Sopivat lämpökamerat arkkitehdeille ja rakennusinsinööreille

banner_thermografie_architekten

Mikäli sinä arkkitehtinä tai rakennusinsinöörinä saat tehtäväksesi valvoa rakennustöitä, odottaa tehtävänantaja sinulta huolellista kontrollia joka työvaiheesta. Erityisen tärkeää on todistaa, että talon ulkoeristeet on määräysten mukaiset, ja onko lämpimän veden ja lämmityksen putkistot eristetty kunnolla.

Saksassa esimerkiksi on määrätty seuraavaa:

Hammin kaupungin tuomioistuin kirjoittaa päätöksessään (I-12 U 122/12 – luettavissa netissä), että arkkitehdit ja rakennusinsinöörit eivät saa luottaa vain pistokokeisiin tarkastettaessa eristyksiä. Oleellista on kattava kontrolli, jotta mahdolliset työvirheet paikannetaan ajoissa ja estetään näin myöhemmät putteet. Tuomioistuin jatkaa päätöksessään, että kunnollinen lämpöeristys säästää luonnollisesti energiakustannuksia ja on näin oleellista rakennuksen myöhemmälle arvolle. Tämä tuomioistuimen ilmoittama ”kattava kontrolli” on erittäin helppo toteutaa Trotecin herkillä lämpökameroilla EC060V ja IC080LV.

Luottaminen on hienoa …

Oli sitten kysessä koko ulkoeristys, materiaalien eristys, lämpösillat uusissa rakennuksissa, ikkunakarmien eristykset remonteissa; vain yhdellä vilkaisulla näet lämpökameroistamme, onko työ tehty oikein vai hutiloiden. Yhtä helposti kontrolloit lämpöeristykset lämminvesi- ja lämmitysputkistoissa tai tarkastat onko lattialämmitys asennettu oikein, ja lämmittääkö se tasaisesti koko lattia-alueen. Näin täytät tehtäväsi rakennustarkastajana ja samalla dokumentoit kameroiden toimintojen ansiosta luotettavasti koko työtehtäväsi.

… mutta kontrolli on parempaa! (sanoo saksalainen)

Trotecin lämpökameroilla EC060V ja IC080LV kontrolloit luotettavasti eristykset. Kameroiden lämpötila-alue on -20 °C … +600 °C ja niiden korkea terminen herkkyys on 0,05 °C. Löydät siis jokaisen lämpövuodon. Lisäksi kameroihin voi liittää muistikortin, ja perusohjelmiston avulla voit laatia luotettavia analyysejä ja arvioita. Ohjelmisto on tilattavissa myös erikseen Professional-versiona. IC080LV-mallissa on lisäksi vaihtoehtoinen Bluetooth-yhteys, jolloin langattomien puhekuulokkeiden avulla voidaan sanella kameralle suoraan kommentteja myöhempiä analyysejä varten.

Korvaamaton apuväline ammattimaiseen rakennustarkastukseen

Hyödynnä rakennustarkastuksissa Trotecin erittäin herkkiä lämpökameroita EC060V ja IC080LV –joka arkkitehdin ja rakennusinsinöörin unelma! Lisätietoja verkkokaupastamme.

Muuten, lämpökameroitamme voi myös vuokrata edullisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*