Miten infrapunalämmittimet oikeastaan toimivat? Ja mitä etuja Trotecin mallisarjat tarjoavat?

Infrapunalämmittimiä on käytetty aina esimerkiksi kylmä kylpyhuoneen aamuiseen lämmittämiseen nopeasti ja edullisesti. Viime vuosien aikana suosiotaan ovat kasvattaneet ennen kaikkea ulos jatketun olohuoneen, terassin elegantit lämmönlähteet. Terasseista, parvekkeista tai omasta puutarhasta voi nimittäin nauttia koko vuoden siitä riippumatta, kuinka kylmää ulkona on. Jos voit ajatella terassille tai parvekkeelle tällaisten houkuttavan ratkaisun, oppaamme tiedot riittävät alkuun pääsyyn.

Vaikka kesä lähestyy päivä päivältä, viileitä iltojakin on riittämiin! Niin viileitä, että mukava oleskelu pihalla tai terassilla ei oikeastaan tule edes kysymykseen. Tai on kääriydyttävä paksuun huopaan. Jokainen päivä harmittaa, jolloin terassia ei voi käyttää tai tarvitaan kompromisseja. Tai terassilla on puoliksi tyhjä.

Modernit infrapunalämmittimet ovat saaneet vankan aseman lämmitysratkaisuja. Esimerkiksi Trotec tarjoaa tunnettua merkkilaatua. Nyt katsomme tarkemmin miten tätä miellyttävää lämpöä kehittyy tai mikä on sille ominaista. Lopuksi tutustumme yhdessä ensiluokkaisten infrapunalämmittimiemme tuotemallistoihin: Niissä on jokaiselle lompakolle, jokaiseen makuun sopiva ja jokaista silmää miellyttävä lämmitin, joten sinäkin löydät varmasti omasi. Luvattu!

Näin infrapunalämmitin toimii

Infrapunalämmittimet vakuuttavat energiatehokkuudellaan Ne muuntava suurimman osan käyttämästään energiasta lämmöksi.

Infrapunasäteitä voi verrata parhaiten kesäisiin auringonsäteisiin. Nekin tuottavat lämpöä suoraan iholla lämmittämättä samalla ympäröivää ilmaa. Trotecin modernit infrapunalämmittimet (IR) toimivat tämän saman periaatteen mukaisesti. Ne eivät lämmitä ympäröivää ilmaa konvektiolla, vaan luovuttavat lämpöä suoraan viereisessä olevien henkilöiden keholle ja esineisiin. Ne varastoivat lämpöä pidempään kuin ilma ja luovuttavat sitä takaisin sekundäärisenä säteilynä. IR-lämmittimen tuottama lämpö vaikuttaa meistä siksi luonnolliselta ja miellyttävältä.

Sen tekee mahdolliseksi sähkömagneettinen infrapunasäteily, joka saa osuessaan kiinteille pinnoille molekyylit värähtelemään ja tuottaa miellyttävät lämmön tunteen. Intensiivinen lämpö on kohdennettua ja sitä tulee heti – se on puhdasta, hajutonta ja äänetöntä sekä allergiaystävällistä, koska se ei nosta lainkaan pölyä. Infrapunalämmittimet muuttavat suuren osan energia suoraksi lämmöksi, joten ne ovat erityisen energiatehokkaita verrattuna erityisesti lämpöpuhaltimeen.

Säteilyä on lyhytaaltoista, keskiaaltoista ja pitkäaaltoista. Terassikäyttöön sopii parhaiten lyhytaaltoinen infrapuna-A-säteily, sillä tuuli ja sade eivät sitä estä. Sellaiset lämmittimet tuottavat lämpöä ja säteilevät sitä heti, kun virta kytketään. Tehokkaat lämmittimet ravintoloille ja yksityiskäyttöön perustuvat käytännössä aina infrapuna-A-säteilyyn.

Energiatehokas, säästeliäs ja kannattava

Kaasu, öljy tai kaukolämpö: kaikki lämmitysmenetelmät vaativat esilämpenemisajan ja aiheuttavat siksi kustannuksia. Vaihtoehtoisten lämmityksen, esimerkiksi puun, hiilen tai pellettien, kustannukset ovat huomattavat ja esilämmitys vaatii aikansa. Infrapunalämmitintä käytät vain, kun tarvitset lämpöä. Ja mikä parasta: Infrapunalämmittimet eivät tarvitse esilämmitystä, joten ympäristö on heti lämmin. Todella kannattavaa! Säästä energiakustannuksia, aikaa ja hermoja käyttämällä energiatehokasta infrapunalämmitintä, kun haluat lämpimän ympäristön nopeasti – terassilla.

