Perussäännöt – infrapunalämmittimien rakenteen periaatteet

Tervetuloa Trotec-neuvojan uuteen osaan, jonka aiheena on ’Infrapunalämmitin terassille’.  Infrapunalämmittimet soveltuvat täydellisesti terassien lämmittämiseen viileinä kesäiltoina ja muulloinkin. Ensimmäisessä osassa kävimme läpi infrapunalämmittimen toiminnan. Tänään selitämme periaatteellisen rakenteen ja sen, mikä merkitys lämmittimen oikeiden ’putkien’ valinnalla on.

Mitä infrapunalämmittimessä oikeastaan tapahtuu? Se yksinkertaisesti muuntaa sähköenergian infrapunalämmöksi. Sauvan sisältämää metallispiraalia lämmitetään sähkövirralla, jolloin kehittyy säteilylämpöä. Tällaisessa laitteessa on vakiona eteenpäin suunnattu lämmönlähde, jolloin tilassa oleskeleviin henkilöihin saadaan kohdistettua mahdollisimman paljon säteilylämpöä.

Laitteen sisäpuolella takana on heijastin, joka ohjaa lämmittävät infrapunasäteet eteenpäin. Infrapunalämmittimissä on yleensä takapuolella lisäksi lämpöä eristävä kerros, jotta lämpöä ei mene takakautta hukkaan. Hehkuvat putket voivat saavuttaa toimiessaan usean sadan Celsius-asteen lämpötilan, joten niiden eteen asennetaan suojaritilä.

Kvartsi-, Carbon- ja Ultra Low Glare -putket

Trotecin modernien infrapunalämmittimien lämpöteho on aina mahdollisimman hyvä.  Käytettävillä lämmönlähteillä on kuitenkin eroja, jotka on hyvä tietää:

  • Kvartsilämmittimissä on modernit kvartsielementit. Heijastimeen asennetut lämpösauvat valmistetaan kvartsista ja ne ovat erittäin lämmönkestäviä. Lämpö tuntuu heti, kun laitteeseen kytketään virta.
  • Carbon-putket tunnetaan tehokkaasta lämmön tuotostaan. Miellyttävä lämpö tuntuu heti, kun virta on kytketty ja ennen kuin laadukas carbon-punos muuttuu punaiseksi. Carbon-putkien toinen ominaisuus on pitkäikäisyys, sillä niiden käyttöaika on yli 10 000 tuntia.
  • Ultra Low Glare -putket säteilevät tehokkaasti, mutta niiden kirkkaus on pienempi. Innovatiivinen kultaputki tämän infrapunalämmittimen hehkumaan tummemman oranssina. Lyhyempi infrapuna-aallonpituus mahdollistaa valtavan lämpötehon. Nämäkin infrapunalämmittimet tuottavat lämpöä heti.

Mikä infrapunalämmitin on oikea? IR-sarjojemme katsaus

IR-S-sarja: Erityisen monipuolinen ja energiatehokas
IR-S-sarjan infrapunalämmittimet ovat energiatehokkaita. Käytettävä energia muuttuu pääasiassa lämmöksi. Lämpövaikutus alkaa nopeasti, se on intensiivisesti ja kohdennettavasti käytettävissä. Esilämmitystä ei tarvita. Yleislämmitin tuottaa mukavaa lämpöä katetulla terassilla.

IR-sarja: Kynttilänvalotunnelman luova lämmitin
IR-sarjan lämmittimissä käytetään innovatiivista Low Glare -lyhytaaltoteknologiaa. Usein häiritsevältä vaikuttava punainen valo vähenee 80 prosenttia. Tunnelma on mukava ja vaikutus muuhun valaistukseen on lähes olematon. IR-sarjan infrapunalämmittimien kotelointiluokka on IP65, joten ne ovat erittäin turvallisia: Laitteet ovat täysin kosketussuojattua ja pölyn, roiskeveden ja vesisuihkun tunkeutuminen sisään on estetty joka suunnasta.

IRD-sarja: Lämpöä ilman valoa
IRD-sarjan lämmittimet ovat niin kutsuttuja valaisemattomia lämmittimiä. Ne tuottavat lämpöä, mutta eivät valoa. Ne soveltuvat ihanteellisesti tuulelta suojattuihin tiloihin. Kun haluat rentoutua illalla terassilla tai parvekkeella, valaisematon lämmitin tuottaa miellyttävän lämpötilan ympäristön nauttimiseen, mutta ei häiritsevää valonlähdettä. Valaisemattomat infrapunalämmittimet eivät tarvitse valonlähdettä eivätkä myöskään huoltoa.

IRS-E-sarja: Liikkuva ja joustava
IRS-E-sarjan infrapunalämmittimet ovat siirrettäviä. Kvartsilämmittimiä käytetään modernia tekniikkaa. Lämmittimien erityinen etu on nopea käyttöönotto kaikkialla ilman valmistelujan tai kiinnittämistä. Poraamista ja tulppia tai muita asennustöitä ei tarvita. Aseta paikoilleen, kytke virta ja nauti lämmöstä!

Näin saat lisätietoja infrapunalämmitinsarjoista Trotecilta:

Katsaus Trotec-neuvojaan ’Infrapunalämmitin terassille’

1/8 Otetaan selville – miten infrapunalämmitin oikeastaan toimii

2/8 Perussäännöt – infrapunalämmittimien rakenteen periaatteet

3/8 Edut – infrapunalämmittimillä tehokasta hyvinvointilämpöä

4/8 Vaihtoehtoja – oikea infrapunalämmitin joka tarkoitukseen

5/8 Laskettavissa – mitä infrapunalämmittimen käyttö maksaa

6/8 Virtaa – infrapunalämmittimien virran syöttö

7/8 Turvallisuus – infrapunalämmittimien IP-kotelointiluokka on ratkaiseva

8/8 Lopuksi – mikä infrapunalämmitin kannattaa hankkia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*