Koronavirukset ’leijuvat’ ilmassa: Näin vähennät infektioriskiä kampaamossasi – ammattilaisten ilmankostutuksella

Parturina tai kampaajana olet viime aikoina varmaan juossut kuin olympiavalmennettava kassapöydän ja odotustilan, pesualtaan ja tuolin väliä edestakaisin. Vaikka oletkin noudattamaan tiukkoja hygieniasääntöjä, sinun on vastuullisena yrittäjänä kiinnitettävä erityinen huomio koronavirusriskiin: Sinunkin kampaamossasi piilee tunnetun pisaratartunnan lisäksi erityisen suuri infektioriski – niin kutsuttu ’aerosoli’. Professor Dr. Roland Netzillä Berliinin yliopiston teoreettisen fysiikan laitoksesta on selitys tälle ilmiölle – ja myös ratkaisu …

Kun hengitämme, puhumme tai aivastamme, levitämme paitsi suuria pisaroita eräänlaisena ’tihkusateena’, myös paljon enemmän todella pieniä aerosoleja. Tätä hienoa, viruspitoista pisarasumua vapautuu jo normaalisti hengitettäessä ja puhuttaessa, ja se leijuu tartuttavana pilvenä erittäin pitkään ilmassa.  Suuret, painavat pisarat laskeutuvat maahan jo noin 1,5 metrin päässä – tästä turvavälisääntö 1,5 metriä –, tartuntoja aiheuttavat ja vain millimetrin tuhannesosan kokoiset aerosolit pysyvät ilmassa ”todellakin useita tunteja”.

Tunnettu biofyysikko Netz selittää asiaa syvemmin, sillä hän on tutkinut intensiivisesti näiden ulos hengitettyjen pienten infektoivien hiukkasten elinkaarta jo pitkään. Hänen tietojensa mukaan pienten ja pienimpien pisaroiden sisältämä vesi haihtuu, jolloin pisarat pienenevät vielä enemmän ja voivat siksi leijua ilmassa merkittävästi kauemmin. Professori Netz suosittelee siksi loogisen yksinkertaista ratkaisua – hän neuvoo käyttämään ammattilaisten ilmankostutusta. Silloin pisarat eivät kutistu niin nopeasti ja laskeutuvat raskaampina pisaroina maahan – aerosoli-infektio muuttuu tavallaan ’harmittomammaksi’ pisarainfektioksi.

Käytä vastuullisena kampaamon omistajana tehokasta ilmankostutinta

Aerosoli-infektiot ovat tästä syystä huomattavasti kiusallisempia – näkymättömiä tartuntoja aiheuttavia hiukkasta, jota leijuvat pitkään ilmassa ja joita hengitetään sisään mahdollisesti vasta tuntien kuluttua. Berliiniläisen fyysikon Roland Netzin tietojen mukaan partikkelien sisältämä vesi haihtuu, jolloin partikkelit pienenevät ja voivat siksi leijua vielä kauemmin ilmassa. Netz sanoo siksi suljettuja tiloja ajatellen: ”Suhteellinen ilmankosteus on tärkeä.” Se ei saa laskea liian pieneksi, koska silloin pisarat eivät voi kutistua niin nopeasti. Raskaammat pisarat laskeutuvat sitä paitsi pikemmin maahan – toisin sanoen suurempi kosteus tekee viruksista nopeammin harmittomia ja vähentää infektioriskiä.

Professori Netzillä on toinenkin argumentti tehokkaan ilman kostutuksen puolesta: ”Limakalvot kuivuvat muuten myös ja alitustuvat viruksille.” Tätä tukee myös tieteellisistä tutkimuksista saatu tieto: Tiedämme, että sisäilman suhteellisen kosteuden pitäminen 40 – 60 %:ssa rajoittaa osaltaan koronaviruksen leviämistä ja säilymistä rakennuksissa.

