Nyt on aika renkaiden vaihtoon – ja rengaspainemittarille BY10

banner_by10_fi(0)

On yleisesti tiedossa, että lokakuusta pääsiäiseen vallitsee talvirengaskausi. Liikenneturva.fi –sivulla kerrotaan, että ”Talvirenkaita on käytettävä joulukuusta helmikuun loppuun. Nastattomia talvirenkaita saa käyttää kuitenkin ympäri vuoden. Nastallisia talvirenkaita saa käyttää 1.11. – 31.3. tai pääsiäisen jälkeiseen maanantaihin – myöhemmän ajankohdan ollessa määräävä. Nastarenkaita saa käyttää muunakin aikana, jos keli sitä edellyttää.” Vaihdattaessa renkaita, tulee samalla tarkistaa rengaspaine. Löydät etu- ja takarenkaiden rengastusarvot ajoneuvosi käyttöohjeesta –luotettavan rengaspainemittarin BY10 löydät meiltä.

On yhtä tärkeää noudattaa sääntöjä renkaiden vaihdossa kuin tarkastaa oikea ilmanpaine. Näin suljetaan pois turvallisuusriskit, kuten pidemmät jarrutusmatkat tai epävakaat mutkat ja ehkäistään renkaiden voimakkaampaa kulumista. Voit siis säästää reilusti vähällä vaivalla: pelkästään 0,5 baaria valmistajan suositusta matalampi rengaspaine saattaa nostaa bensiinin kulutusta jopa kuudella prosentilla! Tämä ei ole vain keksimäämme mainosta, vaan tämä mainitaan myös liikenneturva.fi –sivulla: ”Rengaspaineilla on huomattavaa merkitystä turvallisuuden, taloudellisuuden ja ympäristön kannalta. Michelinin selvityksen mukaan joka viides suomalainen ajaa vähintään 0,5 baria vajaapaineisilla renkailla. Vajaapaineisilla renkailla ajettaessa auton hallinta ääritilanteissa vaikeutuu, ohjauksen puoltaminen lisääntyy ja rengas saattaa rikkoutua, polttoaineenkulutus kasvaa 3–6 prosenttia ja renkaan elinikä lyhenee 25–50 prosenttia.” Ei kannata muuten luottaa bensa-asemilla oleviin rengaspainemittareihin. Ne ovat usein huonossa kunnossa, hankalassa paikassa tai niitä ei ole ollenkaan. Tästä syystä säännölliset itse suoritettavat rengaspaineen mittaukset kannattavat joka suhteessa – asiantuntijat suosittelevat mittausta aina renkaiden vaihdon jälkeen ja jatkossa kerran kuukaudessa!

Näin se toimii

BY10:llä voidaan mitata rengaspaine kätevästi ja luotettavasti. Tulokset näkyvät digitaalisella tarkkuudella nestekidenäytössä. Erityisen käytännöllistä on integroitu taskulamppu, jonka ansiosta venttiilien asennot ja renkaiden kunto on helppo nähdä myös iltaisin ja pimeinä vuodenaikoina, sekä himmeästi valaistuissa autotalleissa. Lisäksi BY10 –mittaria voidaan käyttää moottori- ja polkupyörille. Kaupoista saatava sovitin tekee BY10:stä sopivan useampiin venttiilityyppeihin. Kompaktien mittojensa ansiosta mittarille löytyy paikka tavaratilasta tai hanskikaslokerosta, ollen näin aina valmiina.

Riittävällä rengaspaineella turvallisesti syksyn ja talven läpi!

Turvallisuuden vuoksi sinun tulisi aina renkaiden vaihdon jälkeen ja säännöllisesti kerran kuukaudessa mitata ajoneuvosi renkaiden ilmanpaine: rengaspainemittarilla BY10 vain hintaan 9,98 € mukaanlukien ALV – nyt Trotecin verkkokaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*