Autotarvikkeet ja työkalut Trotecilta – varmista onnistunut kauden alku – Osa 4: Ehkäise ruostetta autotallissa

Autoharrastajilla sekä oldtimerien, youngtimerien ja cabrioiden omistajalla on periaatteessa vain kaksi vuodeaikaa – mutta aina riittävästi tekemistä. Kevät ja kesä ovat tietenkin parasta aikaa, ajonautinnon  huippukausi. Kun aurinko paistaa ja lämpötilat ovat miellyttäviä, lähdetään ajelulle ja kokoontumisiin. Kostean ja kolean syksyn/talven aikana, kun sää on huono ja lämpötilan kylmiä, rakas ajoneuvo saa osakseen erityistä huomioita ja hoitoa. Silloin on optimaalinen tarvittaville ajoneuvon korjauksille tai hoitotöille.

Autotallissa tarvitaan oikeita varusteita, jotta ajonautinto on täydellinen heti kauden alkaessa keväällä, ajoneuvo käynnistyy varmasti talvitauon jälkeen ja maali kiiltää auringossa.

Auton rakastajat löytävät Trotecilta kaiken, mikä saa autoilijan sydämen sykkimään nopeammin:

Esittelemme blogisarjassamme ”Autotarvikkeita kauden täydelliseen aloitukseen” kestäviä, pitkäikäisiä ja monikäyttöisiä Trotec-työkaluja – hinnaltaan edullinen vastaus kaikkiin ajon huollon, hoidon ja korjauksen tarpeisiin.

Osa 3: Ehkäise ruostetta autotallissa

Uudet autot eivät ruostu? Mitä vielä! Uusien ajoneuvojen ruoste torjuttiin pitkään korin sinkityksellä, alustan suojauksella ja onteloiden tiivistämisellä. Ruosteesta tulee jälleen ongelma, koska valmistajat säästävät ruostesuojauksesta ja ovat siirtyneet esimerkiksi osittaiseen sinkitsemiseen. Ongelma koskee jopa ajoneuvoja, jotka seisovat säältä ja tuulelta suojattuna turvalliseksi otaksutussa autotallissa.

Katsastuksissakin on viime vuosina havaittu enemmän ruosteongelmia uudehkoissa ajoneuvoissa. Ruostevauriot pysyvät usein pitkään piilossa. ”Kun hankalasti suojattavissa näkymättömissä kohteissa on epäsuotuisia materiaalipareja, ja päivittäisessä käytössä niihin tunkeutuu elektrolyyttinä toimivaa kosteutta, seurauksena on sisäosien korroosiota, joka näkyy ulospäin vasta myöhemmin”, saksalaisen GTÜ:n tekninen johtaja selittää Marco Oehler selittää ”Auto Motor und Sport” -lehdessä. Pitkälle edennyt ruoste voi myös heikentää ajoneuvon turvallisuutta: ”Ruoste vaikuttaa auto törmäysturvallisuuteen. Varsinkin, kun kantavat rakenteet ovat syöpyneet”, saksalaisen ADAC:n ajoneuvotekniikan asiantuntija Maximilian Bauer selittää.

Oldtimer-harrrastajat ovat tienneet jo kauan, miksi hyvä ruosteen ehkäiseminen autotallissa on  erittäin tärkeää, jotta klassikkoajoneuvojen arvo säilyy. Useiden vuosikymmenten ikäisiä ajoneuvoja ei yleensä ruostesuojattu tehtaalla. Ajan hammas nakertaa siksi nopeasti ja aggressiivisesti, kun autotallin epäsuotuisa ilmasto vaikuttaa suojaamattomaan peltiin.

Miksi autot ruostuvat säältä suojatussa autotallissa?

Autotallin epäsuotuisia ilmasto on monien ajoneuvojen vaurioiden syynä.

