Otetaan selville – miten infrapunalämmitin oikeastaan toimii

Päivät lyhenevät ja illat viilenevät. Myös terassilla! Toteat jälleen, että ’sisällä’ on mukavampaa. Terassia ei silti tarvitse tyhjentää. Ei sinun, ei vieraiden, ei vuonna 2019! Sitä varten ovat modernit infrapunalämmittimet Trotecilta? Niitä käyttämällä voi nauttia mukavan lämpimästä illasta myös ’ulkona’. Trotec-neuvojan tässä ja seuraavissa osissa kerrotaan, mitä niitä hankittaessa otettava huomioon.

Kätevät infrapunalämmittimet Trotecilta mahdollistavat rentouttavat oleskelen terassilla viileinäkin iltoina. Haluamme toimittaa jokaista vaatimusta vastaavan laitteen, ja siksi tarjoamme monia erilaisia infrapunalämmittimiä. Selvitämme kahdeksanosaisessa neuvontasarjassamme mikä on oikea laite sinulle tai sopivin terassille.

Perustietoja infrapunalämmittimestä

Aloitetaanpa kysymyksistä, joilla syvennämme perustietoja infrapunalämmittimestä. Tänään tarkastelemme infrapunalämmittimien toiminta ja kuinka ne tuottavat mukavaa lämpöä. Seuraavassa osassa käymme lämmittimien rakenteen ja erilaiset lämmönlähteet, niin kutsutut ’putket’, joita niissä voidaan käyttää. Silloin olemme jo paljon lähempänä terassillisesi sopivaa infrapunalämmitintä …

Kohdistettua ja tehokasta lämpöä heti

Infrapunasäteitä voi verrata parhaiten kesäisiin auringonsäteisiin. Nekin tuottavat lämpöä suoraan iholla lämmittämättä samalla ympäröivää ilmaa. Trotecin IR-S-sarjan modernit infrapunalämmittimet toimivat tämän saman periaatteen mukaisesti. Ne eivät lämmitä ympäröivää ilmaa konvektiolla, vaan luovuttavat lämpöä suoraan viereisessä olevien henkilöiden keholle ja esineisiin. Ne varastoivat lämpöä pidempään kuin ilma ja luovuttavat sitä takaisin sekundäärisenä säteilynä. Infrapunalämmittimen tuottama lämpö vaikuttaa meistä siksi luonnolliselta ja miellyttävältä.

Sen tekee mahdolliseksi sähkömagneettinen infrapunasäteily, joka saa osuessaan kiinteille pinnoille molekyylit värähtelemään ja tuottaa miellyttävät lämmön tunteen. Intensiivinen lämpö on kohdennettua ja sitä tulee heti – se on puhdasta, hajutonta ja äänetöntä allergiaystävällistä, koska ne ei nosta lainkaan pölyä. Infrapunalämmittimet muuttavat suuren osan energia suoraksi lämmöksi, joten ne ovat erityisen energiatehokkaita verrattuna erityisesti lämpöpuhaltimeen.

Säteilyä on lyhytaaltoista, keskiaaltoista ja pitkäaaltoista. Terassikäyttöön sopii parhaiten lyhytaaltoinen infrapuna-A-säteily, sillä tuuli ja sade eivät sitä estä. Tehokkaat lämmittimet ravintoloille ja yksityiskäyttöön perustuvat käytännössä aina infrapuna-A-säteilyyn.

IR-S-sarja – käytännöllinen yleislämmitin jokaiseen tarpeeseen

IR-S-sarjan infrapunalämmittimien mallit täyttävät kaikki yksilölliset vaatimukset. Valittavana on erilaisia lämpötehoja, erilaisia roiskevesisuojauksia (IP-kotelointiluokka) sekä laitteita, joita voidaan kiinnittää seinälle ja kattoon, mutta myös teleskooppijalustaan – ihanteellisia siirrettäviä laitteitta esimerkiksi ravintoloille. Näin helposti saat lisätietoja IR-S-sarjasta ja muista tehokkaista infrapunalämmitysratkaisuista Trotecilta:

Katsaus Trotec-neuvojaan ’Infrapunalämmitin terassille’

1/8 Otetaan selville – miten infrapunalämmitin oikeastaan toimii

2/8 Perussäännöt – infrapunalämmittimien rakenteen periaatteet

3/8 Edut – infrapunalämmittimillä tehokasta hyvinvointilämpöä

4/8 Vaihtoehtoja – oikea infrapunalämmitin joka tarkoitukseen

5/8 Laskettavissa – mitä infrapunalämmittimen käyttö maksaa

6/8 Virtaa – infrapunalämmittimien virran syöttö

7/8 Turvallisuus – infrapunalämmittimien IP-kotelointiluokka on ratkaiseva

8/8 Lopuksi – mikä infrapunalämmitin kannattaa hankkia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*