Merkkiaine uraniini tarjouksessa

tro_blog_uranin_banner

Kun tutkitaan maanalaisia vesivirtauksia tai suoritetaan tiiviystarkastuksia rakennusten seinissä, käytetään fluorisoivaa, eli itsevalaisevaa ainetta. Uraniinia on käytetty jo lähes sadan vuoden ajan tähän tarkoitukseen.

Puhdas uraniini-jauhe tai sen tiiviste tekee vedestä tummanpunaisen. Se ei fluoresoidu. Vasta kun jauhetta laimennetaan lisää, värjää uraniini veden itsevalaisevan keltavihreäksi tai vihreäksi. UV-säteily korostaa vaikutusta vielä lisää. Jo todella pienellä määrällä uraniinia on veteen liuotettuna valtava värjäysvoima. Alle 1 g uraniinia riittää värjäämään 1000 l:n vesimäärän fluoresoivan vihreäksi. Arviolta 500 g:lla uraniinia saadaan värjättyä voimakkaasti noin 4000 m2 merenpintaa.

Siitä saakka, kun 100 vuotta sitten keksittiin uraniinin värjäävä vaikutus, sitä on käytetty merkkiaineena maanalaisten virtausten tutkimisessa. Lisäksi se soveltuu erinomaisesti vuotavien viemärijohtojen ja tasakattojen, kosteiden kellarien jne. vuotokohtien paljastukseen tai seinien, putkien ja polttonestesäiliöiden tiiviyden tarkastamiseen. Uraniini ei yleensä jätä jälkiä kivien pintaan, joten se sopii hyvin maanalaisten vesivirtausten tutkimiseen. Uraniini hajoaa päivänvalossa muutaman päivän sisällä, joten sitä voi käyttää myös tiiviystarkistuksiin rakennusten seinissä.

Löydä virtaussuunnat ja vuotokohdat

Tilaa 100 g uraniinijauhetta hintaan 24,95 €  (ovh 31 €) – Trotecin verkkokaupasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*