Mittaa uima-altaan ja pihalammikon pH-arvo luotettavasti laadukkaalla Trotec-mittarilla

Eikö ajanvietto kodin oman uima-altaan tai puutarhalammikon äärellä kuulukin niihin pieniin arjen iloihin, joista näinä aikoina on vielä mahdollista nauttia? Jotta voit nauttia siellä ajastasi jatkossakin ongelmitta, sinun on syytä tarkastaa veden pH-arvo säännöllisesti kompaktin BW10 -mittarin avulla. Tämä on tärkeää, sillä vesi ei saa olla liian hapanta tai emäksistä. Tämä koskee etenkin uima-allasta, johon on lisättävä säännöllisesti desinfiointiaineita, kuten klooria ja bromia. pH-arvo voi kuitenkin muuttua sateen tai vesijohtoveden lisäämisen vuoksi toisinaan myös luonnonlammissa, joihin ei yleensä tarvitse lisätä kemikaaleja.

Ihannetapauksessa niin lammikon kuin uima-altaankin veden pH-arvon tulisi olla noin 7 (neutraali) ja pysyä myös pitkäaikaisesti mahdollisimman muuttumattomana. Tämä on tärkeää, sillä uima-altaan veden muuttuminen liian happamaksi tai emäksiseksi voi aiheuttaa silmien polttelua ja kutinaa. Vältä tällaiset reaktiot uima-altaassa oleskelun seurauksena niin itselläsi kuin läheisilläsikin tarkastamalla säännöllisesti BW10-mittarin avulla, että pH-arvo on pysynyt sopivalla tasolla.

Voimakkaasti vaihteleva pH-arvo vaikuttaa myös haitallisesti uima-altaassa käytettyjen materiaalien kestävyyteen, sillä materiaaleissa ilmenee tämän seurauksena korroosiota, hajoamista ja haurastumista. Lisäksi pH-arvon vaihtelu vaikuttaa lisättyjen desinfiointiaineiden tehoon. Tämä pätee myös luonnonlammista, jotka yleensä ovat luonnollisessa tasapainotilassa, eivätkä tällöin tarvitse kemiallisia apuaineita. pH-arvo voi kuitenkin siirtyä happamalle (pH < 7) tai emäksiselle (pH > 7) alueelle sateen ja vesijohtoveden lisäämisen seurauksena.

pH-mittari BW10 – pH-arvon määrittämiseen yksinkertaisesti ja tarkasti

pH-mittari BW10 mahdollistaa pH-arvon määrittämisen nopeasti ja tarkasti arvoalueella pH 0–pH 14. Tämä on mahdollista automaattisen lämpötilan kompensoinnin ja lämpötila-alueella 0–50 °C tapahtuvan automaattisen kalibroinnin ansiosta. Mittari näyttää määrittämänsä pH-arvon kahden desimaalin tarkkuudella yhdessä veden lämpötilan kanssa kaksirivisessä näytössä. Et siten tarvitse erillistä lämpömittaria. Laitteelle on suoritettu jo tehtaalla 3-pistekalibrointi, joka on helppo uusia tarvittaessa myös myöhemmin mukana toimitetun pH-puskuriliuossarjan avulla.

Käytännön tarpeisiin suunniteltu pH-mittari BW10 on varustettu helposti vaihdettavalla pH-elektrodilla. Irrotettava suojakansi suojaa tällöin elektrodia ja veden lämpötilan anturia vaurioitumiselta. Käyttömukavuutta lisäävän pitotoiminnon (Hold) ansiosta viimeksi määritettyä mittausarvoa ei tarvitse enää merkitä muistiin. Sammutusautomatiikka pienentää lisäksi energiankulutusta ja säästää mukana toimitettuja nappiparistoja (4 kpl).

pH-mittari BW10 – Trotecin merkkilaatua

Trotecin merkkilaatu takaa arvon, turvallisuuden ja käytettävyyden. Tilaa jo tänään mittari BW10 ajankohtaiseen tarjoushintaamme 59,94 € (normaalihinta 93,73 €), sis.. alv:n. – nyt Trotec-verkkokaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*