Aiheuttaako makuuhuoneen liian kuiva ilma uniongelmia? Nämä yhdeksän vihjettä auttavat nukkumaan terveellisemmin

Nukahtamisongelmia illalla, aamulla herätessä tukkoinen nenä tai ärtynyt kurkku. Monet ihmiset kärsivät näistä ongelmista erityisesti talvella. Syynä on usein ilma, joka kuivaa herkkiä nenän limakalvojamme nukkumisen aikana. Silloin kehon tärkeä suojaus esimerkiksi flunssaviruksilta ei toimi. Siksi on varsinkin makuuhuoneessa huolehdittava terveellisestä 40–60 % ilman kosteudesta – ja se onnistuu helposti seuraavilla vihjeillä.

Kaikkien huoneiden ihanteellinen ilman kosteus on 40–60 prosenttia. Kun talvikuukausina lämmitetään paljon, monien huoneiden ilman kosteus laskee 20 tai usein jopa 30 prosenttia ja enemmän. Ennen kosteuden lisäämistä sisäilmaan on kuitenkin kosteuden vähentyminen selvitettävä mittaamalla. Kodin tai toimiston terveellinen ilmasto riippuu ilman kosteudesta ja lämpötilasta, joten ne tulisi mitata samanaikaisesti. Näillä vihjeillä terveellinen ilma makuuhuoneeseen:

Mittaa makuuhuoneen ilman kosteus ja lämpötila

Trotecin lämpö-kosteusmittarilla BZ05 tai sisäilmamonitoreilla BZ01, BZ06 ja BZ07 mittaat tarkasta ilman kosteuden lämpötilat joka huoneessa. Erityisen käytännöllistä: Kompakteissa ja kauniin muotoisissa laitteissa on mallikohtaisesti kalenteritoiminto ja sääasema. Ja mikä parasta: Lämpö-kosteusmittareita ja sisäilmamonitoreita saa alkaen 7,99 €:sta Trotec-kaupasta!

Vähennä makuuhuoneen lämmitystä

Makuuhuoneessa riittää täysin 16–18 celsiusasteen lämpötila – uusi on viileämmissä tiloissa jopa syvempää ja virkistävämpää. Energian säästöä ei pidä kuitenkaan liioitella. Lämmityksen sulkeminen kokonaan pakkaisella ei ole hyvä idea, sillä seinät jäähtyvät ja niin kutsuttuja kylmäsiltoja muodostuu.

Aseta tai ripusta vesikulho patterille

Vesi haihtuu hyvin ja lisää kosteutta huoneeseen, eikä ilma ole enää yhtä kuivaa.

Käytä kuivaustelineitä ja kosteaa pyykkiä

Jos ilma on erityisen kuivaa, voit käyttää kuivaustelinettä ja kosteaa pyykkiä. Silloin on kuitenkin homeen välttämiseksi tuuletettava säännöllisesti.

Käytä pesuhuoneen vesihöyryä

Onko makuuhuone pesuhuoneen vieressä? Jos silloin suihkusta tai kylpyammeesta vapautuva vesihöyry avoimesta ovesta makuuhuoneeseen.

Asenna pienoissuihkulähde tai lemmikkien vesiautomaatti

Pienoissuihkulähteet lisäävät ilman kosteutta ja vesiputoukset, suihkut tai kivet ovat kauniita katsella. Jos taloudessa on kissa, sille voi hankkia juomavesiautomaatin. Tärkeää: Estä bakteerikertymät vaihtamalla vesi säännöllisesti ja puhdistamalla säiliöt.

Huonekasvit ovat luonnollisia liittolaisia

Viherkasvit vapauttavat suuren osan kasteluvedestä takaisin ympäristöön. Sinä hyödyt hankinnasta koko vuoden: Talvella kasvit estävät liian kuivan ilman makuuhuoneessa ja kesällä ne tuovat miellyttävää viileyttä. Erityisen sopivia ovat esimerkiksi sädekaisla, anopinkieli, viirivehka, kultaköynnös, kirjorönsylilja tai aloe vera.

Käytä sumutuspulloja ja suihkuttimia

Kasvit pitävät sumuttamisesta vesihöyryllä ja ilmaan tulee samalla lisää kosteutta.

Sijoita ilmankostuttimeen

Kun haluat olla varma, valitse tehokas ja kustannuksiltaan edullinen ratkaisu. Mieti enne hankkimista, mitkä monista toiminnoista ja ominaisuuksista ovat sinulle tärkeitä, jotka voit hankkia optimaalisen laitteen. Höyrystin kuumentaa veden ja höyry johdetaan ympäristöön. Sumuttimissa käytetään ultraääntä, joka muuttaa veden erittäin pieniksi sumupisaroiksi ja johtavat sumun ilmaan. Haihduttimet imevät sisäilmaa, kosteuttavat sen ja luovuttavat sen takaisin.

  • Trotecin B-E-sarjan ultraääni-ilmankostutin
    Ensiluokkainen ratkaisu: neljä eri mallia, B 1 E, B 5 E, B 6 E ja B 7 E, joiden sumutustehot ovat erilaiset. Teho vaihtelee 4,8 litrasta 7,2 litraan päivässä. Mallista riippuen ultraääni-ilmankostuttimet soveltuvat ihanteellisesti tiloihin, joiden koko on 20–30 m².
  • Ilmanpuhdistimet AW 10 S ja AW 20 S Trotecilta
    Ilmanpuhdistimet puhdistavat ja kostuttavat sisäilman ilman suodatinmattoja. Ilmanpuhdistin AW 10 S sitoo myös esim. siitepölyä, eläinten karvoja, huonepölyä ja integroidulla plasmatoiminnollaan lisäksi epämiellyttäviä hajuja. Ilmanpuhdistimessa AW 20 S on yhdistelmäanturi ja HEPA-suodatin, jotka pitävät sisäilman kosteuden jatkuvasti optimaalisena.
  • Trotecin B-sarjan haihduttava ilmankostutin
    Kaikki tämän sarjan mallit, esimerkiksi B 24 E / B 25 E, B 250, B 300, B 400 tai B 500 Funk ovat lisäksi hygrostaattiohjattuja. Suorituskyky vaihtelee mallista riippuen 0,6 litrasta 60 litraan tunnissa. Ilmankostuttimia voidaan käyttää jopa 420 m²:n tiloissa.

Ammattimaista ilman kostutusta – Trotecin merkkilaatua

Trotecilta löydän tarpeisiin sopivan lämpö-kosteusmittari sekä ilmankostuttimen. Vakuutu itse ja hyödy johtavan tarjoajan lyömättömästä hinta-laatusuhteesta:

  • BZ-sarjan lämpö-kosteusmittarit
  • B-E-sarjan ultraääni-ilmankostuttimet
  • AW-S-sarjan ilmanpuhdistimet
  • B-sarjan haihduttavat ilmankostuttimet

– nyt Trotec-kaupasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*