Saksan suurlähetystön koulu Teheranissa vastustaa koronavirusta Trotecin huipputehokkailla ilmanpuhdistimilla. 30 TAC V+ -ilmanpuhdistimet lennätettiin lentorahtina Saksasta

Taistelussa maailmanlaajuista koronapandemiaa vastaan Saksan Teheranin suurlähetystön koulu luottaa Trotecin maailmanlaajuisesti tunnettuun TAC-ilmanpuhdistustekniikkaan, joka lennätettiin Saksasta erikoislentorahtina oppilaiden ja opettajien suojelemiseksi.

Teheranissa sijaitsevan Saksan suurlähetystön koulun (DBST) oppilaat eivät tunne vuorotteluopetusta eivätkä koronaan liittyviä koulujen sulkemisia. Koulu, jonka Saksan ulkomailla sijaitsevien koulujen keskusvirasto on nimennyt ”erinomaiseksi ulkomaiseksi kouluksi”, on yksi Iranin nykyaikaisimmista oppilaitoksista. Noin 370 oppilasta saa sekä saksan- että englanninkielisistä opetusta noin 70 opettajalta, jotka myös ohjaavat oppilaita pedagogisesti ja tukevat heitä 1. luokan alusta aina kansainväliseen ylioppilastutkintoon asti.

Turvallinen lähiopetus koronapandemian keskellä on mahdollista saksalaisen aerosolitutkijan, professori tohtori Christian Kählerin Münchenin liittovaltion puolustusvoimien yliopistossa kehittämän tarkoin harkitun hygieniakonseptin ansiosta. Turvallisen kouluopetuksen myös koronapandemian aikana mahdollistavan hygieniakonseptin kulmakiven muodostavat Heinsbergissä sijaitsevan Trotec-valmistajan huipputehokkaat TAC V+ -ilmanpuhdistimet.

Varma suoja koronaviruksen aerogeenistä leviämistä vastaan

Tehokkaat ilmanpuhdistimet, joissa on H14 HEPA -suodattimet (sertifioitu standardin EN 1822 mukaisesti), poistavat huoneilmasta 99,995 prosenttia viruspitoisista aerosoleista, jotka aiheuttavat yksimielisen aerosolitutkimuksen mukaan yli 99 prosenttia kaikista koronatartunnoista ja jotka leijuvat tuntikausia luokkahuoneissa, kun ilmanvaihto on riittämätön. TAC V+ -ilmanpuhdistimella kestää vain 6–15 minuuttia puolittaa virusmäärä 80 neliömetrin kokoisella alueella. Pienemmissä tiloissa puolittaminen tapahtuu jo 3 minuutissa! Jatkuvan toiminnan ja suuren ilmankierrätysnopeuden (noin kuusi kertaa luokkahuoneen tilavuus tunnissa) ansiosta luokkahuoneen viruskuormitus pysyy koko ajan alhaisella tasolla, mikä tarkoittaa, että koronaviruksen tarttuminen ilmateitse voidaan käytännössä sulkea pois.

Toisin kuin tavanomaisten ilmanpuhdistimien, jotka on useimmiten suunniteltu vain vähentämään pölyn, allergeenien tai homeitiöiden määrää ilmassa, huipputehokkaiden TAC-ilmanpuhdistimien kehittämisessä on keskitytty estämään koronaviruksen aerogeeninen leviäminen. Näissä saksalaisvalmisteisissa ilmanpuhdistimissa SARS-CoV-2 -virusta sisältävät aerosolit suodatetaan ilmasta erittäin tehokkaasti, ja ne myös tuhotaan lämpökäsittelyn avulla lämmönkestävässä erikoissuodattimessa. Vaikka tämä kuulostaakin monimutkaiselta, se tapahtuu täysin automaattisesti iltaisin tai koulun jälkeen. Tällöin siirrettävä ilmansuodatin lämmittää erikoissuodattimen lyhyeksi ajaksi 100 °C:een, jolloin suodattimessa olevat ilmasta erotetut virukset ja bakteerit tuhoutuvat lämmön vaikutuksesta. Sillä, ovatko ilmassa olevat virukset Delta- vai Omikron-muunnosta B.1.1.529, ei ole väliä. Toisin kuin rokote, joka on useimmiten kehitetty erityisesti tiettyjä viruksia vastaan, TAC-ilmanpuhdistimet suojaavat kaikentyyppisiltä viruksilta ja myös muilta ilman kautta leviäviltä taudinaiheuttajilta.