Ilmankosteus on kesällä erittäin suuri. Keskimäärin 95 %:n ilmankosteus ei ole Euroopassa mitenkään harvinaista. Tämä sää tuntuu ihmisistä nihkeältä tai hautovalta, ajoneuvoihin kohdistuu pahempia uhkia. Metallin korroosio alkaa jo, kun suhteellinen kosteus (rH) on noin 55 %. Jokainen ajo sateella tuo ajoneuvon mukana lisää kosteutta autotalliin. Sade ja roiskuva vesi kertyy pyöränkotelon ja moottoritilan vaikeapääsyisiin paikkoihin, ei kuivu, ja korroosio alkaa.

Suuri ilmankosteus on talvellakin ajoneuvon vihollinen numero yksi autotallissa: Kylmä ilma sitoo vähemmän kosteutta kuin lämmin. Kosteus laskeutuu pinnoille – erityisesti kylmille metallipinnoille. Sieltä se kulkeutuu pienimpiin aukkoihin ja kulmiin, mistä seuraa korroosiota.

Kun rakastat autoasi ja haluat pitää sen pitkään, sinun kannattaa huolehtia optimaalisesta ilmastosta autotallissa.

Silloin tarvitaan tekniikkaa, esimerkiksi siirrettäviä ilmankuivaimia, autotallin ilmankuivaimia ja lämpö-kosteusmittareita, joita on saatavana Trotec-verkkokaupassa.

Lämpö-kosteusmittari autotallin ilmaston valvontaan

Autotallin ilmankosteus vaihtelee rakenteen, lämpötilan, käytön ja vuodenajan mukaan. Sinä et huomaa sitä heti, autosi kyllä. Ajantasaisella ilmaston valvonnalla tunnistat uhkaavat vaaran – ennen kuin kalliita vaurioita aiheutuu.

Trotecin digitaaliset ja analogiset lämpö-kosteusmittarit mittaavat jatkuvasti autotallin lämpötilaa ja ilmankosteutta. Liian kostea ilma voi aiheuttaa lukuisia ongelmia, esimerkiksi korroosiota tai hometta.

Lämpö-kosteusmittarilla voit valvoa autotallin ilmankosteutta luotettavasti ja tarkistaa, onko se optimaalisella 40–50 % alueella. Jos ilmaston valvonta paljastaa, että autotallin jatkuvasti liian kostea ilma nakertaa ajoneuvon peltejä, voit ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin.

Autotallin lämpö-kosteusmittarit auttavat välttämään kosteudesta johtuvia vaurioita ja pidentämään ajoneuvojen sekä muiden esineiden kestoikää. Käytännöllisten mittalaitteiden hinnat alkavat 8,95 €:sta Trotec-verkkokaupassa.

Siirrettävät ilmankuivaimet poistavat haitallista kosteutta autotallin ilmasta

Jos autotallin ilmankosteus nousee sateella ajon tai auton konepesun jälkeen selvästi, siirrettävät ilmankuivaimet auttavat vähentämään ilmankosteutta automaattisesti ja siten välttämään kosteudesta aiheutuvia vaurioita, esimerkiksi ruostetta tai homehtumista. Liika kosteus poistetaan ilmasta automaattisesti ja kerätään kondensaattina kondensaattisäiliöön. Monissa laitteissa on lisäksi mahdollisuus johtaa kertynyt kondensaatti letkulla pois.

Autotallin ilmankosteus voidaan pitää lattialle tai seinälle asennettavalla ilmankuivaimelle Trotecilta optimaalisella 40–50 %:n tasolla, mikä estää ajoneuvojen kosteusvauriot, esimerkiksi ruosteen. Autotalliin sopivien ilmankuivainten hinnat alkavat Trotec-verkkokaupassa 24,95 €:sta. Seinälle asennettavat VPR+ -autotallin ilmankuivaimet suojaavat maksimaalisesti ruosteelta, pölyltä, homeelta ja epämiellyttäviltä hajuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*