Koronavirus: Ilman kostuttaminen 50 %:iin vähentää leviämisriskiä – sairaaloissa ja kotona

Alan lääkärit tietävät kuinka voimme vähentää koronaviruksen leviämisriskiä, kunnes saatavana on rokote. Uusi koronavirus on geneettisesti tunnetun SARS-viruksen kaltainen, mistä johtuen laboratoriot pystyivät myös nopeasti kehittämään testit sen havaitsemiseksi. Tutkimustuloksia SARS-virusten kosteuden ja lämpötilan kestävyydestä voidaan hyödyntää aivan samalla tavoin. Ne antavat meille viitteitä siitä, millä tavoin vaaralliset viruskannat leviävät – ja mitä voimme tehdä asialle.

Asiantuntijat ovat arvioineet tutkimustuloksia siitä, kuinka pitkiä aikoja SARS-koronavirukset selviytyvät elottomilla pinnoilla ja taudinaiheuttajia sisältävinä pisaroina ilmassa. Ja kuinka ollakaan – niistä löytyy selviä yhtäläisyyksiä: ainoastaan matalat lämpötilat ja alhainen ilmankosteus mahdollistavat virusten pitkät selviytymisajat. Tosin virukset selviytyivät pitkään myös keskikorkeissa lämpötiloissa, eli 20–30 °C:ssa – mutta vain, jos ilma oli samalla hyvin kuivaa. Ja erittäin korkeat, yli 30 °C:n, lämpötilat tekevät koronaviruksista inaktiivisia. Tämä merkitsee sitä, että tarjoamme virukselle ihanteelliset ilmasto-olosuhteet rakennuksissamme, joiden lämpötilat ovat 20–24 astetta ja ilmankosteus 20–40 %. Tai ehkäpä emme sittenkään!

Ilmankosteuden nostaminen 50 %:iin vähentää leviämisriskiä

Asiantuntijat korostavat, että pystymme vähentämään tartuntariskiä nostamalla rakennusten ilmankosteutta. Nostamalla ilmankosteuden aktiivisesti kostuttamalla noin 50 %:iin, voimme vähentää tartuntariskiä. Koska lähes kaksi kolmasosaa SARS-tartunnoista tapahtui sairaaloissa, voidaan ylimääräisestä ilman kostutuksesta olettaa olevan erityistä hyötyä juuri näissä ympäristöissä. Ilman kostutusta voidaan kuitenkin hyödyntää myös yksityisessä ja ammatillisessa ympäristössä. Lisäksi kostutettu ilma parantaa hengitysteiden puolustautumiskykyä mahdollistamalla hengitysteiden tehokkaamman puhdistumisen ja parantamalla vastustuskykyä.

Käytä Trotecin ammattimaisia ilmankostuttimia

Trotecin sähköisistä ilmankostuttimista voit valita B-sarjan haihduttavien ilmankostuttimien ja AW-S-sarjan ilmanpesureiden väliltä. Tärkeimmät valintakriteerit oikealle laitteelle ovat huoneen koko ja laitteen kostutuskyky.

Suurille tiloille tarkoitetun levyilmankostuttimen haihdutusteho on suuri ja se on taloudellinen jatkuvassa käytössä. Sen hygrostaattiohjattua ilmankosteuden säätöä täydentää pyörivä haihdutushuopa, joka lisäksi puhdistaa ilmaa. Laitteen käyntiääni on miellyttävän hiljainen ja se kuluttaa vähän energiaa.

Tämän lisäksi tarjoamme kattavan valikoiman erilaisilla toiminnoilla varustettuja ja modernisti muotoiltuja sähköisiä ilmankostuttimia. Kompakteista peruslaitteista malleihin, jotka soveltuvat myös suuriin tiloihin tai joiden avulla voit levittää huoneilmaan miellyttäviä tuoksuja tuoksuöljyä käyttäen. Tarjoamme joka tarpeeseen sopivan haihduttavan ilmankostuttimen.

Helppohoitoinen 3 in 1 -laite ilman kostuttamiseen ja puhdistamiseen. Ilmanpuhdistin puhdistaa ja kostuttaa huoneilman ilman suodatinmattoja. Ilmanpuhdistin sitoo myös esim. siitepölyä, eläinten karvoja, huonepölyä ja integroidulla plasmatoiminnollaan lisäksi epämiellyttäviä hajuja. Vähän huoltoa tarvitseva laite on erittäin helppo avata täyttöä ja puhdistamista varten.

Yhdistelmäanturin ja HEPA-suodattimen 3 in 1 -laite varmistaa aina hyvän huoneilman optimaalisen kosteuden. Laite soveltuu erinomaisesti allergikoille: Ilmapuhdistimen aktivoitava HEPA-suodatin poistaa ilmasta luotettavasti huonepölyn, siitepölyn tai eläinten karvat, mutta myös pienimmät pölyhiukkaset, allergeenit tai homesieni-itiöt.

Vähennä leviämisriskiä – Trotecin innovatiivisten ratkaisujen avulla

Tutustu perusteellisesti etuihin, joita ilmanlaadun hallintalaitteemme sinulle tarjoavat. Ja hyödy lisäksi myös ajankohtaisista tarjoushinnoistamme, sillä saat Trotec-merkkituotteet huippuhintaan:

sis. alv. – nyt Trotec-kaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*