Verrattoman hyvä suojaustaso mahdollistaa turvallisen käytön kouluissa

Ilmanpuhdistimissa täysin uudenlaisen suodattimen puhdistustekniikan ansiosta TAC-huoneilmanpuhdistimet takaavat ilmansuodatusta paremman suojan koronaviruksen aiheuttamaa tartuntaa vastaan esimerkiksi H14 HEPA -suodattimen vaihtamisen yhteydessä tai kun suodattimia käytetään väärin. Jopa suodattimet, joilla on pitkä käyttöikä, ovat lämpökäsittelyn jälkeen 100-prosenttisesti mikrobittomia, ja opetushenkilöstö tai vahtimestari voivat vaihtaa ne helposti.

”Olemme voineet tarjota lähiopetusta päiväkodeissa ja kouluissa turvallisessa ympäristössä jo marraskuun lopusta (2020) lähtien.” sanoo rehtori Harald Pröm ja lisää: ”Yksikään lapsi ei ole tähän mennessä saanut tartuntaa koulusta!”

Monipuoliset hygieniatoimenpiteet täydentävät tartuntasuojauksen

Saksan suurlähetystön koulun hygieniakonsepti on tarkoin harkittu: Kun lapsi astuu koulurakennukseen, hänen ruumiinlämpönsä mitataan lämpökameralla. Jos lapsen ruumiinlämpö on koholla, koulutettu lastenhoitaja ottaa hänet hoiviinsa ja saattaa välittömästi terveydenhoitajan huoneeseen, joka on varattu erityisesti Covid 19 -epäilyjä varten.

Huipputehokkaat TAC V+ -ilmanpuhdistimet ja akryylilasiseinät, joissa on aerosoleilta suojaava reuna, kaikissa luokkahuoneissa

Luokkahuoneet sekä koulun oman päiväkodin tilat on varustettu kauttaaltaan huipputehokkailla TAC V+ -ilmanpuhdistimilla, jotka suodattavat sisäilmasta tartuntavaarallisia aerosoleja, bakteereja, viruksia, siitepölyä, allergeeneja ja hienojakoista pölyä.

Siirrettävät Trotec-ilmanpuhdistimet tilattiin ja kuljetettiin lentorahtina Teheraniin rehtori Harald Prömin toimesta. Eräällä työmatkallaan tämä kokenut pedagogi oli kuullut tutkimuksista, jotka osoittivat, että epäsuoran koronainfektion riskiä voitaisiin vähentää merkittävästi käyttämällä TAC V+ -ilmanpuhdistimia. Tutkimuslaitokset, yliopistot, kuten Goethe-yliopisto Frankfurtissa, ja ennen kaikkea liittovaltion puolustusvoimien yliopisto Münchenissä, testasivat siirrettävien tehokkaiden ilmanpuhdistimien tehokkuutta jo koronapandemian varhaisessa vaiheessa ja osoittivat tieteellisesti niiden tehokkuuden koronatartunnalta suojaamisessa. Arvostetussa tutkimuksessa aerosolitutkija, professori tohtori Christian Kähler suositteli – tieteellisestä näkökulmasta – aerosoleilta suojaavalla reunalla varustettujen akryyliseinien ja tehokkaiden TAC V+ -ilmanpuhdistimien käyttöä mahdollisimman turvallisen lähiopetuksen mahdollistamiseksi kouluissa.

Samalla kun suojareunalla varustetut väliseinät suojaavat vierekkäin tai vastakkain istuvia oppilaita pisaroilta ja lyhyellä etäisyydellä vapautuvilta aerosoleilta, huipputehokas TAC V+ -ilmanpuhdistin laimentaa aerosoleja sisältävää huoneilmaa jatkuvasti hygieenisen puhtaalla ilmalla. Laitteiden suuri ilmamäärä takaa tartuntavaarallisten aerosolihiukkasten nopean suodattamisen erityisellä H14-HEPA-suodattimella (sertifioitu EN 1822 -standardin mukaisesti), jossa taudinaiheuttajat tuhoutuvat termisen dekontaminaation avulla. Kaikki tämä tapahtuu lähes huomaamatta ja opetusta häiritsemättä. Huipputehokkaan TAC-ilmanpuhdistimen äänitaso on vain 31 dB(A), mikä vastaa suunnilleen rannekellon tikitystä, kun taas tieliikenteen melu – joka kuuluu avoimista ikkunoista – voi saavuttaa jopa 65 dB(A):n melutason.

Suurlähetystökoulun hygieniakonseptin täydentävät yleinen maskipakko, ryhmien muodostaminen, porrastetut aloitusajat ja välitunnit sekä luokkahuoneissa tapahtuva lounasruokailu, jolla varmistetaan oppilasryhmien selkeä erottaminen toisistaan. Vanhemmat eivät pääse koulurakennukseen.

