Silmät auki ilmankuivainta hankittaessa! (5/9) Kaikki ilmankuivaimena tarjottavat laitteet eivät poista kosteutta riittävän tehokkaasti

Tulvia, täyttyneitä kellareita, vettä autotallissa: Rajuilmakatastrofi on aiheuttanut pahoja myrsky- ja vesivahinkoja suuressa osassa Eurooppaa. Rajuilman jälkeen on vahinkojen korjaamisen vuoro. Uppopumput, lämmittimet ja erityisesti ilmankuivaimet viedään käsistä rautakaupoissa ja verkkomyynnissä. Tehokkaan kompressoritekniikan sisältävien ilmankuivainten suuri kysyntä on tuonut ”vanavedessään” myös lukuisia petollisia tarjouksia. Hätä keinot keksii! Jos homeen torjuntaan sopiva kuivain puuttuu valikoimasta, tilalle tarjotaan sopimattomia laitteita ihmeaseeksi suurta ilmankosteutta vastaan.

Jos lukee maallikkona joidenkin Peltier-ilmankuivainten (kutsutaan myös puolijohde-, sähkö- tai mini-ilmankuivaimeksi) mainostekstejä, saa nopeasti käsityksen, että kysymyksessä ovat todelliset ihmelaitteet, jotka tekevät kompressorilaitteet tarpeettomiksi monissa kohteissa. Totuus paljastuu kuitenkin nopeasti, kun kostea kellari ei kuivu viikkojen jälkeen ja home kukoistaa Peltier-ilmankuivaimesta huolimatta.

Tässä neuvontasarjassa haluamme kumota Peltieriä ylistävien myyjien virheellisiä väitteitä oikeilla faktoilla, jotta voit hankkia objektiivisia tietoja ennen investointia ja vältät tarpeettomat väärät hankinnat.

Myytti 5: ”Pieniin tiloihin riittää myös puolijohdeilmankuivain välttämään esimerkiksi homekasvustoa”

Suhteellinen ilmankosteuden pitäisi olla noin 50 % rH, jotta hyvinvointi on varma, mutta homehtumisen vaaraa ei ole. Tämän ilmaston saavuttamiseksi on jo erittäin pienen vain 10 m² tilan ilmasta poistettava parhaimmissakin olosuhteissa – uusi rakennus, hyvä eristys – yli 600 ml vettä päivittäin. Vanhassa rakennuksessa määrä olisi yli 1 000 ml.³

Peltier-ilmankuivain saavuttaa parhaassa tapauksessa ”testiolosuhteissa (30 °C/80 % rH) noin 300 ml päivässä, todellisessa käytännön ympäristössä pikemmin vain 100 ml, siis huomattavasti vähemmän. Kun kosteudenpoistoteho on näin äärimmäisen pieni, puolijohdeilmankuivaimet eivät sovellu lainkaan tällaisiin käyttötarkoituksiin. 

Ei myytti: Peltier-ilmankuivaimet ovat järkeviä tuotteita hyvin rajattuun tarkoitukseen

 Nämä laitteet soveltuvat optimaalisesti ilman kuivaamisen vaate- ja kenkäkaapeissa, ruokakomeroissa tai ikkunattomissa wc-tiloissa. Ei enempään eikä vähempään.

Kun tarvitaan todella kuivaa: kompressoritekniikkaa käyttävä ilmankuivain

Yli 10 m² kokoisten tilojen kuivana pitämiseen ja kuivaukseen vesivahinkojen jälkeen soveltuvat ainoastaan adsorptionilmankuivaimet tai kompressoritekniikkaa käyttävät kondensaatioilmankuivaimet.

TTK-sarjan siirrettävät ilmankuivaimet

TTK-sarjan ammattikäyttöön tarkoitetut ilmankuivaimet

TTK-sarjan rakennusilmakuivaimet

seinälle asennettava VPR+-ilmankuivaimet

DS-sarjan ilmankuivaimet uimahalleihin

Käytä mukavaa online-työkaluamme yksilöllisen kapasiteetin laskentaan.

Voit määritellä helposti jokaisen mahdollisen käyttötarkoituksen ja saat yksilöllisen suosituksen – tarveskenaarion mukaan kompaktista Peltier-ilmankuivaimesta suureen mukavuutta tuovaan ilmankuivaimeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*