CO₂-ilmanlaadun tiedonkeruulaite BZ30 – tallentaa itsenäisesti pitkäaikaismittauksia hiilidioksidipitoisuuksista, ilman lämpötilasta ja -kosteudesta

Pandemia- ja infektiohälytys kaikissa paikoissa: Miten usein luokkatilat, odotustilat ja kokoustilat tulisi tai täytyy tuuletta? Usein kuullun suosituksen mukaan 20 minuutin välein. Mutta riittääkö se? Onko tuuletus riittämätön, liiallinen vai juuri sopiva? Selvyyttä asiaan antaa CO₂-ilmanlaadun tiedonkeruulaite BZ30 – se varoittaa hälytystoiminollaan, jos ilman CO₂-pitoisuus kohoaa. Näin kouluissa, toimistoissa ja kotitalouksissa saadaan vihje siitä, että tuuletus ei mahdollisesti riitä ja infektioriski kasvaa.

CO₂-pitoisuuden kasvu tiloissa, joissa on suuri määrä ihmisiä, johtaa muun muassa keskittymis- ja unihäiriöihin ja allergisiin reaktioihin. Lisäksi selvästi tai jatkuvasti yli 1000 ppm-arvon kohoavat CO₂-pitoisuudet viittaavat riittämättömään tuuletukseen – ja siten koronavirusinfektioriskin mahdolliseen kasvuun. Tämä ei päde vain ikkunatuuletukseen vaan myös ilmanvaihtolaitteistoihin. BZ30:n avulla valvot sisätilojen ilmanlaatua luotettavasti, koska CO₂-ilmanlaadun tiedonkeruulaite selvittää kulloisenkin hiilidioksidipitoisuuden lisäksi myös sisäilman lämpötilan ja suhteellisen kosteuden. Lisäksi BZ30:ssa on varoitusäänellä varustettu hiilidioksidihälytystoiminto, jonka raja-arvot voidaan asettaa vapaasti. Viimeistään silloin käy käsky: ”Ikkuna auki!!”

Näin se käy

BZ30:n suuri taustavalaistu näyttö ja selkeät mittausarvot mahdollistavat CO₂-arvon, huonelämpötilan, ilmankosteuden, päivämäärän ja kellonajan samanaikaisen näyttämisen. Lisäturvaa tuo havainnollinen symbolinen CO₂-ilmaisinnäyttö,  joka muistuttaa CO₂-liikennevaloa. Se toimii CO₂:n, ilmalämpötilan ja ilmankosteuden minimi- ja maksimiarvotoiminnon rinnalla. Etenkin ilmankosteuden valvonta on erittäin tärkeää. Tiedemiehet painottavat, että 40–60 prosentin suhteellinen kosteus vähentää virusten leviämistä ja niiden tarttumista nenän limakalvojen kautta. Näin aerosolit eivät kutistu niin nopeasti ja laskeutuvat raskaampina pisaroina maahan.

Koska laitteessa on myös suuri muisti, jossa on tilaa 50 000 pitkäaikaismittausarvolle, se sopii ihanteellisesti käytettäväksi työ-, olo- ja lastenhuoneissa, koulutiloissa, lastentarhoissa tai toimisto- ja tuotantoympäristöissä. Tallennusväli on määriteltävissä vapaasti välille 1 sekunti – 12 tuntia. Kerätyt tiedot voidaan siirtää mukavasti nopean USB-yhteyden kautta yhdistettyyn tietokoneeseen, jossa ne voidaan arvioida ja kirjata muistiin mukana toimitetun analyysiohjelmiston avulla.

BZ30 − CO₂-tarkkailulla tuuletussuosituksia

CO₂-pitoisuus 1000 ppm:iin asti ilmaisee normaalioloissa, että ilmanvaihto on hygieenisesti riittävällä tasolla. Jo CO₂-arvon 1500 ppm kohdalla keskittymiskyky kärsii tuntuvasti ja saattaa ilmetä päänsärkyä sekä väsymystä ja jopa uneliaisuutta. Jos arvo on suurempi kuin 1000 ppm, tila tulisi tuulettaa niin, että arvot asettuvat takaisin alueelle 400–500 ppm. Näin CO₂-ilmanlaadun tiedonkeruulaite BZ30  ilmaisee luotettavasti tarvitaanko tuuletusta, milloin pitää tuulettaa ja ennen kaikkea miten pitkään tuuletuksen tulee kestää. CO₂-anturin käyttöönotto ei tarkoita kuitenkaan sitä, että alle 1000 ppm:n CO₂-pitoisuus suojaisi periaatteellisesti SARS-CoV-2-infektiolta. Tämä johtuu siitä, että CO₂-pitoisuus ja viruskuormitus eivät riipu toisistaan.

BZ30 – tärkeä tuuletustarpeen ilmaisin

Sisäilman kohonnut hiilidioksidipitoisuus (CO₂) on varma merkki siitä, että ilman pitäisi vaihtua. Näin pystyt tarvittaessa parantamaan sisäilman laatua tuulettamalla tai käyttämällä tehokkaasti ilmanpuhdistimia, ilmankostuttimia tai ilmankuivaimia.

  • Helpotusta ja tukea
    BZ30:n ansiosta sinun ei tarvitse enää miettiä jatkuvasti, milloin on seuraavan tuuletuksen aika. Voit siis keskittyä paremmin opetukseen tai työhön.
  • Parempi infektiosuoja
    Oikea-aikaisella tuuletuksella estät sisäilman liian suuresta aerosolihiukkasmäärästä johtuvan kuormituksen.
  • Suorituskyky säilyy
    Olet jatkuvasti selvillä sisäilman CO₂-pitoisuudesta, lämpötilasta sekä suhteellisesta ilmankosteudesta ja voit tuulettaa tilan väsymyksen, hengitystieärsytyksen tai allergisten reaktioiden estämiseksi.

CO₂-ilmanlaadun tiedonkeruulaite BZ30 – Trotecin merkkilaatua

Trotecin merkkilaatu takaa arvon, turvallisuuden ja käytettävyyden. Tilaa jo tänään CO₂-ilmanlaadun tiedonkeruulaite BZ30 ajankohtaiseen tarjoushintaan 203,05 €, sis. alv. – nyt Trotec-kaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*