Tehokas ilman kostutus vähentää infektio- ja tartuntavaaraa

Asiantuntijalääkäritkin ovat korostaneet jo pitkään, että pystymme vähentämään tartuntariskiä nostamalla rakennusten ilmankosteutta. Nostamalla ilmankosteuden aktiivisesti kostuttamalla noin 50 %:iin voimme vähentää tartuntariskiä – ja juuri siksi ilmankostuttimen ja ilmanjäähdyttimet ovat niin tärkeitä. Hygrostaattiohjatut ilmankostuttimet, esimerkiksi B-E- ja B-sarja Trotecilta, säätävät ilmankosteuden optimaalisesti ja puhdistavat sisäilman. PAE-sarjan ilmanjäähdyttimet kosteuttavat ilmaa, ja haihtuva vesi tuo viileyttä nyt kesällä.

B-E-sarjan ultraääni-ilmankostutin

Jos arvostat aitoa laatua, monikäyttöisyyttä ja yksilöllisyyttä, Trotecin B-E-sarja on ensiluokkainen ratkaisu. Valittavissa on kolme eri mallia B 1 E, B 5 E, B 6 E, joiden sumutustehot ovat erilaiset. Teho vaihtelee 4,8 litrasta 7,2 litraan päivässä. Mallista riippuen ultraääni-ilmankostuttimet soveltuvat ihanteellisesti tiloihin, joiden koko on 20–30 m². Sarjan kaikkien kolmen laitteen moderni muotoilu on helppo yhdistää sisustukseen kuin sisustukseen. Lisäksi voit valita eri toimintatiloja. Irrotettava tuoksuöljydiffuusori, integroitu vauvatila, moderni kosketusnäyttö tai esimerkiksi vapaasti ohjelmoitava ajastintoiminto – Trotecin B-E-sarjan ultraääni-ilmankostuttimet täyttävät kaikki toiveet.

B-sarjan haihduttava ilmankostutin

Tämän sarjan mallien lukuisat edut luovat miellyttävän huoneilmaston ja helpottavat hengittämistä. Eri mallien optimaalinen hinta-laatusuhde, tyylikäs muotoilu ja monipuoliset toiminnot suojaavat terveyden ja sisustuksen optimoimalla kosteuden. Kaikki sarjan mallit, esimerkiksi B 24 E / B 25 E tai B 400, ovat lisäksi hygrostaattiohjattuja. Suorituskyky vaihtelee mallista riippuen 0,6 litrasta 60 litraan tunnissa. Ilmankostuttimia voidaan osittain käyttää jopa 420 m²:n tiloissa. Täällä joustavuus on valttia. Monien yksilöllisten ominaisuuksien ja toimintojen lisäksi B 500 -mallissa on erityinen radio-ohjaus. Parempaa käyttömukavuutta on vaikea kuvitellakaan.

Viilentävä vihje kesähelteiden edellä – PAE-sarjan ilmanjäähdytin.

Viilentäminen ilmanjäähdyttimillä on täysin luonnollinen ja lisäksi kustannuksiltaan edullinen menetelmä, koska jäähdytysprosessi ei tarvitse ulkoista energiaa. Trotecin PAE-sarjan liikuteltavat ilmanjäähdyttimet ovat erityisen älykäs ja energiatehokas ratkaisu pienten – keskikokoisten tilojen temperointiin. Yleensä 3-in-1 -tyyppiset PAE-sarjan ilmajäähdyttimet pitävät huoneilmaston erinomaisena jäähdyttämällä ilmaa, tuulettamalla ja kostuttamalla ilmaa. Moniosaajien kotelointi on modernisti muotoiltu, joten laitteet sopivat erinomaisesti moderneihin ja perinteisiin ravintola- ja baaritiloihin, mutta myös asuin- ja toimistotiloihin. Trotecin laitteiden erilaiset varustevaihtoehdot ja erittäin monipuoliset toiminnot täyttävät optimaalisesti lähes kaikki jäähdytystarpeet.

Ammattimaista ilman kostutusta – Trotecin merkkilaatua

Osta tai vuokraa – meillä on juuri oikea ilmankostutin ja/ilmanjäähdytin kuntosaliisi. Meiltä löydät varmasti myös omiin tarpeisiin sopivan laitteen. Vakuutu itse ja hyödy johtavan tarjoajan lyömättömästä hinta-laatusuhteesta:

– nyt Trotec-kaupasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*