Teknisten infektiontorjuntaratkaisujen esimerkillinen käyttö

Rehtori Pröm on vakuuttunut siitä, että Covid 19 -taudinaiheuttajan leviäminen voidaan estää teknisin menetelmin. Kaikki hanat on vaihdettu ja varustettu antureilla, jotta hanoihin ei enää tarvitse koskea vettä otettaessa. Jos lapselle tulee kaikesta huolimatta flunssan oireita ja hänet eristetään karanteeniin, hän voi seurata oppitunteja kotoa käsin. Kaikki luokkahuoneet on varustettu uusimmalla hybriditekniikalla (kamerat ja mikrofonit).

Teheranissa sijaitseva Saksan suurlähetystön koulu osoittaa vaikuttavalla tavalla, miten lasten ja opettajien täysin kattava suojaus lähiopetuksessa voidaan toteuttaa asianmukaisilla toimenpiteillä ja teknisillä infektioiden torjuntaratkaisuilla. Saksan ulkomailla sijaitsevien koulujen keskusvirasto mainostaa Saksan suurlähetystön koulun erinomaista hygieniakonseptia jopa omalla verkkosivustollaan. Samaan aikaan Saksan kouluilta puuttuu edelleen käyttökelpoinen konsepti luotettavaa pandemian aikaista opetusta varten.

Tunnetko jo ”Turvallisen kouluopetuksen oppaamme”?

Katso ”Turvallisen kouluopetuksen oppaastamme”, miten koulujen turvallinen hygieniakonsepti voidaan toteuttaa. Opas sisältää ohjeet kouluille suositeltujen hygieniaratkaisujen toteuttamiseksi, tieteellisesti todistettuja faktoja tartuntariskeistä luokkahuoneessa sekä teknisiä ratkaisuja, joiden avulla tartuntariski luokkahuoneessa saadaan mahdollisimman pieneksi.

Lataa opas PDF-muodossa suoraan täältä tai tutustu kouluille, päiväkodeille ja oppilaitoksille suunnattuihin kattaviin tietosivuihimme.

Huipputehokas TAC-ilmanpuhdistin – siirrettävä tai kiinteä ratkaisu infektiosuojaukseen

TAC-sarjan huipputehokkaiden ilmanpuhdistimien myötä Trotec tarjoaa ammattimaisia ratkaisuja aerosolittoman, suodatetun ja puhtaan ilmanlaadun takaamiseksi kouluissa, päiväkodeissa ja muissa oppilaitoksissa. Huipputehokkaat TAC-ilmansuodattimet tuottavat viruksista suodatettua puhdasta ilmaa ja takaavat korkeatasoisen suojan kaikkien vuosiluokkien oppilaille ja opetushenkilöstölle rokotustilanteesta ja vallitsevista virusmuunnoksista riippumatta.

Viisi mallia kahdessa laitevaihtoehdossa – joiden virusten suodatustehon Münchenin liittovaltion puolustusvoimien yliopisto on osoittanut (professori Christian Kähler) – tekevät TAC-sarjasta joustavan ja mukautettavan ilmanpuhdistusratkaisun kouluihin ja päiväkoteihin.

  • Erittäin kestävä rakenne ammattikäyttöön
  • Siirrettävyys mahdollistaa joustavan käytön; laite tarvitsee vain asentaa sinne, missä tarvitaan hyvää suojausta ilmateitse leviäviltä riskeiltä
  • Ilmamäärä jopa 2 100 m³
  • Standardin EN 1822 mukainen H14 suurteho-HEPA-suodatin
  • Jatkuva ilmavirtaama, myös suodattimen likaantuessa
  • Täysin automaattinen käyttö joustavan ohjelmoinnin ansiosta
  • Anturiohjattu suodattimenvaihdon näyttö (esi- ja pääsuodatin) suodattimen käyttöiän pidentämiseksi
  • Alhainen melutaso, 31 db(A)
  • Made in Germany

Vain malleissa TAC V+ ja TAC XT:

  • Suodattimen dekontaminaatio turvallisuuden parantamiseksi
  • Suodattimen regenerointi hygieenisyyden parantamiseksi
  • Alhaiset pitkän aikavälin ylläpitokustannukset suodattimen lämpökäsittelyn ansiosta
  • Pidemmät suodattimet käyttöajat, vähemmän suodattimen vaihtoja

Kaikki TAC-sarjan huipputehokkaat ilmansuodattimet ovat tällä hetkellä joko saatavilla tai ne voidaan toimittaa hyvin lyhyessä ajassa. Tukikelpoiset suurtehoilmanpuhdistimet voidaan tilata vaivattomasti Trotec-verkkokaupasta, Heinsbergissa sijaitsevasta Trotec-kaupasta tai puhelimitse ilmanpuhdistuksen Trotec-asiantuntijatiimiltä.

Ilmanpuhdistuksen asiantuntijamme neuvovat sinua mielellään henkilökohtaisesti Trotecin infektioiden torjuntaratkaisuihin liittyen:

+49 2452 962-400
info@trotec.de

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*