Infrapunalämmittimillä eroon pölystä ja CO₂:sta

Mahdollisimman pölytön ilma on erityisen tärkeää allergikoille ja astmaatikoille. Infrapunalämmittimien toiminta ei nosta pölyä ilmaan. Hengitysilmassa on siten vähemmän pölyä. Kaikki terassin käyttäjät hyötyvät, sillä nenän limakalvot eivät kuivu, mikä vähentää flunssatautien vaaraa viileänä vuodenaikana. Infrapunalämmittimet eivät myöskään tuota CO₂:ta. Tavallisten lämmitysten haitalliset päästöt sitä vastoin vahingoittavat ilmastoa ja ympäristöä. Infrapunalämmitin on aktiivista ympäristönsuojelua.

IR-lämmittimet ravintola-alalle – jopa 90 %:n valtion tuki mahdollinen

Trotec tarjoaa luonnollisesti myös ammattikäyttöön tarkoitettuja lämmitysratkaisuja ulkotarjoilutiloihin. Terassi voi olla pieni ja paikkoja vähän, tai kysymyksessä on laaja alue. Hyvä tietää: Osana Überbrückungshilfe IV -tukea yrityksille Saksan liittohallitus tukee infrapunalämmitinten hankintaa. Liikevaihdon vähenemisen perusteella korvataan enintään 90 % hankintakustannuksista kiinteiden kustannusten tukena.

Trotecin infrapunalämmitinsarjat – käytännölliset yleislämmittimetjokaiseen tarpeeseen

IR-S-sarjan infrapunalämmittimien mallit Trotecilta täyttävät kaikki yksilölliset vaatimukset. Valittavana on erilaisia lämpötehoja, erilaisia roiskevesisuojauksia (IP-kotelointiluokka) sekä laitteita, joita voidaan kiinnittää seinälle ja kattoon, mutta myös teleskooppijalustaan – ihanteellisia siirrettäviä laitteitta esimerkiksi ravintoloille.Näin helposti saat lisätietoja IR-S-sarjasta ja muista tehokkaista infrapunalämmitysratkaisuista Trotecilta:

IR-S-sarja: Erityisen monipuolinen ja energiatehokas

Trotec tarjoaa juuri oikean infrapunalämmittimen yksilöllisiin tarpeisiisi – esimerkiksi IR-S-sarjan käytännölliset lämmittämisen yleistaiturit. Valittavana on vaatimuksista riippuen erilaisia lämpötehoja, erilaisia roiskevesisuojauksia (IP-kotelointiluokka) sekä laitteita, jotka voidaan kiinnittää seinälle ja kattoon, mutta myös teleskooppijalustaan – ihanteellisia siirrettäviä laitteitta esimerkiksi puutarhaan, mutta myös ravintoloiden terasseille. Tarjoilualueet, teltat tai hallit – IR-S-sarjan infrapunalämmittimet sopivat kaikkiin ympäristöihin.

IR-sarja: Kynttilänvalotunnelman luova lämmitin

IR-sarjan lämmittimissä käytetään uutta Low Glare -lyhytaaltoteknologiaa. Tämän innovaatio vähentää huomattavasti, jopa 80 %, usein häiritseväksi koettavaa kirkkaanpunaista valoa – 100-prosenttisella lämmitysteholla ja jopa 5000 tunnin käyttöajalla. Huomattavasti vähentynyt valonsäteily vaikuttaa paikan päällä oleviin valaistusjärjestelmiin vain vähäisessä määrin – sen sijaan infrapunalämpö tarjoaa miellyttävän kynttilänvalon tunnelman.

Riippumatta siitä, missä IR-sarjan lämmittimet pääsevät tositoimiin – ne pysyvät tiiviinä. Tämän takaa niiden suojausluokan IP65 mukainen kestävä rakenne: vesi, kosteus tai pöly eivät pääse tunkeutumaan niiden koteloon. Lämmittimet kestävät ongelmitta myös vesisuihkun, tulipa se miltä suunnalta tahansa.

