Kunnon apua hätätilanteessa

tro_blog_brandschutzübung_banner

Palomiesten tärkein tehtävä on pelastaa ihmishenkiä ja sammuttaa tulipaloja. Tulipalon sattuessa palomiesten tulee tietää tarkalleen mitä tehdä, jotta he osaavat suojella itseään ja muita.

Ensimmäisenä tehtävänä on evakuoida ihmiset palavasta rakennuksesta. Sen vuoksi sieltä etsitään ensin ihmiset ennen sammutustyön alkamista. Palomiehet harjoittelevat säännöllisesti osatakseen liikkua oikein tositilanteessa ja sakeassa savussa. Jotta tilanne olisi mahdollisen todentuntuinen, käytetään harjoituksissa apuna sumukonetta. Trotecin sumusavusimulaattori FS200 tuottaa sankkaa, mutta vaaratonta savua muutamassa minuutissa.

Kunnon apua hätätilanteessa

Ikkunoista tulee sakeaa savua ja ihmiset sisällä huutavat apua. He ovat loukussa liekkien keskellä eivätkä pääse ulos ilman apua. Nyt jokainen sekunti on tärkeä, sillä ihmisen hengittäessä savua hän menettää tajuntansa nopeasti ja saattaa kuolla savumyrkytykseen. Tällaisia tilanteita palokuntalaiset harjoittelevat säännöllisesti. Tärkein tehtävä ei ole palon sammuttaminen, vaan ihmisten pelastaminen.
Sakeassa savussa palomiesten tulee löytää ihmiset ja palopesäke voidakseen sammuttaa palon mahdollisimman nopeasti. Näkyvyys ei ole hyvä happinaamarin takana, ja on kiire.

Tällaista tilannetta tulee harjoitella jatkuvasti mahdollisimman realistisesti. Avustajat näyttelevät loukkaantuneita uhreja, ja rakennus valmistellaan mahdollisimman aidontuntuista tulipaloa varten. Tähän tarkoitukseen käytetään sumukonetta, joka tuottaa koko rakennukseen leviävää sakeaa savua muutamassa minuutissa.

Tehokas apuri

Harjoitusten aikana palomiehet huomaavat, kuinka huono näkyvyys on ja miten vaikea on suunnistaa eteenpäin ja löytää mahdollisia uhreja. Trotecin sumusavusimulaattori FS200 tuottaa rakennukseen savua jatkuvasti ja varmasti. Myös harjoitusten jälkeen savua tulee olla jäljellä riittävästi, jotta päästään harjoittelemaan myös ammattimaista tuuletusta suurten puhaltimien avulla.

Koska aika on rahaa, on päästävä suoraan asiaan ilman hankalia ja kalliita esivalmisteluja.

Helppokäyttöinen FS200

Sumusavusimulaattori FS200 on pieni ja kevyt, joten yhden henkilön on helppo siirtää sitä paikasta toiseen. Paikan päällä avataan pidike, johon nestekansiteri asetetaan. Laitteessa on voimakas turbiinipuhallin ja portaattomasti säädettävä nestepumppu, joita voi säätää toisistaan riippumatta. Sumuntuotannon voi siten säätää yksilöllisesti tilojen mukaan. Turbiinin, lämmityksen ja pumpun yhdistelmä pitää huolen siitä, että laite tuottaa jatkuvasti tasaista, sakeaa sumua. Näin palokunta on varustautunut paloharjoituksiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*