Parvekkeen kunnostus – Trotecin sarja 2/4

tro_blog_Renovierung_Teil2_banner

Sarjamme toisessa osassa käsittelemme parvekkeen kunnostusta. Kerromme kuinka pienestäkin parvekkeesta saa itselleen sopivan lomakeitaan.

Mitä hyötyä on parvekkeesta?

Toisin kuin terassin ja pihan, parvekkeen käyttö on rajallista sen pienen koon takia. Siksi jokainen neliö tulee hyödyntää. Ennen parvekkeen sisustamista tulee siis päättää, mihin tarkoitukseen haluat käyttää sitä ensisijaisesti. Haluatko siitä ruokailutilan grilleineen, pienen hyötypuutarhan tai ehkä sittenkin auringonottopaikan?

Ilmansuunnalla on väliä!

Se nimittäin määrää, onko parvekkeesi aurinkoinen vai varjoisa. Sen mukaan hankitaan parvekeelle huonekaluja, auringonvarjoja ja kasveja. Esimerkiksi eteläparvekkeella puiset kalusteet kuivuvat sateen jälkeen nopeammin!

  • Eteläparveke – auringonottopaikka
    Tämän aurinkoisen parvekkeen tärkein kaluste on kunnon aurinkotuoli sekä auringonvarjo, jonka voi kiinnittää kätevästi kaiteeseen.Aurinkoparvekkeelle kannattaa valita kuumuutta kestäviä kukkia, kuten esim. laventeli, riippapelargonia tai kiinanruusu.
  • Itä- ja länsiparveke sopii ruokailuun
    Jos parveke on idän ja lännen välillä, aurinkoa ja varjoa on sopivasti pitkin päivää. Tällaisella parvekkeella on mukava ruokailla. Pienillekin parvekkeille löytyy kokoontaitettava pöytä ja tuolit. Sopivia kasveja tälle parvekkeelle ovat esim. puksipuu, ahkeraliisa, begoniat ja daaliat.
  • Pohjoisparveke – haastava
    Tämä parveke on ihanteellinen varjoa rakastaville. Aurinkotuoleja ei tällä parvekkeella tarvita. Koska tällä parvekkeella kalusteet eivät kuivu kunnolla sateen jälkeen, kannattaa valita säänkestäviä pöytiä ja tuoleja esim. lakatusta metallista. Sopivia kukkia pohjoisparvekkelle ovat verenpisarat, hortensiat ja ruusuliisat.

Puuta, tralli-laudoitusta ja säänkestäviä mattoja parvekkeelle

Kunnostaessasi parveketta kannattaa miettiä kunnolla lattianpäällystettä. Helppoja vaihtoehtoja ovat säänkestävät parvekematot tai tralli-laudoitteet. Etäisyysmittarilla BD20 mittaat tarkalleen parvekkeen koon ja ostat juuri tarpeellisen määrän tralleja tai mattoa.

Onko parvekkeen kaide vielä kunnossa?

Onko kaiteessa ruostetta? Jos kaide on kuitenkin vielä tukeva, kannattaa nähdä vaivaa ja hioa ruoste pois sekä lakata uudelleeen. Jotta uusi lakkakerros varmasti pitää, sen pitää olla täysin tasainen. Lakkapinnan paksuusmittarilla BB20 voit tarkistaa helposti, onko lakka tasaista joka puolella. Laitetta on helppo käyttää ja sen mittausalue on 0 … 1.250 µm. Siinä on myös kätevä hälytystoiminto, joka reagoi epätasaisuuksiin.

Lakkapinnan paksuusmittari BB20 tekee remontista helpomman

BB20 on korvaamaton apuväline suojakerroksien tarkistamiseen, myös autoa ostaessasi. Laite nimittäin paljastaa esim. kolhun jälkeen tehdyt lakkakorjaukset. BB20 -mittari on nyt saatavilla Trotecin verkkokaupasta tarjoushintaan 147,94 € (ovh 184,76 €). Tilaa tästä!

Remonttisarjamme seuraava aihe käsittelee ulkoseinien maalaamista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*