Aika pyörien vaihdolle – ja rengaspainemittarille BY10

by10

”Pääsiäisestä lokakuuhun ajetaan kesärenkailla!” Tämä sääntö pätee aina, sillä kesällä käytettäessä talvirenkaat kuluvat– koska ne valmistetaan pehmeästä kumiseoksesta – korkeissa lämpötiloissa nopeammin, kuluttavat enemmän polttoainetta ja pidentävät jarrutusmatkaa. Muista: Tarkasta renkaiden paine vaihdon jälkeen: tiedot ovat yleensä tankin kannen sisäpuolella – tarkka rengaspainemittari BY10 meiltä!

Pyörien vaihtaminen itse on luonnollisesti edullisin vaihtoehto. Jotta likaantumisesta ei olisi haittaa, auto kannattaa ajaa ensin pesulinjan läpi. Kun pyörät on asennettu, oikea paine on syytä tarkastaa joka tapauksessa luotettavalla rengaspainemittarilla, kuten Trotecin BY10. Tiedot ovat yleensä tankin kannessa, usein myös kuljettajan oviaukossa ja aina omistajan käsikirjassa. Pidä mielessä auton viideskin pyörä: tavarasäiliöön sijoitetusta varapyörästä on hyötyä vain täytettynä.

Ilmanpaineen säännöllinen tarkastaminen on siksi velvollisuus.

Rengaspaineita tarkastettaessa ei kannata luottaa huoltamoiden rengaspainemittareihin, sillä ne ovat usein surkeassa kunnossa tai puuttuvat kokonaan. Asiantuntijan suosittelevat rengaspaineen mittaamista itse jokaisen pyörän vaihdon jälkeen sekä säännöllisesti kerran kuukaudessa – kolmesta hyvästä syystä: Liian pieni rengaspaine …

  • pidentää jarrutusmatkaa selvästi. Etupyörän vain 0,5 baaria liian pieni paine pidentää jarrutusmatkaa useita metrejä. Jos 1,0 baaria puuttuu, jarrutusmatka pitenee märällä ajoradalla jopa kymmenen prosenttia, kuten ADAC on koeajoilla todistanut.
  • johtaa auton ajautumiseen kaarteessa ulos ajoradalta. Kun paine on vain 0,5 baaria liian pieni, erityisen kuormittunut ulkokaarteen puoleinen etupyörä siirtää vain 80 % voimista verrattuna oikein täytettyyn renkaaseen, ja 1,0 baaria liian pieni paine saa arvon laskemaan alle 70 %:iin.
  • lisää vierintävastusta ja siten polttoaineen kulutusta: 0,2 baaria liian pieni paine lisää kulutusta 1 %, 0,6 baarin vajaus jo 4 %.

Näin se käy

Mittaa nopeasti ja luotettavasti BY10:llä digitaalisen tarkasti renkaiden paineet ja lue arvot LCD-näytöstä. Mittariin on integroitu taskulamppu, joten venttiilien asennon näkee myös pimeässä tai autotallin hämärässä valossa nopeasti ja helposti, ja samalla voi tarkastaa renkaan kulutuspinnan ja kunnon. BY10 sopii luonnollisesti myös moottori- ja polkupyörille, ja kaupoista saa sovittimen, joten mittari voidaan liittää moniin muihin renkaiden venttiilityyppeihin.Kompakti mittauslaite mahtuu tavaratilaan – joten se on heti käsillä.

Tarkastaa rengaspaineen luotettavasti – BY10

Oikea ilmanpaine on turvallisen autoilun A ja O. Tilaa rengaspainemittari BY10 jo tänään edulliseen tarjoushintaamme normaalisti 10,40 €, nyt vain 7,95 € sis. alv – nyt Trotec-liikkeestä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*