IRD-sarja: Lämpöä ilman valoa

IRD-sarjan mustavalolämmittimet ovat sekä teknisessä mielessä että muotoilunsa osalta infrapunalämmitysteknologian huipentuma, ja ne toimivat täysin ilman näkyvää valoa. Mustavalolämmittimiä suositaan paikoissa, joissa tarvitaan lämpöä, mutta ei haluta valoa. Mustavalolämmittimet ovat huoltovapaita, koska niissä ei ole vaihdettavia valaistusvälineitä.

Yksittäiset mallit, jotka on valmistettu anodisoidusta alumiinista, soveltuvat sekä ravintolatiloihin että yksityisiin ympäristöihin, joissa kaivataan tyylikästä lämmitysratkaisua. Laitteiden muotoilu loistaa ennen kaikkea yksinkertaisella, minimalistisella eleganssillaan. Pitkänomainen muoto on yhtä yksinkertainen kuin nerokaskin, sillä se tekee lämmittimestä erittäin neutraalin, jolloin se voidaan asentaa huomaamattomasti monenlaisiin kattoihin ja seiniin. IRD-sarjan infrapuna-mustavalolämmittimet soveltuvat erinomaisesti tuulelta suojattuihin tiloihin, kuten terasseille, parvekkeille, ravintoloiden ulkotiloihin JA telttoihin, talvipuutarhoihin ja tiloihin, joita käytetään vain ajoittain.

IRS-E-sarja: Liikkuva ja joustava

IRS-E-sarjan infrapunalämmittimet tarjoavat entistäkin paremman liikkuvuuden ja siten joustavat käyttömahdollisuudet. Nämä helposti paikasta toiseen siirrettävät lämmittimet pääsevät oikeuksiinsa kaikkialla, missä lähellä on pistorasia, sillä niissä on kiinteästi asennettu verkkopistoke – ja kuten kaikki infrapunalämmittimet, ne huokuvat miellyttävää lämpöä heti virran kytkemisen jälkeen. Ne seisovat tukevasti omilla jaloillaan tai suuressa jalustassaan ilman porausreikiä ja tulppia, ja toisin kuin kiinteästi asennetut seinälämmittimet, ne voidaan ottaa mukaan minne tahansa.

Tällaisen joustavuuden edut ovat ilmiselvät: Siirrettävät infrapunalämmittimet voidaan sijoittaa tarkasti lähelle pöytiä ja tuoleja, kun tarvitaan mukavaa lisälämpöä. Lisäksi ne lämmittävät myös pöydän alapuolta, mihin seinälämmittimet eivät usein pysty. Kun haluat helposti siirrettävän lisälämmönlähteen, IRS-E-sarjan siirrettävä infrapunalämmitin on paras vaihtoehto.

IRS-sarjan infrapunalämmittimet

IRS-sarjan lämmittimien yhteinen ominaisuus: Kaikki ovat esteettisesti miellyttäviä ja huolellisesti harkittua 360° lämmitysratkaisuja, jotka tuottavat miellyttävää lämpöä sekä kotipuutarhassa että ulkotarjoilutiloissa. Kapea varjostinmalli, lattialla tai jalan varassa käytettä kolmesiipinen infrapunalämmitin tai muut erottuvasti muotoillut lämmittimet tarvitsevat vähän tilaa ja ovat helposti liitettäviä.

Terassille tai puutarhaan – IRS-sarjan lämmittimet sopivat kaikkialle. Ne sopivat joustavasti käyttöympäristöön, sillä joissakin niistä portaattomasti säädettävä teleskooppivarsi. Ne kaikki ovat vähintään roiskevedeltä suojattuja – kotelointiluokka IP34 –, joten ne tuottavat sinulle ja vieraillesi varmaa mukavaa lämpöä myös koleina päivinä.

Infrapunalämmittimet ravintoloille – Trotec-merkkilaatua

Trotecin merkkilaatu takaa arvon, turvallisuuden ja käytettävyyden. Tutustu heti tarkemmin laajaan ravintolakäyttöön tarkoitettujen IR-S- ja IR-sarjan infrapunalämmittimien, IRS-E-sarjan vapaasti seisovien lämmittimien ja IRD-sarjan mustavalolämmittimien valikoimaamme ja hyödynnä tämänhetkiset erikoistarjouksemme – nyt Trotec-kaupasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*