Autotarvikkeet ja työkalut Trotecilta – varmista onnistunut kauden alku – Osa 2: Akun huolto ylläpitoakkulaturilla

Oldtimerien, youngtimerien ja cabrioiden omistajalla on periaatteessa vain kaksi vuodeaikaa – mutta aina riittävästi tekemistä. Kevät ja kesä ovat tietenkin parasta aikaa, cabrion kuljettajien ja oldtimer-ystävien huippukausi. Kun aurinko paistaa ja lämpötilat ovat miellyttäviä, lähdetään ajelulle ja kokoontumisiin. Kostean ja kolean syksyn/talven aikana, kun sää on huono ja lämpötilan kylmiä, rakas ajoneuvo saa osakseen erityistä huomioita ja hoitoa. Silloin on optimaalinen tarvittaville ajoneuvon korjauksille tai hoitotöille.

Autotallissa tarvitaan oikeita varusteita, jotta ajonautinto on täydellinen heti kauden alkaessa keväällä, ajoneuvo käynnistyy varmasti talvitauon jälkeen ja maali kiiltää auringossa.

Auton rakastajat löytävät Trotecilta kaiken, mikä saa autoilijan sydämen sykkimään nopeammin:

Esittelemme blogisarjassamme ”Autotarvikkeita kauden täydelliseen aloitukseen” kestäviä, pitkäikäisiä ja monikäyttöisiä Trotec-työkaluja – hinnaltaan edullinen vastaus kaikkiin ajon huollon, hoidon ja korjauksen tarpeisiin.

Osa 2: Akun huolto

Jos ajat cabriolla tai autosi on osan vuotta poistettuna tieliikennekäytöstä, odotat kevään alkua kuumeisesti, mutta tunnet myös tilanteen. Nautit ensimmäisestä liikkeelle lähdöstä pitkän talvitauon jälkeen, mutta virta-avainta kääntäessä ei ”inahdustakaan”. Akku on tyhjä. Tai virta ei riitä moottorin käynnistämiseen.

Vaikka käyttäisit autoa säännöllisesti, se ei jonain päivänä käynnisty, mikäli akkua ei huolleta riittävästi.

Yleisin avuntarpeen syy 2022: Käynnistysakkuongelmat

Olisitko tiennyt? Saksalaisen ADAC:n tilastojen mukaan vialliset tai heikot käynnistysakut ovat edelleen avuntarpeen yleisin syy. Viime vuonna yli 42 prosenttia tiepartioiden avustustehtävistä koski ajoneuvojen akkuongelmia.

Miksi? Kylmä talvi rasittaa akkuja erityisen paljon. Jatkuvasti kylmät lämpötilat pienentävät voimaa ja itsepurkautuminen tehoa. Tämän aiheuttavat akun kemialliset reaktiot myös, kun akkua ei käytetä. Edes akun kaapelien irrottaminen ei estä akun tehon alenemista talviaikana.

Vältä käynnistysongelmat ja muut viallisista akuista seuraavat ongelmat huoltamalla akkua hyvin ja Trotec-akkulatureilla.

Auton akkujen täysi teho ja pidempi käyttöikä: PBCS-sarjan akkulaturit

PBCS-sarjan akkulaturit ja niiden ylläpitotoiminnon älykäs mikroprosessoritekniikka suojaavat auton akun itsepurkautumiselta ja varmistavat aina, että virtavarastosta saa täyden tehon. Kaikki Trotecin PBCS-sarjan akkulaturit valvovat täysin automaattisesti akun lataustilaa ja pitävät sen optimaalisena säätämällä latausvirtaa ja käyttämällä useita lataussyklejä.

Akkulaturi auton akun kaikkien ongelmien varalta:

  • estä käynnistysongelmat
  • syöttää tyhjiin akkuihin nopeasti uutta energiaa
  • pidentää akun käyttöikää järkevällä hoidolla
  • herättää vialliset akun uudelleen henkiin

Trotecin kaikkien PBCS-laturien varusteisiin ja toimintoihin kuuluu:

  • Kuusi lataustapaa: vakiolataus, ylläpitolataus, talvilataus

AGM-lataus, kunnostuslataus, syöttölataus

  • moniportainen latauksen etenemisen näyttö
  • optinen varoitus, jos liittimien napaisuus on väärä (sis. virheelliseltä napaisuudelta suojaavan toiminnon)
  • kätevä ripustuslenkki seinäkiinnitykseen
  • täysin eristetyt liittimet

Joka käyttöön sopiva malli

Trotecin PBSC-akkulatureita on saatavana erilaisina malleina 4 Ah–180 Ah kokoisille akuille.

Jatkuva teho vähällä rahalla

Hinnat ovat 19,95 €–49,95 €, ja jopa tehokkain PBCS-sarjan akkulaturi on edullisempi kuin ADAC:n vuosijäsenmaksu. Tänään tilattu on huomenna jo matkalla – optimaalinen aloitus ja ongelmaton kausi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*