Trotecin BG-sarjan kaasuntunnistimet varoittavat sekä vaarallisista hiilimonoksidipitoisuuksista että vuodoista – jälleen saatavana

Kun hiilipitoiset aineet, esimerkiksi kivihiili, bensiini tai kaasu, palavat epätäydellisesti, ilmaan vapautuu hajutonta ja mautonta hiilimonoksidia (häkää). Jo muutama henkäys erittäin myrkyllistä kaasua voi johtaa kuolemaan. Helposti syttyvien kaasujen, esimerkiksi maakaasun ja metaanin, etaanin ja propaanin käsittely on yhtä vaarallista. Ovatko retkikaasupullot, kaasuputket ja kotona tai veneessä säilytettävät nestekaasusäiliöt varmasti tiiviitä? Hyviä perusteita Trotecin kompakteille ja luotettaville kaasuntunnistimille, joita on viimein jälleen saatavana.

Heti jälleen saatavana olevat kaasuntunnistimet ovat vaativaan käyttöön tarkoitettuja hiilimonoksidin mittalaitteita BG20. Erityisesti nopeaan ja luotettavaan CO-pitoisuuksien mittaamiseen tarkoitettu mittalaite sisältää 10 viimeisen mittausarvon muistin. Mittalaitteet BG30 ja BGG40 tunnistavat luotettavasti myös palavia kaasuja, esimerkiksi maakaasun, metaanin, etaanin, propaanin, butaanin, heksaanin, etyleenin, asetaldehydin, formaldehydin, toluolin, P-ksyleenin, asetonin, alkoholin, bensolin, ammoniakin, höyryn, hiilimonoksidin, bensiinin ja rikkivedyn. Täydellinen retkikaasupullojen ja nestekaasusäiliöiden sekä kaasuputkien ja -laitteiden tiiviyden säännölliseen testaamiseen. Laitteen taipuisat sondit mahdollistavat vuotavan kohteen etsimisen ja tunnistamisen myös vaikeapääsyissä ja ahtaissa tiloissa.

Kaikki edut lyhyesti:

  • hiilimonoksidin mittalaite BG20

mittaa luotettavasti CO-arvoja 0 – 1000 ppm. Arvot ± 10 ppm:ään asti ovat hyvin luettavissa suuresta taustavalaistusta näytöstä. Kymmenen viimeistä mitta-arvoa voidaan lisäksi tallentaa suoraan BG20:n muistiin. Kun lukema on ylittää 35 ppm, laite hälyttää automaattisesti äänimerkillä, jonka väli lyhenee pitoisuuden kasvaessa, kunnes se soi jatkuvasti pitoisuuden saavuttaessa 200 ppm. Hälytysraja-arvo voidaan säätää yksilöllisesti mittauksen mukaan.

  • Kaasuntunnistin BG30

ilmaisee vuotavan kaasun pitoisuuden ja alkuperän voimistuvalla äänimerkillä, jonka taajuus nousee samalla. Portaaton herkkyydensäädin mahdollistaa yksilöllisen kalibroinnin. Häiriöäänet voidaan välttää liittämällä laitteeseen ulkoiset kuulokkeet. LEL-raja-arvo on 10 %, joten BG30 on paljon herkempi kuin monien normien tai määräysten vaatima aritmeettisesti laskettu hälytyskynnys LEL on alempi räjähdysraja-arvo. Sillä määritellään ilmassa olevan kaasun vähimmäispitoisuus, joka voi johtaa räjähdykseen. Mittalaitteessa on taipuisa 40 cm pitkä sondi vaikeiden paikkojen tutkimiseen.

  • Kaasuntunnistin BG40

herkkyys on < 10 ppm, joten laite varoittaa jo pienimmistäkin kaasupitoisuuksista näkyvästi, kuuluvasti ja värisemällä Vuotavan kaasun intensiteetti ja alkuperä ilmaistaan voimistuvalla äänimerkillä, jonka taajuus nousee samalla. Laite havaitsee myös 40 cm:n mittaisella joustavalla sondilla, ja mitatut ppm-arvot voidaan lukea taustavalaistusta LCD-näytöstä nopeasti ja helposti myös huonoissa valaistusolosuhteissa. Mittalaite näyttää näytössä alemman räjähdysraja-arvon %:eina: niin kutsuttu Lower Explosion Limit – lyhennettynä LEL – on ilmassa olevan kaasun vähimmäispitoisuus, joka voi johtaa räjähdykseen. Laitteessa on lisäksi kätevä jalustakierre.

BG-sarjan kaasuntunnistimet – merkkilaatua Trotecilta!

Trotecin merkkilaatu takaa arvon, turvallisuuden ja käytettävyyden. Tilaa valitsemasi BG-sarjan kaasuntunnistin ajankohtaiseen tarjoushintaamme jo nytz:

sis. alv.. – nyt Trotec-kaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*