttaa tehokkaan suojan ilmassa leviäviä viruksia vastaan – ennen kuin kukaan ehtii hengittää niitä. Seuraava grafiikka ilmaisee aukon tartuntasuojauksessa

Lähes kaikki suositellut toimenpiteet suojaavat kyllä kosketustartunnalta tai taudinaiheuttajia sisältäviltä pisaroilta. Mutta mikään lukemattomista turvallisuus- ja hygieniakonsepteista ei anna käytännön suosituksia siitä, miten ihmisiä voitaisiin suojata hengittämästä virusta sisältäviä aerosoleja suljetuissa tiloissa. Mutta tätäkin tartuntatapaa vastaan on olemassa tehokas suojautumiskeino.

Viruksettomat vierailualueet, jotta ehdottoman tärkeitä vierailuja voitaisiin jatkaa

Liittohallituksen hoitoasiamies Andreas Westerfellhaus vaatii perustellusti, että vierailumahdollisuuksista hoitokodeissa ilman tartunnanvaaraa on tultava normi. Hoitoa tarvitsevien suojelu ei saa johtaa heidän yksinäisyyteensä.

Siirrettävä TAC V+ puhdistaa huoneilman tällaisissa vierailutiloissa yhtä tehokkaasti kuin se muutoin puhdistetaan vain puhdastiloissa ja sairaaloiden leikkaussaleissa, joita koskevat tiukimmat hygieniamääräykset. Tämän mahdollistaa erittäin suuri ilmamäärä, 1 600 m³ tunnissa, sekä uudenlainen H14 HEPA-lämpödekontaminaatio. Näin vierailutilat voidaan pitää pysyvästi lähes viruksettomina ja bakteerittomina. Tämä saattaa kuulostaa teoriassa hyvinkin tekniseltä, mutta on käytännössä erittäin yksinkertaista. Yhteiskäytössä olevien huoneiden ilma imetään laitteeseen lattian läheisyydestä, HEPA-suodatin puhdistaa sen bakteereista ja viruksista, minkä jälkeen se päästetään mikrobittomana puhdasilmana pystysuunnassa takaisin huoneeseen. Myös pään korkeudella spontaanisti ilmenevät aerosolipilvet laimennetaan suurilla määrillä puhdasta ilmaa siten, että viruskuormitus, ja näin myös tartunnan riski, vähenevät merkittävästi! Ilman asennustoimenpiteitä ja monimutkaisia liitäntöjä. Työnnä pistoke seinään ja hyödy saman tien parhaasta mahdollisesta tartuntasuojauksesta!

Turvaetäisyydet, kasvomaskit sekä tehostetut siivous- ja desinfiointiprosessit – kaikki sinällään järkeviä toimenpiteitä! Mutta ne eivät tarjoa tehokasta suojaa taudinaiheuttajia sisältäviä aerosoleja vastaan, koska ne nousevat savun tapaan useita metrejä ilmaan ja laskeutuvat vasta useiden tuntien päästä lattiaan laajalla alueella. Myös näennäisesti suojaavien pleksilasien takana omaisten ollessa vierailemassa. Asukkaiden tai työntekijöiden vaara saada koronavirustartunta noudatettaessa kaikkia turvallisuus- ja hygieniatoimenpiteitä laskee lähes nollaan käytettäessä virussuodattimella varustettua TAC V+ -ilmanpuhdistinta!

Enempää ei voi tehdä ja vähempää ei tulisi tehdä työntekijöiden ja hoitokotien asukkaiden suojaamiseksi:

  • Kaikkien ohjeiden ja hygieniamääräysten noudattaminen (turvaetäisyydet, maskipakko, pleksilasit, desinfiointitoimenpiteet jne.)
  • Ilmanpuhdistus ilmateitse tapahtuvan tartuntariskin pienentämiseksi

Tietämisen arvoista H14 HEPA-suspensioainesuodattimesta, jonka läpäisyaste on ≤ 0,005 %

Trotecin kehittämät H14-virussuodattimet vakuuttavat ensiluokkaisella suodatustehollaan ja innovatiivisella suorituskyvyllään. Vain 0,005 % läpäisyasteensa ja 99,995 % erotuskykynsä ansiosta ne tarjoavat 10 kertaa tehokkaamman erotuskyvyn kuin tavanomaiset H13-suodattimet. H14-suurtehosuodattimia käytetään näiden ensiluokkaisten ominaisuuksien vuoksi puhtaan ilman tuottamiseen jopa leikkaussaleissa ja vastaavissa hygieenisesti vaativissa tiloissa.

Kaikki Trotecin tarjoamat H14-suodattimet täyttävät korkeimmat laatuvaatimukset, jotka ovat pakollisia suodatettaessa erityisesti bakteereja ja viruksia:

  • Jokainen H14-suurtehosuodatin tarkastetaan erikseen ja saa oman sarjanumeron.
  • Tarkastuspöytäkirjasta on kaksi kopiota todistuksena jokaisen H14-suodattimen mukana.
  • Alkuperäinen tarkastustodistus voidaan arkistoida ja kopio kiinnittää tarvittaessa ilmanpuhdistimeen.
  • H14-HEPA-suurtehosuodattimet on tarkastettu standardien EN 1822 ja DIN EN 60335-2-69 mukaisesti.

TAC V+, joka on saatavana se osto- että vuokralaitteena, on kehitetty ja testattu heinsbergiläisen tutkimuksen puitteissa. Laite on saatavana Trotec-kaupasta hintaan 4 209,80 €; valittavana on useita eri värejä.

Käyttöön ja laitteiden mitoitukseen liittyviin sekä kaikkiin teknisiin kysymyksiin vastaa Trotecin ilmanpuhdistusasiantuntija Jochem Weingartz:

Trotec GmbH
Jochem Weingartz
Puhelin: +49 2452 962-137
jochem.weingartz@trotec.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*