2/4 Koronavirus: Optimaalinen ilmankosteus tekee viruksista nopeammin haitattomia

Monet virukset viihtyvät kylmässä ja kuivassa ilmassa.Mitä lämpimämpää, sitä vaikeampaa myös koronaviruksella – sillä sitä ympäröi lipidikerros.Rasvakerros ei siedä lämpöä erityisen hyvin, joten voidaan perustellusti toivoa, että virus ei kestä hyvin nousevia kesälämpötiloja. Tiedämme kuitenkin tarkasti, mikä tyrmää koronaviruksen tavoin hengitystiesairauksia aiheuttavat virukset nopeasti: Noin 50 % ilmankosteus tappaa nämä virukset ja bakteerit!

Virusten ja bakteerien elinaika riippuu kaikki viime vuosin tieteellisten tutkimusten mukaan ratkaisevasti ilmankosteudesta. Sisäilman kuivuminen lyhentää nopeasti virusten elinaikaa. Kun ilmankosteus on alle 40 %, virukset pysyvät kuitenkin tuntikausia infektiokykyisinä, ne voivat levitä koko rakennukseen ja niitä voidaan hengittää sisään.Kun ilmankosteus on taasen optimaalinen noin 50 %, ulos aivastetut influenssa- ja nuhavirukset kuolevat muutamassa minuutissa.

Mistä se johtuu? Sairastuneet ihmiset levittävät hengittäessään ja puhuessaan, aivastaessaan ja niiskuttaessaan lukuisia ja bakteereja, joita ympäröi keuhkolimasta, syljestä koostuva vesivaippa, niin kutsuttuja aerosoleja. Näiden tartuttavien pisaroiden vesikylläisyys on lähes 100 %, kun ne poistuvat hengitysteistä. Pallomaisen toksisen seoksen jatko riippuu paikan ilmankosteudesta – ja luonnollisesti sinusta, sillä voit muuttaa ilmankosteutta helposti eduksesi Trotecin ilmankostuttimilla!

Virukset elävät pidempään kuivassa ilmassa

Jos aerosolit joutuvat ilmaan, jonka suhteellinen kosteus on alle 40 %, liuenneet suolat kiteytyvät heti erittäin nopeasti, koska aerosolit luovuttavat vielä enemmän kosteutta ilmaan. Kiteytyneet suolat eivät vahingoita viruksia. Kuiva ilma päinvastoin säilyttää bakteereja ja pitää ne pidempään aktiivisina ja tartuttavina. Jos näitä ’kuivia’ aerosoleja hengitetään sisään, hengityselinten suuri kosteus saa kiteytyneet suolat liukenemaan uudellaan. Infektiokykyiset virukset vapautuvat hengityselinten limakalvolle, tunkeutuvat limakalvon soluihin ja aiheuttavat infektiot:

Optimaalisen ilmankosteuden vaikutus useimpiin viruksiin: Game over!

Jos toimiston ilmankosteus on ihmiselle optimaalinen 40 % – 60%, pisaroiden suolapitoisuus kasvaa niin paljon, että useimmat virukset ’eivät selviä hengissä’ prosessista.Tarttumisvaarakin on vain pieni, kun ilmankosteus on optimaalinen.

Käytä Trotecin ammattimaisia ilmankostuttimia

Trotecin sähköisistä ilmankostuttimista voit valita B-sarjan haihduttavien ilmankostuttimien ja AW-S-sarjan ilmanpesureiden väliltä. Tärkeimmät valintakriteerit oikealle laitteelle ovat huoneen koko ja laitteen kostutuskyky.

Ilmankostutin B 400

Suurille tiloille tarkoitetun levyilmankostuttimen haihdutusteho on suuri ja se on taloudellinen jatkuvassa käytössä. Sen hygrostaattiohjattua ilmankosteuden säätöä täydentää pyörivä haihdutushuopa, joka lisäksi puhdistaa ilmaa. Laitteen käyntiääni on miellyttävän hiljainen ja se kuluttaa vähän energiaa.

Haihduttavat ilmankostuttimet B 24 E ja B 25 E

Tämän lisäksi tarjoamme kattavan valikoiman erilaisilla toiminnoilla varustettuja ja modernisti muotoiltuja sähköisiä ilmankostuttimia. Kompakteista peruslaitteista malleihin, jotka soveltuvat myös suuriin tiloihin tai joiden avulla voit levittää huoneilmaan miellyttäviä tuoksuja tuoksuöljyä käyttäen. Tarjoamme joka tarpeeseen sopivan haihduttavan ilmankostuttimen.

Ilmapesuri AW 10 S

Helppohoitoinen 3 in 1 -laite ilman kostuttamiseen ja puhdistamiseen. Ilmanpuhdistin puhdistaa ja kostuttaa huoneilman ilman suodatinmattoja. Ilmanpuhdistin sitoo myös esim. siitepölyä, eläinten karvoja, huonepölyä ja integroidulla plasmatoiminnollaan lisäksi epämiellyttäviä hajuja. Vähän huoltoa tarvitseva laite on erittäin helppo avata täyttöä ja puhdistamista varten.

Ilmapesuri AW 20 S

Yhdistelmäanturin ja HEPA-suodattimen 3 in 1 -laite varmistaa aina hyvän huoneilman optimaalisen kosteuden. Laite soveltuu erinomaisesti allergikoille:Ilmapuhdistimen aktivoitava HEPA-suodatin poistaa ilmasta luotettavasti huonepölyn, siitepölyn tai eläinten karvat, mutta myös pienimmät pölyhiukkaset, allergeenit tai homesieni-itiöt.

Vähennä koronariskejä – Trotecin innovatiivisten ratkaisujen avulla

Tutustu perusteellisesti etuihin, joita ilmanlaadun hallintalaitteemme sinulle tarjoavat. Ja hyödy lisäksi myös ajankohtaisista tarjoushinnoistamme, sillä saat Trotec-merkkituotteet huippuhintaan:  

sis. alv. – nyt Trotec-kaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*